Monday at 22:054 days 1 hour ago, đorđe geprat said:ulovljenu/upecanu rečnu ribu ne jedem.Osim ako riba nije iz Drine, ili tako neke ciste reke.Divlja riba, i najgori skobalj je za 2 klase bolja od bilo koje tovljene po ribnjacima.
Tuesday at 03:533 days Meni, moji juče odjavili da je kod KG baš bilo gadno, tek treba da se utvrdi šta i koliko.
Tuesday at 07:173 days 8 hours ago, Lena said:https://x.com/EkoStraza/status/1942350092704305549Da, lokalni zbor je juče i sinoć pozivao ljude da se krene u pomoć. Ne znam kako je u drugim selima, ali sam video snimke iz Žitnog Potoka gde je vatra zahvatila i neka imanja i kuće, a izgoreli su i ambulanta i još neki objekti u samom centru selaJuče je bio angažovan i helikopter za gašanje koji je zahvatao vodu iz obližnjeg Bubličkog jezera.Atmosfera jutros u okolini puna dima.Osim vrućine, juče je širenju požara doprinosio i vetar, koji se danas, rekao bih primirio. Edited Tuesday at 07:203 days by Ras
Tuesday at 07:393 days 19 minutes ago, Ras said:Da, lokalni zbor je juče i sinoć pozivao ljude da se krene u pomoć. Ne znam kako je u drugim selima, ali sam video snimke iz Žitnog Potoka gde je vatra zahvatila i neka imanja i kuće, a izgoreli su i ambulanta i još neki objekti u samom centru selaJuče je bio angažovan i helikopter za gašanje koji je zahvatao vodu iz obližnjeg Bubličkog jezera.Atmosfera jutros u okolini puna dima.Osim vrućine, juče je širenju požara doprinosio i vetar, koji se danas, rekao bih primirio.Danas može biti tek kritično, očekuju se jaki udari vetra, ne znam koliko će kiše i leda pasti pa da pripomogne.
Tuesday at 08:093 days 50 minutes ago, Ras said:Da, lokalni zbor je juče i sinoć pozivao ljude da se krene u pomoć. Ne znam kako je u drugim selima, ali sam video snimke iz Žitnog Potoka gde je vatra zahvatila i neka imanja i kuće, a izgoreli su i ambulanta i još neki objekti u samom centru selaKoleginica mi je odatle, kaže zvali su vatrogasce i niko nije došao
Tuesday at 09:483 days 28 minutes ago, Lena said:https://x.com/Nova_ekonomija/status/1942478227647197663Svuda je legionella, ali mora redovno da se testira i da se ispiraju cevi povremeno. Mi smo je stalno imali dok sam radilu u zgradi jedne bolnice, svaki put kad testiraju je povisena, ja sam prosto naucila da nikad tamo ne pijem svezu vodu i da uvek pijem caj ili kafu iz naseg kuvala.Sad pijem vodu u Srbiji sa cesme a vrlo je pitanje da nije i ona puna legionele.Ono sto je bitno, kad dugo nije koriscen tus ili cesma, udahnem, odem u kupatilo, odvrnem tus, ukljucim ventilaciju, zatvorim vrata za sobom i disem napolju a kad se dobro provetri koristim kupatilo. Legionela koju popijes u casi vode najverovatnije ti nece nista (sem kapiram ako je koncentracija nesto nenormalno visoka), ali zato legionela koja je cucala u tusu i namnozila se tamo, pa je udahnes, i stigne u pluca, mislim da moze i da ubije.Ovo give or take je kako sam zapamtila pre 15 godina, ko bas hoce neke skroz precizne informacije verujem da ima stranica na wikiju ili slicno.
Tuesday at 10:003 days 7 minutes ago, Mel said:Svuda je legionella, ali mora redovno da se testira i da se ispiraju cevi povremeno. Mi smo je stalno imali dok sam radilu u zgradi jedne bolnice, svaki put kad testiraju je povisena, ja sam prosto naucila da nikad tamo ne pijem svezu vodu i da uvek pijem caj ili kafu iz naseg kuvala.Sad pijem vodu u Srbiji sa cesme a vrlo je pitanje da nije i ona puna legionele.Ono sto je bitno, kad dugo nije koriscen tus ili cesma, udahnem, odem u kupatilo, odvrnem tus, ukljucim ventilaciju, zatvorim vrata za sobom i disem napolju a kad se dobro provetri koristim kupatilo. Legionela koju popijes u casi vode najverovatnije ti nece nista (sem kapiram ako je koncentracija nesto nenormalno visoka), ali zato legionela koja je cucala u tusu i namnozila se tamo, pa je udahnes, i stigne u pluca, mislim da moze i da ubije.Ovo give or take je kako sam zapamtila pre 15 godina, ko bas hoce neke skroz precizne informacije verujem da ima stranica na wikiju ili slicno.Ili uzmeš bojler koji jednom mesečno sam napuca temp. šta znam 60-70CPrvi put cikneš kao brkata tetka kada udaje sestrića ali posle naučiš da gledaš temp
Tuesday at 10:073 days 17 minutes ago, Mel said:Svuda je legionella, ali mora redovno da se testira i da se ispiraju cevi povremeno. Mi smo je stalno imali dok sam radilu u zgradi jedne bolnice, svaki put kad testiraju je povisena, ja sam prosto naucila da nikad tamo ne pijem svezu vodu i da uvek pijem caj ili kafu iz naseg kuvala.Sad pijem vodu u Srbiji sa cesme a vrlo je pitanje da nije i ona puna legionele.Ono sto je bitno, kad dugo nije koriscen tus ili cesma, udahnem, odem u kupatilo, odvrnem tus, ukljucim ventilaciju, zatvorim vrata za sobom i disem napolju a kad se dobro provetri koristim kupatilo. Legionela koju popijes u casi vode najverovatnije ti nece nista (sem kapiram ako je koncentracija nesto nenormalno visoka), ali zato legionela koja je cucala u tusu i namnozila se tamo, pa je udahnes, i stigne u pluca, mislim da moze i da ubije.Ovo give or take je kako sam zapamtila pre 15 godina, ko bas hoce neke skroz precizne informacije verujem da ima stranica na wikiju ili slicno.Drugim recima - kupajte se u jezeru ili reci?Kupacice moja....
Tuesday at 10:133 days 5 minutes ago, kronostime said:Drugim recima - kupajte se u jezeru ili reci?Kupacice moja....Ma ne, samo propustis vrucu vodu kroz sistem tu i tamo, a ako je stan dugo bio nekoriscen ne dises nista iz kupatila dok se ispiranje ne zavrsi i prostorija dobro izvetri.To bi trebalo da je to.
Tuesday at 10:183 days 2 minutes ago, Mel said:Ma ne, samo propustis vrucu vodu kroz sistem tu i tamo, a ako je stan dugo bio nekoriscen ne dises nista iz kupatila dok se ispiranje ne zavrsi i prostorija dobro izvetri.To bi trebalo da je to.I izbegavajte fontane, klime po hotelima... Mislim, ima smisla šta kažeš samo zajebano zaštiti se.
Tuesday at 15:453 days https://x.com/blokjenas/status/1942565996004532321 https://x.com/blokjenas/status/1942567269772800071
Tuesday at 16:023 days Postena i strucna tehnicka provera svega sto je gradjeno u zadnjih 25 godina bi bila prvo sto treba uraditi.Kao i procesuiranje i kaznjavanje zbog nepridrzavanja propisa i ugrozavanja zivota i imovine gradjana.