November 6, 20168 yr On 6. 11. 2016. at 20:04, Indy said: Bravo, maheeme. Coltrane je planeta za istrazivanje. ja bih rekao da je coltrane negde od aprila do oktobra '65-e, i to samo snimci sa klasicnim kvartetom, planeta za istrazivanje. cela '65-a je vec omanja galaksija, a ceo opus... meni je cak i medju tim ranim albumima soultrane trazi od blue train. a sa kasnijim se ne mogu porediti.
November 6, 20168 yr ja sam nedavno preslusavao alice coltrane (druga zena), ozbiljna psihodelija. bila sledbenica sai babe, promenila ime u hindu varijantu... https://www.youtube.com/watch?v=RPSQ1zGrRbI
November 7, 20168 yr @ maheem Milsim da je malo pre Blue Train izasao album za Prestige naziva, prosto, Coltrane (debi kao lider), sa kog me uvek odusevljava Chornic blues, pogotovu solo deonica Mal Waldrona. Edited November 7, 20168 yr by John Coltrane
November 9, 20168 yr Jeeeej. Ako se ne varam, ovo nisam slušao dva'jes i kusur godina. Nemam pojma kako sam se tog albuma setio, al', skroz je zabavno slušati ga posle sveg tog vremena. (ili bi bilo kad me ne bi svaki čas prekidali )