SNARC Posted July 14, 2017 Posted July 14, 2017 Evo, već tabloidi prenose ekskluzvu, da nije onako kako je na snimku, koji postavljaju u okviru istog članka... Koja je to šizofrenija... Slicno je bilo kada je osvanuo i onaj snimak iz Srebrenice.. Imaju oni tehnologiju da sve to montiraju i stave da izgleda bas tako..a nije tako bilo.
Hamlet Strašni Posted July 14, 2017 Posted July 14, 2017 Da citiram Natu Mesarovic na sudjenju za ubistrvo Djindjica - Da li ste sigurni da Vi branite svog klijenta? Овде се, у принципу тврди, да је (по српским законима) у питању убиство на мах.
copkillah Posted July 14, 2017 Posted July 14, 2017 Vec vidim kako to moze da nam se obije o glavu. "Nasa deca" nece da se vrate za pocetak sudjenja, a Grci su u fazonu "nama se jebe sudicemo im u odsustvu a vi izrucenje vidite sa amerikancima". za svakoga od njih po milionče porodici žrtve, nije da nismo već gledali takav scenario
Krošek Posted July 14, 2017 Posted July 14, 2017 Овде се, у принципу тврди, да је (по српским законима) у питању убиство на мах. ja mislim da izjave advokatice nemaju veze sa taktikom odbrane, to su bljuvotine za domacu upotrebu
Hamlet Strašni Posted July 14, 2017 Posted July 14, 2017 Не смем да коментаришем рад другог колег (није у складу са Кодексом етике). Само хоћу да кажем да она описује догађај као убиство на мах а не тешко убиство.
Krošek Posted July 14, 2017 Posted July 14, 2017 meni se cini da ona podgreva hajp u srbiji i koristi sva sredstva za to, nezavisno od bilo kakve racionalne, moguce odbrane
James Marshall Posted July 14, 2017 Posted July 14, 2017 Meni se ne čini, ja znam da je u pitanju neopisivo govno od osobe. Imao sam priliku da se lično upoznam sa njenim "tumačenjima" i izvrtanjima činjenica.
Ayatollah Posted July 14, 2017 Posted July 14, 2017 Zori je odbrana ovih likova poslednja rupa na svirali. Pre svega joj je bitna promocija po novinama kao nekog velikog advokata, za to će priča bilo šta, samo da je objavljuju. Sekundarno je da se ovim likovima uzme što više para, ali ni to nije toliko značajno (pitanje je koliko i može da im se uzme), koliko građenje reputacije i buduće navlačenje nekih novih mamlaza.
Ayatollah Posted July 14, 2017 Posted July 14, 2017 Не смем да коментаришем рад другог колег (није у складу са Кодексом етике). Само хоћу да кажем да она описује догађај као убиство на мах а не тешко убиство. Ovaj, teško je pričati o etici u odnosu na kolegu koji detalje iz istražnog postupka objavljuje po novinama. Ja nemam nikakav etički problem sa tim da komentarišem rad takvog kolege, jer i on sam prvi krši ta pravila.
James Marshall Posted July 14, 2017 Posted July 14, 2017 Ma ovaj slučaj je za nju win-win. Ako im skine bilo šta, biće zmaj od advokata. Ako ne uspije ništa, kukaće u kukavnom srpstvu i kako je to sve jer se Grci uvlače u rčma Amerima.
nisam ja Posted July 14, 2017 Posted July 14, 2017 Sad sam guglo sliku. Ima nečeg miramarkovićevskog u pojavi.
Weenie Pooh Posted July 14, 2017 Posted July 14, 2017 da se ovim likovima uzme što više para, ali ni to nije toliko značajno (pitanje je koliko i može da im se uzme) Zar se nije već ponudila država da pokrije troškove odbrane?
Ayatollah Posted July 14, 2017 Posted July 14, 2017 Zar se nije već ponudila država da pokrije troškove odbrane? Država se ponudila da im ponudi asistenciju radi obezbeđivanja adekvatnog tretmana i obezbeđenja njihovih prava u postupku u Grčkoj, npr. da imaju pravo na odbranu, advokata, prevodioca, dokumentaciju na srpskom, adekvatan tretman u pritvoru, kontakt sa diplomatskim predstavnicima Srbije, sa porodicom itd, ne i da im plati odbranu. Nisam siguran ni da li je zakonski moguće da država plaća advokate našim državljanima u inostranstvu, čak i kada bi to htela.
vememah Posted July 14, 2017 Posted July 14, 2017 (edited) Jedan od likova koji se vratio u Srbiju tvrdi da se ne brani sa slobode, već da je pušten na slobodu jer nije kriv i dodaje da se s ostalim optuženima upoznao u zatvoru. Ako je potpuno slobodan, čemu onda kaucija od 5000 evra i šta rade ti nazovi novinari B92, zašto ga to nisu pitali? Jedan od mladića koji su nakon smrtonosne tuče na Zakintosu i hapšenja došli u Srbiju kaže za B92 da se ne brani sa slobode, već da je pušten na slobodu.Kako je rekao, on i drugi pušteni mladić jesu snimljeni sigurnosnim kamerama, ali nisu bili učesnici, već su se "našli na pogrešnom mestu u pogrešno vreme"."Srećan sam što sam došao kući", rekao je Nenad Jovanović, mladić iz Rečice kod Žitorađe, kome je danas 22. rođendan.Kako kaže, nije učestvovao u tuči, bio je samo tu u prolazu."Video sam samo neki veliki haos, guranje i ništa više. Bitno mi je da sam živ, zdrav, da sam siguran", kaže Jovanović.On ističe da je grčka policija bila korektna i da je sve prošlo bez problema, kao i da je ostale uhapšene upoznao tek u zatvoru."Zatvor kao zatvor, četiri zida", rekao je Jovanović."Krivo mi je što smo uopšte bili tamo. Najbitnije mi je da sam došao ovde, uopšte me ne zanima ta noć, to je ostalo iza mene. Očekujem da nastavim svoj život, slobodan sam čovek. Najviše mi je žao zbog smrti tog dečka, mlad je, niko to ne zaslužuje", dodao je on."Blic" je ranije preneo da su trojica osumnjičenih za ubistvo Amerikanca na grčkom ostrvu Zakintos puštena uz kauciju od 5.000 evra da se brane sa slobode.Nenad Jovanović i Siniša Petrović su ubrzo stigli u Srbiju.Petorici uhapšenih, među kojima je jedan Grk, jedan Srbin iz Bosne s britanskim pasošem i trojica srpskih državljana, određen je pritvor do početka suđenja.Oni će biti prebačeni u zatvor u mestu Avlona, oko 50 kilometara udaljenom od Atine.Saslušanje kod istražnog sudije poslednjeg uhapšenog srpskog državljanina na Zakintosu, osumnjičenog da je učestvovao u tuči u kojoj je nastradao američki turista, odloženo je za sutra u 17 časova, rekla je za N1 njegova braniteljka, advokatica Zora Dobričanin Nikodinović.http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2017&mm=07&dd=14&nav_category=16&nav_id=1282626 N1 pak kaže da se sa slobode brane oni koji su optuženi za nanošenje teških povreda, a ne za ubistvo i da doživotna robija preti samo nekim od optuženih. Navodno je grčka Ant1 objavila da nije bilo nacionalističkih ni rasističkih motiva ubistva. Uz kauciju će se sa slobode braniti srpski državljani koji su privedeni na Zakintosu 8. jula, pod sumnjom da su učestvovali u ubistvu američkog studenta Bakarija Hendersona u klubu "Bar kod" u mestu Laganas. Optuženi su za nanošenje teških telesnih povreda. Petorica uhapšenih kojima je određen pritvor biće prebačeni u zatvor u mestu Avlona, pedesetak kilometara severno od Atine. Kako je prenela grčka TV stanica Antena, razjašnjeno je da nije bilo nacionalističkih niti rasističkih motiva za ubistvo. Objavljeno je i da bi istražni sudija za neke od uhapšenih mogao da predloži i doživotnu robiju, jer je zločin okvalifikovan kao planirano ubistvo. Ukupno devet osoba je uhapšeno zbog učestvovanja u tuči na Zakintosu u kojoj je ubijen američki državljanin, od čega su sedam osumnjičenih državljani Srbije. http://rs.n1info.com/a283284/Svet/Svet/Srbi-na-Zakintosu-pusteni-uz-kauciju.html Inače, sad se u medijima spominje da su trojica puštena na slobodu do suđenja, a ne dvojica, što je u protivrečnosti sa jučerašnjim informacijama, a i sa mogućnošću da je u pitanju onaj jedan što je preostao, s obzirom da advokatica tvrdi da će on biti saslušan tek sutra popodne. Edited July 14, 2017 by vememah
vememah Posted July 14, 2017 Posted July 14, 2017 (edited) Evo malo i o onom drugom slučaju, isto sve sami Obilići. ISPOVEST PRETUČENOG BEOGRAĐANINA NA LEFKADI "Pijani su me vukli po podu, šutirali, udarali su čak i devojke"M. Rašić | 14. 07. 2017 - 13:46hLuka Trklja (18), mladić koji je pre dva dana hitno prebačen iz Atine u Beograd zbog ozbiljnih povreda koje mu je u Lefkadi nanela grupa Novosađana, danas će biti operisan.Foto: Milica Rašić / RAS Srbija Luka Trklja- Pretučenom mladiću je smrskana ruka, ima otvorene rane na kolenima, i danas ga čega operacija, kažu za "Blic" na VMA.Sukob je izbio na Lefkadi pre tri dana, oko tri sata posle ponoći.- Vraćali smo se iz kluba kada je moja devojka čula da grupa mladića priča srpski i prišla da ih pita za upaljač, dok sam ja bio iza nje. Međutim, jedan od njih četvorice je počeo da flertuje sa njom i kada sam video da su pijani, da nema potrebe da ulazimo u raspravu, ja sam samo mirno prišao, zagrlio je i samo rekao "idemo u hotel, nećemo da se zadržavamo". On je to shvatio kao provokaciju i rekao "kako možeš tako da se ponašaš" i udario me sa leđa - priseća se Luka, dok leži u bolnici na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.Luku su zatim oborili, vukli po podu do sporedne uličice, a brojni udarci tek su usledili.- Šutirali su me po glavi, telu, svuda... Devojke su vrištale, ali oni nisu prestajali. Kada je drugarica viknula da je pozvala policiju, udarili su prvo nju, a zatim i moju devojku, jednu po licu, a drugu u bok - priča Luka i dalje u neverici.Kako on kaže, buka je verovatno probudila stanare okolnih kuća, jer su svetla počela da se pale.- Oni su se onda razbežali, a mene su odmah posle toga odvezli u bolnicu u Lefkas, gde su mi stavili gips i stavili me da ležim. Nakon što su mi uzeli izjave, uspeli su da ih nađu i privedu, a onda ih i doveli do bolnice kako bih ih identifikovao - kaže Luka.Iako Luki nisu ništa rekli, napadači nisu propustili priliku da ponovo zastraše njegovu drugaricu.- Kada je ona došla na prepoznavanje, jedan od njih je mumlao "ubiću vas, ubiću vas". Oni su sada u zatvoru i svima je laknulo, jer su na Lefkadi ostali naši prijatelji - kaže Luka.Osim što je do sukoba došlo bez povoda, Luka ističe da je razočaran što su mu to učinili ljudi iz Srbije.- Bili smo u stranoj zemlji, uvek bi rekao da ćemo se u takvim uslovima držati zajedno - priča Luka.Njegov tata šokiran je kako su mladići mogli da tuku i devojke.- Nešto tu nije u redu. Svi su šokirani, lekari kažu da i ovakvi kao Luka stižu samo sa ratišta. Uništeno mu je letovanje, nanete su mu povrede, ali je situacija još gora jer je Luka sportista, on je fudbaler - razočaran je njegov otac.Grupa Novosađana koja se sumnjiči da ga je pretukla danas bi trebalo da bude izvedena pred istražnog sudiju u Grčkoj na saslušanje. Kako nezvanično saznajemo, u pitanju su mladići starosti oko 25 godina, M.K, D.I, R.S. i L.K.http://www.blic.rs/vesti/hronika/ispovest-pretucenog-beogradjanina-na-lefkadi-pijani-su-me-vukli-po-podu-sutirali/2z5dy2g Edited July 14, 2017 by vememah
Recommended Posts