Jump to content

now playing 2nd coming

Featured Replies

Vratio se ovome "samo malo da se podsetim" i sad ma repeat...

IMG_3001.jpeg

• Replies 10.8k
  • Views 686.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Jos radi np! A ne slusam nista novo, samo tuzne misli koje se plesu.    

• Verovao il ne, upoznao sam ga pre dvadesetak godina. Da fora bude jača, tih dana sam upoznao i Ali Farku u Maliju, ali je već bio jako bolestan. Malo je nedostajalo da nagazim i Coodera ali sam došao

• Oštećen mi je sluh u 1 uhu (skoro će mi 60 pa jbg... passed the use-by-date)... Anyway, ovo užasno (dobro) prija za one koji imaju tinnitus.   A i inače. Kupanje u debelom basu... what's not

Posted Images

On 8. 7. 2025. at 16:21, makaronee said:

image.png

тов. кондрашин vrlo otmeno maše prvom, mnogomučenom.

Navodno prvi snimak u union sovietique, 1969.

svakako mnogo duguje svojevrsnoj dinamici razvoja duvača kroz tradiciju ruskog romantizma.

mism, nije to njemačka medecdisciplina i jednozvučje, već više razbarušenost i sarkastični fatalizam.

izdanje povodom 165-godišnjice rođenja kompozitora, preporučam.

throwback sreda: za gustava malera, kao i klimta, kokošku (o) i druge kreativne velikane te epohe, saznala sam čitajući (ljubavnu) biografiju alme maler, tamo negde krajem gimnazije. bio je filistar očajnog ukusa u njenim očima, i njeni buržujski krugovi su ga prezirali, ali, ah, umeo je u muziku. ostala je i famozna ljubavna posveta u deminutivu - adagietto, kako se i njoj uglavnom obraćao u deminutivu, almšili. glance motif koji citira na emotivnom vrhuncu adagietta je pak posveta mojoj zauvek najvoljenijoj ariji/stavu, koju ću sa uživanjem sada da preslušam po osamstopetstoti put :)

@bey presekao sam veceras sa 4. - može ti i ovde biti zanimljiv, ako već nije - jedan poco adagio / ruhevoll

svojevremeno, kada su u moskovskom metrou počeli da obnavljaju vozni park vozovima русич

bio je neki kazus sa kočnicama - pa su prilikom kočenja pri ulasku u stanicu nepogrešivo cillikali ovaj preterani gudački unison,

štogod!

Edited by makaronee

On 9. 7. 2025. at 23:12, makaronee said:

@bey presekao sam veceras sa 4. - može ti i ovde biti zanimljiv, ako već nije - jedan poco adagio / ruhevoll

svojevremeno, kada su u moskovskom metrou počeli da obnavljaju vozni park vozovima русич

bio je neki kazus sa kočnicama - pa su prilikom kočenja pri ulasku u stanicu nepogrešivo cillikali ovaj preterani gudački unison,

štogod!

hvala, lep je!

i papagaju će se sigurno dopasti - obožava gudačka cilikanja :)

zapravo ne odobravam isecanje iz simfonijske tkanine,

pogotovo kod malera to daje šturu i sirovu sliku

cele zamisli te ume da zavede neodoljivom sentimentalnošću, pa se ne vidi šuma od drveta.

u naše opravdanje stoji fakt da je sam gustav, izvadio stav iz nekoliko puta preslagane prve simfonije,

te ga mahao kao samostalan muijsički broj.

ima karahan naveliko

https://www.youtube.com/watch?v=naaJAY6VnRg

sledom dokumentarca - navio krckoa skroz van sezone.

kako to obično biva, neopterećen blagdanskim кичом,

zazvučalo je drugačije, svi ti drugi (drugi) glasovi dobiše više prostora.

vivat ferdinand leitner!

image.png