November 1, 20168 yr Po ceo dan vrtim ovu pesmu (izmedju ostalih) https://www.youtube.com/watch?v=_B2SufqNnnA I ceo album je fenomenalan https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/6/69/Emily%27s_D%2BEvolution_%28Front_Cover%29.jpg A i ona je božanstvena I ima tih nekih ljudi zbog kojih sam srećan što delimo planetu. Edited November 1, 20168 yr by Bujodrag
November 6, 20168 yr solidan album, prvi coltraneu kao vodji benda i jedini album objavljen za blue note. napravio je kombinaciju charlie parkera i hard bopa koji je tada bio karakteristican za blue note. mislim da je ovo bilo nakon sto ga je majls izbacio iz benda i posle resenosti da proba da batali dop i cugu. energican album sa sjajnom postavom koja pojedinacno i na drugim materijalima ipak mnogo bolje zvuci. lee morgan je ovde imao 19. glavni utisak je sam pocetak naslovne teme, jedan od najboljih i najprepoznatljivijih uvoda ikada. Coltrane zeli nesto da kaze. ali ne na ovom izdanju, ovde samo nagovestava, a propricace tek malo kasnije, na sledecim albumima. np: Edited November 6, 20168 yr by maheem
November 6, 20168 yr solidan album, prvi coltraneu kao vodji benda i jedini album objavljen za blue note. napravio je kombinaciju charlie parkera i hard bopa koji je tada bio karakteristican za blue note. mislim da je ovo bilo nakon sto ga je majls izbacio iz benda i posle resenosti da proba da batali dop i cugu. energican album sa sjajnom postavom koja pojedinacno i na drugim materijalima ipak mnogo bolje zvuci. lee morgan je ovde imao 19. glavni utisak je sam pocetak naslovne teme, jedan od najboljih i najprepoznatljivijih uvoda ikada. Coltrane zeli nesto da kaze. ali ne na ovom izdanju, ovde samo nagovestava, a propricace tek malo kasnije, na sledecim albumima. Nisam neki poznavalac njegovog opusa ali sam vremenom zavoleo taj album. Nekako mi je složeniji ali i podjednako zabavan kao Art Bleki, s kojim se moje tumaranje po hard džezu, rekao bih, završava A otkrio sam ga jer sam krenuo da se ložim na Alvina Džonsa, za kojeg sam saznao da je bio Koltrejnov bubnjar. A Alvin uopšte nije svirao na ovom albumu, to sam saznao tek kasnije (hvala internetu)
November 6, 20168 yr Nisam neki poznavalac njegovog opusa ali sam vremenom zavoleo taj album. Nekako mi je složeniji ali i podjednako zabavan kao Art Bleki, s kojim se moje tumaranje po hard džezu, rekao bih, završava A otkrio sam ga jer sam krenuo da se ložim na Alvina Džonsa, za kojeg sam saznao da je bio Koltrejnov bubnjar. A Alvin uopšte nije svirao na ovom albumu, to sam saznao tek kasnije (hvala internetu) dream team: trane, tyner, garrison, jones. e ta postavka je iznela coltraneovu pricu. elvinove chinele ne znam da li je trane pisao tyeru note al jonesu i garissonu nije. nestvarna prica. a da, dego nije bio tebi namenjen definitivno :D
November 6, 20168 yr Alvin je car. I svi oni. A Alvina sam upoznao preko ove ploče koju sam kupio samo zato što mi je bila smešna faca tog nekog bubnjara. E, onda sam se oduševio svirkom, i odlepio. Kasnije sam izgubio tu ploču pa sam morao da nabavim novu.