4 hours ago4 hr Ko se seća kad su bojtari sa soker potforuma slavodobitno seirili kad je neki igrač prepisao imovinu na kevasiju, da ne bi morao plaćati alimentaciju za dvoje djece? bte kad pogledaš šta su sve u stanju da napišu ti keksijevi svijedoci onda tek shvatiš kakva smo gospoda mi sa Ostalih sportova
4 hours ago4 hr 6 minutes ago, Frile said:guglao sam da se vi ne biste mučili, mada nisam išao dalje od prvog pasusa:"Ako se alimentacija ne plati duže od dva meseca od dostavljanja rešenja, javni izvršitelj poziva staratelja da se izjasni o tome da li je saglasan da se privremeno izdržavanje isplati iz sredstava Alimentacionog fonda", kazala je Žarić Kovačević za list "Srpski telegraf".Ja bih to nazvao "navlačenjem na kredit", po principu: Izvrdavao si plaćanje alimentacije, ali smo te ukebali. Uzmi ovaj neobično povoljan kredit koji ćeš kasnije otplatiti, u suprotnom će izvšitelj da ti zapleni imovinu, stavićemo ti i zabranu na sva primanja, i tako dalje, pa ti vidi.Staratelj nije onaj koji placa alimentaciju
2 hours ago2 hr 54 minutes ago, Hamlet Strašni said:Staratelj nije onaj koji placa alimentacijuIzgleda da je ministarka zaista tako rekla (ili svi novinari pogrešno prepisuju jedni od drugih), ali nije mi jasno šta staratelj uopšte ima da se saglašava.Ako je verovati tekstu koji je prenet, izgleda da se roditelj koji izbegava plaćanje alimentacije ništa ne pita, ili su taj detalj svi preskočili. Kako će ga naterati da otplaćuje svoj dug alimentacionom fondu?Može biti da zaista nije u pitanju dobrovoljni "kredit" kako sam ja mali Perica zamislio. Svašta je moguće kod naprednjaka.Možda je zaista na dobroj volji izbegavaoca plaćanja alimentacije, da li će otplaćivati svoj dug alimentacionom fondu. Ako ne otplaćuje dug će se naplatiti jednog dana od nasledstva, sa odgovarajućom kamatom. Tada se zaista na kraju lomi preko leđa deteta primaoca alimentacije (i osalih naslednika). Edited 2 hours ago2 hr by Frile
2 hours ago2 hr Roditelj koji izbegava plaćanje alimentacije može sve da izbegne - plaćanjem alimentacije. Inače, i kada placa svom detetu alimentaciju dužan mu je kamatu za zakašnjenje i kada dodje do izvršitelja on mu naplaćuje kamatu
2 hours ago2 hr 3 hours ago, Dsnake said:Ne razumem, šta je netačno u screenshotu?Netačno je što se ne pravi razlika između imovine deteta pre smrti oca koji nije plaćao alimentaciju, pa tako ispada da dete "vraća" svoju alimentaciju (i stvaraju click bait i pravednički gnev).Ako dete nasledi oca naslediće i dugove, do visine vrednosti nasleđene imovine, ništa se ne "lomi" preko njegovih leđa jer se dugovi vraćaju samo ako postoji imovina oca iz koje može da se naplati poverilac. Da je otac, na primer, pozajmljivao od Dsnake novac kako bi plaćao alimentaciju, taj dug bi svakako Dsnake kao očev poverilac mogao da traži od očevog naslednika (i naplatio bi se do visine vrednosti nasleđene imovine, ne bi naslednik svojom imovinom morao da odgovara za taj dug).
1 hour ago1 hr 8 minutes ago, reg said:Netačno je što se ne pravi razlika između imovine deteta pre smrti oca koji nije plaćao alimentaciju, pa tako ispada da dete "vraća" svoju alimentaciju (i stvaraju click bait i pravednički gnev).Ako dete nasledi oca naslediće i dugove, do visine vrednosti nasleđene imovine, ništa se ne "lomi" preko njegovih leđa jer se dugovi vraćaju samo ako postoji imovina oca iz koje može da se naplati poverilac.Da je otac, na primer, pozajmljivao od Dsnake novac kako bi plaćao alimentaciju, taj dug bi svakako Dsnake kao očev poverilac mogao da traži od očevog naslednika (i naplatio bi se do visine vrednosti nasleđene imovine, ne bi naslednik svojom imovinom morao da odgovara za taj dug).Ja se ne bih iznenadio da su ovo gluvi telefoni izmedju pravnika i osobe koja je sastavljala post. Ja sam razumeo na kraju o čemu se radi, ali po forumu možeš da vidiš koliko je konfuzno za tumačenje. U sušini, taj instagram post su 3 zamerke na zakon, koje możda i imaju smisla, nemam pojma, više su pitanja za pravnike nego za nas. Problem sa fondom je kamata koja u ovim slučajevima ide na štetu deteta ako država nije efikasna u naplati, ali to stvarno zvuči kao malo verovatna situacija. Doduše, ne bih se iznenadio da SNS tu ima neki interes.
1 hour ago1 hr sad procitao da su ujapsili dekanicu med faxa u novo sadu.kraj im dolazi, ali nema im drugs.