Аврам Гојић Posted May 22, 2013 Author Share Posted May 22, 2013 ovo nije humor jer nema element preokreta. to je ismevanje, ahaha vidi Andje, isekla sise. Link to comment
nera Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 Dakle, onaj koji nije upoznat sa javnim diskusom može ovo doživeti kao humor, bez griže savesti?Pa mozda moze, mada van celog konteksta ova "karikatrura" nema nikakvog smisla jer nije ciljano na neko opste mesto vec na konkretnu osobu i situaciju. Link to comment
Turnbull Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 Pa mozda moze, mada van celog konteksta ova "karikatrura" nema nikakvog smisla jer nije ciljano na neko opste mesto vec na konkretnu osobu i situaciju.Upravo. Bez konteksta nije ni razumljivo, sa kontekstom je odvratno. Kraj. Link to comment
beatakeshi Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 (edited) ... Edited May 22, 2013 by beatakeshi Link to comment
fragand Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 mi androidi i mutanti imamo svoj smisao za humor Link to comment
Aineko Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 nemoj da mi blatis androide i mutante, to su jedna fina stvorenja.a ovo je prosto, kao sto vec rekose, ismevanje (jedne odredjene osobe i jedne odredjene situacije. nije npr nazvao ilustraciju 'preventivna hirurgija', ili kako se to vec zove. u tom slucaju bi ovo smatrala samo glupim, ovako je podlo). bezosecajno, zlo ismevanje. Link to comment
Bakemono Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 (edited) Ljudi objasnili. Samo da ponovim, u pitanju su zli ljudi (ne glupi, ne siromasni, ne neuki, ne necivilizovani... zli). zli + neuki + necivilizovani + megaglupiCitiram Indija još jednom: "Jedinstveno zao narod". (I ne, nije to autošovinizam, jer nije okrenut prema sebi, nego prema ljudima iz okruženja.) Edited May 22, 2013 by Bakemono Link to comment
Turnbull Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 (edited) Ja ne znam čemu potreba da se zlo esencijalizuje, i da se prilepi uz jedan narod kao takav.Ovo je reakcija koja ima veze sa puno toga - nacionalizmom, patrijarhalnošću, propagandom, itd. ALi kao što smo videli na rudankinom primeru, nije ograničena na jedan narod, a veruj mi, ni na jedan region.Sa kakvom se lakoćom upada u etničke stereotipe, pa to je čudo jedno. otkud potreba da se ceo jedan narod (čiji je ipak, neznatan uopšte čuo za ovaj događaj, a kamoli ima stav po tom pitanju) nazove zlim, stvarno ne razumem. Edited May 22, 2013 by Syme Link to comment
Bakemono Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 Ja ne znam čemu potreba da se zlo esencijalizuje, i da se prilepi uz jedan narod kao takav.Ovo je reakcija koja ima veze sa puno toga - nacionalizmom, patrijarhalnošću, propagandom, itd. ALi kao što smo videli na rudankinom primeru, nije ograničena na jedan narod, a veruj mi, ni na jedan region.Sa kakvom se lakoćom upada u etničke stereotipe, pa to je čudo jedno. otkud potreba da se ceo jedan narod (čiji je ipak, neznatan uopšte čuo za ovaj događaj, a kamoli ima stav po tom pitanju) nazove zlim, stvarno ne razumem.To nije rečeno u smislu naučne činjenice. Taj iskaz nije stoprocentno tačan ali sadrži elemente istine i nije proizvod reakcije na jedan izolovan događaj nego suživota s ljudima. Link to comment
Turnbull Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 (edited) Jebote, zar ne vidiš šta nije u redu sa takvim rezonovanjem, ozbiljno te pitam? Zamisli da si, kao Srbin, živeo među Hrvatima, ili Bošnjacima, ili Albancima, i onda izneo isti takav zaključak o "jedinstveno zlom narodu"? WTF? Nije to empirijsko pitanje, nego kategorijalno. Ne postoje zli narodi , jer narodi ne mogu da budu ni zli, ni dobri, narodi nisu osobe, nemaju volju. Čime je naseljen tvoj pojmovni svet, pobobu? (I ne, nije to autošovinizam, jer nije okrenut prema sebi, nego prema ljudima iz okruženja.)Pa i nije glavni problem u tom "auto", nego u onom "šovinizam". Ako nisi Srbin a smatraš Srbe jedinstveno zlim narodom, onda si samo šovinista. Eto, jel ti sad lakše? Edited May 22, 2013 by Syme Link to comment
Bakemono Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 Jebote, zar ne vidiš šta nije u redu sa takvim rezonovanjem, ozbiljno te pitam? Zamisli da si, kao Srbin, živeo među Hrvatima, ili Bošnjacima, ili Albancima, i onda izneo isti takav zaključak o "jedinstveno zlom narodu"? WTF? Nije to empirijsko pitanje, nego kategorijalno. Ne postoje zli narodi , jer narodi ne mogu da budu ni zli, ni dobri, narodi nisu osobe, nemaju volju. Čime je naseljen tvoj pojmovni svet, pobobu?Pa i nije glavni problem u tom "auto", nego u onom "šovinizam". Ako nisi Srbin a smatraš Srbe jedinstveno zlim narodom, onda si samo šovinista. Eto, jel ti sad lakše?Rekao sam već da to ne mislim na taj način. Shvati to kao izraz moje mizantropije. Možda će ti Indy bolje objasniti, on je ipak autor. Link to comment
Recommended Posts