Jump to content
IGNORED

now playing 2nd coming

luba

Recommended Posts

Posted

E baš ću da overim, vidim da je Warren Ellis reklamira danima na svom twittru.

Posted (edited)

Jeste, mislim da su obojica saradnici na tom albumu. EDIT. Warren je i ko-producent.

marianne.jpg

PS. Kako slatko izgovara "allure:D

Edited by Indy
Posted

jedna plejlista sa izuzetnog puta geteborg-halmstad-geteborg-kopenhagen. skupilo se nešto nove muzike pa ajde da nešto i da preslušam kako treba:

Kaidi Tatham - It's A World Before You

a0696649863_10.jpg

Kaidi Cat! Legenda! Super producirani jazz funk preko broken beata. Super zvuci preko sjajnih polomljnih ritmova ali ništa novo i mišta za pamćenje. Nijedna stvar ne ostaje duže u ušima.

Ed Motta - Criterion Of The Senses

2000835901.jpg?preset=ProductPage

Nepotrebna i slaba kopija Steely Dana. Znam da je njihov veliki fan, al ipak... Raniji Edovi radovi su mnogo bolji.

A Taste Of Honey - A Taste Of Honey

Album kao celina i nije nešto, bar se meni nije dopao al uvek sjajni vokali i 3-4 numere koje izuvaju - World Spin (gitarski loop kida), Distant, You i Sky High. 

Bobby Rodriguez - Simply Macrame

Sjajna 16minutna obrada Malog suncokreta. Ostatak albuma solidan latin jazz

Abstract Orchestra - Madvillain Vol.1

a3414379638_16_ea5e1234-f2f5-46b4-a530-3

Uh ovo je bilo baš prijatno. Sinematik đez n hip hop. Rekonstrukcije Madliba i MF Dooma. Preporuke

Afro National - African Experimentals 1972 - 1979

a3518597806_14.jpg

Dobar ritam, perkusije, gitare i klavijature a preko pesme o svakodnevici običnog sijeraleončanina
Veseli Dem Kick mi je zapao za uho

Felbm - Tape 1

43851209120054.jpeg

Tape 2 je ostao u queu u Soulseeku tak da sam samo Tape 1 preslušao. Izdanje za Soundway iz ove godine. Smut đez :lolol: kratke, letnje, džezi nostalgične kompozicije. Dominira sintisajzer preko kompjutersko bita. Grozno izgleda ovako napisano al prilično je simpatično. Vidim moguću primenu na terasi vikendice, nagi uz čaj kad sperma presuši.

Lingua Franca - EP-4

linguafranca.jpg?w=600&ssl=1

punky funk. japanski šizoidni mutant. fuzija raznih ludila

VA - Napoli Segreta Vol.1

a1372700143_10.jpg

Forza Napoli! zabavna kompiška opskurne funki disko muzike iz napulja. najbolja garica mi je sada u napulju, nu guinea https://www.youtube.com/watch?v=91kNxCYoaKI almighty je iz napulja, mada mislim da su se preselili u berlin, uzdravlje napoli!

Posted

Danas se desilo još jedno izuzetno putovanje kolima po kiši uz muziku u trajanju od 4 i po sata. Današnji skor je 3 Novo, a dobro albuma koje ću kasnije premestiti tamo:

Maisha - There Is A Place

a0118885203_10.jpg

Sjajan spitirual jazz straight from uk. Nisam proverio ko je učestvovao u ovom projektu ali super svirka bubnjeva, harfe, saxa i posebno gitare na Osiris kompoziciji. Omot dočarava o kakvoj se svirci radi.

Florian Pellissier Quintet - Bijou Vayou Caillou
a2523917410_10.jpg

Još jedan dobar album Floriana i bande mu za dragi mi Heavenly Sweetness. Mislim da na ovom albumu ima dosta gostovanja, tako mi se čini po zvuku. Moderno, a opet klasično. Raznovrsne kompozicije, na svakoj odlični bubnjevi. Poslednja stvar na albumu je obrada Jazz Carnival, to im bogumi nije trebalo, mogli su da je sviraju na nastupima a da je izostave na albumu kad već nije neka izvedba za pamćenje.

i za Lanću gostovanje Anthony Josepha:

Moods - Zoom Out

cover.ki

Electronic Soul. Razne atmosfere, različit tempo al uglavnom sve numere krasi dobra produkcija bitova i tonova. Album pred kraj malo slabi ali je svakako solidan. Jedan od favorita je Better To Ya, jednostavna lirika i kompozicija, simple samba ritam, još jednostavniji ali jako lepo osmišljen refren, distorzirana baslinija, negde na sredini uleću prelepi synth padovi (2:46, zapravo drugi synth) ali čini mi se da se nekako loše poklapaju sa baslinijom i da je tu mogao bolji posao uraditi. Kao i sa aranžmanom, sledeći synth je takođe lep i mislim da je malo drugačijim aranžmanom mogao napraviti bolji posao. Definitivno je na 3.minutu trebao malo odmoriti vokal i svirati klavijaturama. Dosta o tome :D Naravno ovo slušati na dobrom ozvučenju, nikako laptop :D

https://soundcloud.com/moodsprod/better-for-ya-feat-sacha-vee?in=moodsprod/sets/zoom-out

Grachan Moncur III - Evolution

Grachan-Moncur-3-Evolution.jpg

Zanimljive kompozicije i odlična svirka. Prilično drugačije od Blue Note kataloga tih godina

Makindu - Makindu

a3512890639_10.jpg

Za fanove afroindijanske hipnotičke muzike. Niš posebno mi se nije dojmilo

Posted

Carls Bredli Crni Somot

Prsti

Posted

Bob Dilan - Vise Krvi, Vise Pesama

Sjajno

Posted
On ‎13‎.‎11‎.‎2018 at 13:51, Majo said:

30a7y93.jpg

I? Šta kažu klinci, je l im se dopada?

Posted (edited)
2 hours ago, Ras said:

I? Šta kažu klinci, je l im se dopada?

ne znam na koje klince mislis, al' ajde, klinci u mojoj glavi uvek imaju dobru zurku uz Koju.

np:

dobar set covera na jednu stvar:

Mamuthones - Symphony for the Devil

Edited by Majo