boshoku Posted May 17, 2015 Posted May 17, 2015 pa ne izlazi tužilaštvo na teren - murija, veštaci, patolzi... pa onda ovi nešto pišu, dižu, ne dižu...
Hamlet Strašni Posted May 17, 2015 Posted May 17, 2015 Policija zove dežurog tužioca i izloži mu situaciju. Tužilac donosi odluku na osnovu onoga što mu kaže policajac preko telefona. Ako policajac kaže mislim da nije opasan, daćemo mu poziv pa da ga pustimo, tužilac često prihvati savet policajca jer nema razloga damu ne veruje. Pri tome su policajci u bgdu jako, jako oprezni kada je u pitanju nasilje u porodici jer su imali nekoliko loših, srećom ne fatalnih procena. Verovatno je to u provinciji drugačije. Svakako, ako su ovog čoveka stvarno pustili pošto je tokom prethodne noći pošto je tukao ženu, napravljena je ogromna greška.
Lezilebovich Posted May 17, 2015 Posted May 17, 2015 (edited) Ja tek sad procitao da je juce bila svadba I da su ubijeni i mlada i njeni roditelji. Horor. A ponasanje policije I konstantno tolerisanje porodicnog nasilja u celom drustvu je druga strana istog uzasa. Edited May 17, 2015 by Lezilebovich
ToniAdams Posted May 17, 2015 Posted May 17, 2015 ako je bilo zaista tako ne vidim kako mozemo reci da se radi o gresci, ocigledno je u pitanju nemar i nesavesno obavljanje posla, za koje bi neko morao da odgovara.
Hamlet Strašni Posted May 17, 2015 Posted May 17, 2015 Pa zato što ne znam da li je bilo zaista tako. Inače bih i ja napisao to isto.
ordi Posted May 17, 2015 Posted May 17, 2015 Pri tome su policajci u bgdu jako, jako oprezni kada je u pitanju nasilje u porodici jer su imali nekoliko loših, srećom ne fatalnih procena. Verovatno je to u provinciji drugačije. i ne samo u policajaca. lepo uspomoć telegrafa čujem gospođu od preko puta gde kaže: ja sam u prvi mah mislila da komšija u kući do tuče ženu, to je običaj. običaj!? lebtejebodatejebo
ToniAdams Posted May 18, 2015 Posted May 18, 2015 predpostavljam da je iluzorno nadati se da se policija javi sa kakvim takvim saopstenjem.
Аврам Гојић Posted May 18, 2015 Author Posted May 18, 2015 i ne samo u policajaca. lepo uspomoć telegrafa čujem gospođu od preko puta gde kaže: ja sam u prvi mah mislila da komšija u kući do tuče ženu, to je običaj. običaj!? lebtejebodatejebo +1 ne radi se u grešci u proceni već u sistematskom zanemarivanju porodičnog nasilja. ono, svi to rade, kada bi sve hapsili, napunili bi sve zatvore i pritvore samo njima.
Lezilebovich Posted May 18, 2015 Posted May 18, 2015 Valjda će bar ova tragedija malo promeniti stav policije prema tome
ToniAdams Posted May 18, 2015 Posted May 18, 2015 el moze neki pravnik da nam kaze, jel sme policija nekog da zadrzi 48 sati bez obzira na javnog tuzioca?
belch Posted May 18, 2015 Posted May 18, 2015 Valjda će bar ova tragedija malo promeniti stav policije prema tomenece, jer ovo nije prvi takav slucaj. Ni poslednji po svoj prilici.
Hella Posted May 18, 2015 Posted May 18, 2015 (edited) nece, jer ovo nije prvi takav slucaj. Ni poslednji po svoj prilici. +1 nažalost uvek će biti ožderanih životinja jer je opšti stav tzv društva da su zagovornici striktne prohibicije nekakve skemlave dosmanlijske budaline a hronični šljokatori dobričine ljudine i domaćini Edited May 18, 2015 by Hella
JozoMujica Posted May 18, 2015 Posted May 18, 2015 dobričine ljudine i domaćini Poznati čačanski biznismen Dragan Kuzmanović (58) ubio je jutros iz pištolja svoju suprugu, a potom je izvršio samoubistvo.
Recommended Posts