palfoot Posted June 10, 2023 Posted June 10, 2023 (edited) Moldavci su keva sa melodicnom elektronikom. Evo masterpisa. Bright + Sunny & Sincere. Boards of Canada likes this. Azurium - Structural Elements (2015) Edited June 10, 2023 by palfoot
Sludge Factory Posted June 14, 2023 Posted June 14, 2023 On 12.6.2023. at 12:30, Willow said: Koliko volim ovaj album. Mislim, tesko je odabrati omiljeni, ali ovaj ima nesto posebno, mozda zato sto je pocetak, sto je sve jos neistrazeno, zagazili u nove teritorije. Naslovna numera je nesto nestvarno, sa drugog sveta, kakvo je to otvaranje albuma i svega!
Sludge Factory Posted June 16, 2023 Posted June 16, 2023 Prvi utisci: tesko se povezujem sa albumom, mnogo sporije i teze nego ranije. Singlove sam slusao od kad su izasli i naucio ih, ali uopste se ne konektujem. Meni je ovo tanko. Album zvuci kao da je sastavljen od otpadaka sa Eagles of Death Metal i Them Crooked Vultures albuma (koje ja volim, ovo drugo obozavam, ali nije to QOTSA). Josh preteruje u svemu vec neko vreme, sto se vidi i po ovom omotu gore. Presao je granicu kica, onu losu. Svaka pesma (i naslovi i sami teksotvi, i to svaki jebeni stih) mora da ima neki wordplay ili pun, imam utisak da je svuda previse reci, previse teksta, zvuk uvek i u svakom trenutku mora da bude neobican, quirky do granice neartikulisanosti, lici na Eru Vulgaris i Villains, po meni najlosijim izdanjima do sad (i u tom i u ostalim segmentima). Ne mogu da verujem da cu ovo reci, ali zvuk je zagusen gitarama (od benda sa jednom gitarom doslo se do tri, odavno doduse, ali to je na prethodnom i ovom albumu bas pocelo da smeta). Za razliku od prethodnog albuma, koji mi je bio najlosiji do sad u katalogu, na kom je bilo nekoliko ok pesama i jedna vrhunska ("The Evil Has Landed"), ovde nema ni jedne pesme za koju mogu da kazem da je i blizu tome i koja bi mi redeem-ovala album. Josh je po meni uvek kuburio sa zvukom bubnjeva na QOTSA albumima (cak i onim najboljim) i ovde mi se taj zvuk ne dopada, kao i na prethodnom albumu, a covek (Jon Theodore) svira odlicno, sto se uvek moze videti na zivim izvodjenjima. Kao i prosli put, najsvetlija tacka je bass. Svidja mi se kako zvuci, a i covek svira, kida. Ima nekih drugih detalja i momenata koji mi se dopadaju. Ovo je meni jedan od najdrazih bendova i naravno da cu ja ovo da slusam do iznemoglosti, ali da li cemo se pomiriti, nesto imam utisak da ne. Moj renking QOTSA albuma do sada (tri osnovne kategorije 1. remek-dela, 2. vrh, 3. najslabiji): 1. Songs for the Deaf 2. Rated R 3. QOTSA (u ovoj prvoj grupi su albumi izjednaceni, mesto zavisi od nekih licnih preferencija™ i dozivljaja, nekom je drazi Rated R recimo, meni je SFTD jedan od najdrazih i najvaznijih pa mi je na prvom mestu) 4. Lullabies to Paralyze 5. ... Like Clockwork 6. Era Vulgaris 7. Villains Gde ce ovaj da zavrsi? Verovatno u trecoj kategoriji. Tu mi je za sad. 1
maheem Posted June 17, 2023 Posted June 17, 2023 (edited) Greg & Gigi Edited June 17, 2023 by maheem 2
Sludge Factory Posted June 18, 2023 Posted June 18, 2023 Da se nadovezem na post odozgo, jbg uzivo zvuce savrseno, kidanje, jebanje keve! Mnogo bih voleo da ih vidim bar jos jednom uzivo, sad posebno jer na osnovu snimaka deluju zategnuto kao struna, Josh srecan i zdrav (posle svega vala mashala). Ovo je profi lajvstrim bio, malo se Joshov vokal slabije cuje u prve dve pesme, posle se sredi i super je audio i mix. Bass i bubanj, nemam reci, ljudi razvaljuju, kakav zvuk, kakva energija, kakva svirka! Nove pesme zvuce dobro uzivo.
I*m with the pilots Posted June 20, 2023 Posted June 20, 2023 https://publicmemory.bandcamp.com/album/illusion-of-choice
Recommended Posts