Time Crisis Posted October 11, 2016 Posted October 11, 2016 Ovo i deluje kao neki interni video, sad odakle je ispao... poslao sam drugaru s faksa da mi prevede. :) Samo da dovršim ovo za slučaj da nekog zanima, u pitanju je čestitka za Kinesku novu godinu ("Srećna NG/sve najbolje iz Srbije"), pošto se ne zna kontekst i kome je uopšte upućena, nije baš ni najjasnije šta se tačno dešava, može se samo nagađati, mada duboki naklon kod javnih obraćanja (npr. spiker sa TV-a prema gledaocima) nije neobičan. :)
ToniAdams Posted October 11, 2016 Posted October 11, 2016 ne vidim da ih puskama teraju, deluje kao njihova odluka da to rade
ToniAdams Posted October 11, 2016 Posted October 11, 2016 pa kapiram da njima jeste manje vise ok, inace ne verujem da bi to radili
Shan Jan Posted October 11, 2016 Posted October 11, 2016 Naravno da ne bi. Da im se ne svidja napusili bi kosooke, dali otkaz i sutra nasli bolji posao.
Miralem Posted October 11, 2016 Posted October 11, 2016 (edited) koreanci su totalni kreteni i ovo je njima normalno ponasanje. sto se ostalih tice, u svakoj firmi ce se naci nekolicina likova koji su spremni na apsolutno sve u cilju sticanja poena kod sefa. klanjali bi se, puzali po zemlji, sasoljili po jajaima, lazno svedocili, potkazivali, prednjacili u maltretiranju neposlusnih, etc, etc. jebiga brate, imam decu. to vazi i za holandiju, gde ces i ako dobijes otkaz dobijati 80% plate godinu/dve, a posle ako nekim slucajem ne nadjes posao mozes na socijalu. Edited October 11, 2016 by Miralem
ToniAdams Posted October 11, 2016 Posted October 11, 2016 naravno da je sam cin ogavan. tu nema zbora. ali ovo mi vise lici na onaj fles mob banka inteze, ili na pandure koji su u uniformama tukli ljude za vreme slobe a u civilu vikali, jebiga, to mi je posao, nego na bilo kakvu pricu o robovima, ili na sta se vec cilja.
gospa buba Posted October 11, 2016 Posted October 11, 2016 ajebiga. ondak isto kao i sa hidzabom. sve dok mozesh da odbijesh i da ti ne bude nishta
Miralem Posted October 11, 2016 Posted October 11, 2016 (edited) ubedjen sam da niko ne bi dobio otkaz da je odbio da ucestvuje u klipu. oni koji rade ovakve stvari se ne boje otkaza u vecini slucajeva, nego zele bolju poziciju u firmi. uveren sam da nikom nije bio problem da klanja, posle su se cerekali jao kako smo ludi. Edited October 11, 2016 by Miralem
Krošek Posted October 11, 2016 Posted October 11, 2016 (edited) ne vidim da ih puskama teraju, deluje kao njihova odluka da to rade nije njihova odluka nego su im rekli: snimamo promo klip, sada cete da klecite. zamisli sebe na tom mestu, sta bi rekao, "necu"? radnik je podredjen poslodavcu na radnom mestu ubedjen sam da niko ne bi dobio otkaz da je odbio da ucestvuje u klipu. otkaz nije jedina posledica nepokornosti. mozda neko nece biti unapredjen jer nece da se ponizava. stvar je u tome da poslodavac mora da postuje dostojanstvo radnika i takva praksa nije dozvoljena Edited October 11, 2016 by Krošek
ToniAdams Posted October 11, 2016 Posted October 11, 2016 odlicna paralela. pune su hladnjace nasmrt kamenovanih nizih i srednjih menadzera koji su odbili da se klanjaju za televizor.
gospa buba Posted October 11, 2016 Posted October 11, 2016 .. radnik je podredjen poslodavcu na radnom mestu i o tome ima zakon. meni takav jedan zakon deluje potpuno nepotrebno, jer kome bi moglo da padne na pamet? ali ipak izmislili ljudi. dokoni -_-
Time Crisis Posted October 11, 2016 Posted October 11, 2016 Jel neko uopšte pričao sa tim radnicima sa snimka? Ako dobro vidim svi se smeju, možda su to napravili iz zezanja, što ne bi bilo čudo budući da je u pitanju proslava praznika. Ono neka ih ganjaju za sve ono što ima osnova, ovo ispada ksenofobija samo tako.
Recommended Posts