Bujodrag Posted November 1, 2016 Posted November 1, 2016 (edited) Po ceo dan vrtim ovu pesmu (izmedju ostalih) https://www.youtube.com/watch?v=_B2SufqNnnA I ceo album je fenomenalan https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/6/69/Emily%27s_D%2BEvolution_%28Front_Cover%29.jpg A i ona je božanstvena I ima tih nekih ljudi zbog kojih sam srećan što delimo planetu. Edited November 1, 2016 by Bujodrag
Jimmy Kowalski Posted November 2, 2016 Posted November 2, 2016 https://www.youtube.com/playlist?list=PLliE7wIbxy4iUUIEnM2-qkNJk7qstkZ3U
maheem Posted November 4, 2016 Posted November 4, 2016 ako neko naidje link za ovo molio bih ga da mi prosledi
maheem Posted November 6, 2016 Posted November 6, 2016 (edited) solidan album, prvi coltraneu kao vodji benda i jedini album objavljen za blue note. napravio je kombinaciju charlie parkera i hard bopa koji je tada bio karakteristican za blue note. mislim da je ovo bilo nakon sto ga je majls izbacio iz benda i posle resenosti da proba da batali dop i cugu. energican album sa sjajnom postavom koja pojedinacno i na drugim materijalima ipak mnogo bolje zvuci. lee morgan je ovde imao 19. glavni utisak je sam pocetak naslovne teme, jedan od najboljih i najprepoznatljivijih uvoda ikada. Coltrane zeli nesto da kaze. ali ne na ovom izdanju, ovde samo nagovestava, a propricace tek malo kasnije, na sledecim albumima. np: Edited November 6, 2016 by maheem
Bujodrag Posted November 6, 2016 Posted November 6, 2016 solidan album, prvi coltraneu kao vodji benda i jedini album objavljen za blue note. napravio je kombinaciju charlie parkera i hard bopa koji je tada bio karakteristican za blue note. mislim da je ovo bilo nakon sto ga je majls izbacio iz benda i posle resenosti da proba da batali dop i cugu. energican album sa sjajnom postavom koja pojedinacno i na drugim materijalima ipak mnogo bolje zvuci. lee morgan je ovde imao 19. glavni utisak je sam pocetak naslovne teme, jedan od najboljih i najprepoznatljivijih uvoda ikada. Coltrane zeli nesto da kaze. ali ne na ovom izdanju, ovde samo nagovestava, a propricace tek malo kasnije, na sledecim albumima. Nisam neki poznavalac njegovog opusa ali sam vremenom zavoleo taj album. Nekako mi je složeniji ali i podjednako zabavan kao Art Bleki, s kojim se moje tumaranje po hard džezu, rekao bih, završava A otkrio sam ga jer sam krenuo da se ložim na Alvina Džonsa, za kojeg sam saznao da je bio Koltrejnov bubnjar. A Alvin uopšte nije svirao na ovom albumu, to sam saznao tek kasnije (hvala internetu)
maheem Posted November 6, 2016 Posted November 6, 2016 Nisam neki poznavalac njegovog opusa ali sam vremenom zavoleo taj album. Nekako mi je složeniji ali i podjednako zabavan kao Art Bleki, s kojim se moje tumaranje po hard džezu, rekao bih, završava A otkrio sam ga jer sam krenuo da se ložim na Alvina Džonsa, za kojeg sam saznao da je bio Koltrejnov bubnjar. A Alvin uopšte nije svirao na ovom albumu, to sam saznao tek kasnije (hvala internetu) dream team: trane, tyner, garrison, jones. e ta postavka je iznela coltraneovu pricu. elvinove chinele ne znam da li je trane pisao tyeru note al jonesu i garissonu nije. nestvarna prica. a da, dego nije bio tebi namenjen definitivno :D
Indy Posted November 6, 2016 Posted November 6, 2016 Bravo, maheeme. Coltrane je planeta za istrazivanje.
Bujodrag Posted November 6, 2016 Posted November 6, 2016 Alvin je car. I svi oni. A Alvina sam upoznao preko ove ploče koju sam kupio samo zato što mi je bila smešna faca tog nekog bubnjara. E, onda sam se oduševio svirkom, i odlepio. Kasnije sam izgubio tu ploču pa sam morao da nabavim novu.
Recommended Posts