Indy Posted November 9, 2018 Posted November 9, 2018 E baš ću da overim, vidim da je Warren Ellis reklamira danima na svom twittru.
Indy Posted November 10, 2018 Posted November 10, 2018 (edited) Jeste, mislim da su obojica saradnici na tom albumu. EDIT. Warren je i ko-producent. PS. Kako slatko izgovara "allure" Edited November 10, 2018 by Indy
maheem Posted November 11, 2018 Posted November 11, 2018 jedna plejlista sa izuzetnog puta geteborg-halmstad-geteborg-kopenhagen. skupilo se nešto nove muzike pa ajde da nešto i da preslušam kako treba: Kaidi Tatham - It's A World Before You Kaidi Cat! Legenda! Super producirani jazz funk preko broken beata. Super zvuci preko sjajnih polomljnih ritmova ali ništa novo i mišta za pamćenje. Nijedna stvar ne ostaje duže u ušima. Ed Motta - Criterion Of The Senses Nepotrebna i slaba kopija Steely Dana. Znam da je njihov veliki fan, al ipak... Raniji Edovi radovi su mnogo bolji. A Taste Of Honey - A Taste Of Honey Album kao celina i nije nešto, bar se meni nije dopao al uvek sjajni vokali i 3-4 numere koje izuvaju - World Spin (gitarski loop kida), Distant, You i Sky High. Bobby Rodriguez - Simply Macrame Sjajna 16minutna obrada Malog suncokreta. Ostatak albuma solidan latin jazz Abstract Orchestra - Madvillain Vol.1 Uh ovo je bilo baš prijatno. Sinematik đez n hip hop. Rekonstrukcije Madliba i MF Dooma. Preporuke Afro National - African Experimentals 1972 - 1979 Dobar ritam, perkusije, gitare i klavijature a preko pesme o svakodnevici običnog sijeraleončanina Veseli Dem Kick mi je zapao za uho Felbm - Tape 1 Tape 2 je ostao u queu u Soulseeku tak da sam samo Tape 1 preslušao. Izdanje za Soundway iz ove godine. Smut đez kratke, letnje, džezi nostalgične kompozicije. Dominira sintisajzer preko kompjutersko bita. Grozno izgleda ovako napisano al prilično je simpatično. Vidim moguću primenu na terasi vikendice, nagi uz čaj kad sperma presuši. Lingua Franca - EP-4 punky funk. japanski šizoidni mutant. fuzija raznih ludila VA - Napoli Segreta Vol.1 Forza Napoli! zabavna kompiška opskurne funki disko muzike iz napulja. najbolja garica mi je sada u napulju, nu guinea https://www.youtube.com/watch?v=91kNxCYoaKI almighty je iz napulja, mada mislim da su se preselili u berlin, uzdravlje napoli!
maheem Posted November 11, 2018 Posted November 11, 2018 nešto singlova i ep-jeva koji nisu vredni pomena i na kraju fenomenalna ploča, domaći zadatak Kaidi Tathamu i Ed Motti da se spoje i urade nešto ovome slično. https://the-expansions.bandcamp.com/album/murmuration već kačeni ovde ili na yt topik, ovoga puta biram ovu tunjevinu:
maheem Posted November 12, 2018 Posted November 12, 2018 Danas se desilo još jedno izuzetno putovanje kolima po kiši uz muziku u trajanju od 4 i po sata. Današnji skor je 3 Novo, a dobro albuma koje ću kasnije premestiti tamo: Maisha - There Is A Place Sjajan spitirual jazz straight from uk. Nisam proverio ko je učestvovao u ovom projektu ali super svirka bubnjeva, harfe, saxa i posebno gitare na Osiris kompoziciji. Omot dočarava o kakvoj se svirci radi. Florian Pellissier Quintet - Bijou Vayou Caillou Još jedan dobar album Floriana i bande mu za dragi mi Heavenly Sweetness. Mislim da na ovom albumu ima dosta gostovanja, tako mi se čini po zvuku. Moderno, a opet klasično. Raznovrsne kompozicije, na svakoj odlični bubnjevi. Poslednja stvar na albumu je obrada Jazz Carnival, to im bogumi nije trebalo, mogli su da je sviraju na nastupima a da je izostave na albumu kad već nije neka izvedba za pamćenje. i za Lanću gostovanje Anthony Josepha: Moods - Zoom Out Electronic Soul. Razne atmosfere, različit tempo al uglavnom sve numere krasi dobra produkcija bitova i tonova. Album pred kraj malo slabi ali je svakako solidan. Jedan od favorita je Better To Ya, jednostavna lirika i kompozicija, simple samba ritam, još jednostavniji ali jako lepo osmišljen refren, distorzirana baslinija, negde na sredini uleću prelepi synth padovi (2:46, zapravo drugi synth) ali čini mi se da se nekako loše poklapaju sa baslinijom i da je tu mogao bolji posao uraditi. Kao i sa aranžmanom, sledeći synth je takođe lep i mislim da je malo drugačijim aranžmanom mogao napraviti bolji posao. Definitivno je na 3.minutu trebao malo odmoriti vokal i svirati klavijaturama. Dosta o tome Naravno ovo slušati na dobrom ozvučenju, nikako laptop https://soundcloud.com/moodsprod/better-for-ya-feat-sacha-vee?in=moodsprod/sets/zoom-out Grachan Moncur III - Evolution Zanimljive kompozicije i odlična svirka. Prilično drugačije od Blue Note kataloga tih godina Makindu - Makindu Za fanove afroindijanske hipnotičke muzike. Niš posebno mi se nije dojmilo
ultra plasticni Posted November 13, 2018 Posted November 13, 2018 Bob Dilan - Vise Krvi, Vise Pesama Sjajno
Ras Posted November 15, 2018 Posted November 15, 2018 On 13.11.2018 at 13:51, Majo said: I? Šta kažu klinci, je l im se dopada?
Lancia Posted November 15, 2018 Posted November 15, 2018 (edited) 2 hours ago, Ras said: I? Šta kažu klinci, je l im se dopada? ne znam na koje klince mislis, al' ajde, klinci u mojoj glavi uvek imaju dobru zurku uz Koju. np: dobar set covera na jednu stvar: Mamuthones - Symphony for the Devil Edited November 15, 2018 by Majo
Recommended Posts