kapetanm Posted June 7, 2013 Posted June 7, 2013 (edited) Setimo se dragstora, te čuvene institucije u Beogradu za sitne satei bili su to veliki dani Edited June 7, 2013 by kapetanm
katamaran Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 I meni je sumnjivo da se benzin ikada prodavao za 8 dinara litar :)
kapetanm Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 (edited) I mi smo imali svog Dinkića, u stvari uvek je bio neki Oznaka A na narandžastom polju na karoseriji ovog busa levo je bila koren busplusizma. To je značilo da uđeš i u jedno providno sanduče kraj šofera ubaciš metal, a on kao broji. Kad se prepuni, povuče neku budžu i lova potone u kutiju. To je jedini kratak period kad se moglo kontrolisati kroz ulazak na prednja vrata. Posle je išla prodaja kod šofera pa pantljičara, pa razni drugi varijeteti Edited June 12, 2013 by kapetanm
ajgor Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 (edited) Oznaka A na narandžastom polju na karoseriji ovog busa levo je bila koren busplusizma. To je značilo da uđeš i u jedno providno sanduče kraj šofera ubaciš metal, a on kao broji. Kad se prepuni, povuče neku budžu i lova potone u kutiju. To je jedini kratak period kad se moglo kontrolisati kroz ulazak na prednja vrata. Posle je išla prodaja kod šofera pa pantljičara, pa razni drugi varijetetiČini mi se da je bilo malčice drugačije, možda me bajato sećanje ipak vara: po početku izbacivanja konduktera iz vozila, otprilike 1976, A je bila oznaka da vozilo ima tzv. poništivač u koji se ubacivala pantljičara ili pojedinačna karta, dok su vozila gde je postojalo sanduče kod šofera imala veliko latinično S. Tu foru sa sandučetom u koji se ubacuje lova i gde se u vozilo obavezno ulazi na prednja vrata pamtim iz Skoplja sa početka osamdesetih (verovatno je to uvedeno dosta ranije), a i u Ljubljani se, do pre tri-četiri godine, kada su i oni uveli busplus, u sanduče kod šofera ubacivao plastični žeton. Edited June 12, 2013 by ajgor
kapetanm Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 A, moguće, sećam se i tog S samouplata ili tako nešto, a a je valjda automat, mada mislim da su pantljičare bile malo kasnije.ali vratimo se krševima Dalmacije, po prispeću kod brkatih gazdarica, da im se deca ne bi izponabadala na ježeve brižni roditelji bi im naticali
nautilus Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 (edited) :D trikatrakeredovno se desavalo da se noge oznoje pa ova metalna kopca napravi zulj, ili je stopa prosto klizava pa hodas kao po ledu. mrzio sam ih Edited June 12, 2013 by nautilus
kapetanm Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 Ja sam se u tome uvek osećao kao detedebil. Plis dođu garavi domoroci goli i bosi po vrelom kamenju i nabiju mi komplekse
ficfiric Posted June 20, 2013 Posted June 20, 2013 Pre nekog vremena videh na nekom YT klipu slike pada aviona u Sabac 1928. godine. Pojma nisam imao o tom dogadjaju a sad videh da se i na Limundu prodaje jedna od slika te nesrece Slike sa YT klipa:Politika nije puno prostora posvetila nesreciZanimljivo je da se samo tri dana posle ove nesrece u Novom Sadu desio sudar aviona. Clanak je u spoileru: Nisu se samo avioni sudarali tog aprila '28. To bi bilo to sto se tice vesti iz hronike (doduse, ima jos i prva zena osudjena na smrt i streljana, ali ne bih da je mesam sa ovim)
Turnbull Posted June 20, 2013 Posted June 20, 2013 :D trikatrakeredovno se desavalo da se noge oznoje pa ova metalna kopca napravi zulj, ili je stopa prosto klizava pa hodas kao po ledu. mrzio sam ih+1Najgora obuća u istoriji čovečanstva.
slepa živana Posted June 20, 2013 Posted June 20, 2013 pa kad niste znali da treba da ih nosite na čarape :Dne mogu sad da nađem sliku...
Miralem Posted June 21, 2013 Posted June 21, 2013 +1Najgora obuća u istoriji čovečanstva. ne, to je najgori proizvod u istoriji covecanstva. ne postoji nista neudobnije, jeftinijeg izgleda, ruznije i nefunkcionalnije od njih. meni se najozbiljnije povracalo od njih.
Аврам Гојић Posted June 21, 2013 Posted June 21, 2013 (edited) taman sam mislio da sam zaboravio tu grozotu i sve mi se vratilo sada. da pisem knjigu o uzasima komunizma ove bih sandale upotrebio kao plitku metaforu za sapetost i cemer. Edited June 21, 2013 by Marko M. Dabovic
Recommended Posts