Jump to content

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad naseg drustva, pbp)

Featured Replies

Potpuno van pameti mi je saznanje da nema nikakve komunikacije/radio veze između osobe u padobranu i onih u čamcu

• Replies 41.9k
  • Views 4.2m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted Images

Iskustvo iz Dalmacije - takodje ne postoji nikakva radio/telekomunikacija izmedju padobrana i camca tokom leta. Ako korisnik pokusa da se "namerno" otkopca i otkaci tokom leta, to jeste fizicki izvodljivo. Osoba koja je vozila camac jeste bila iskusna, obucena i oprezna, uz obracanje paznje na okolinu, kretanje vetra i sl.

Ono na sta bi morala da se obrati veca paznja jeste da se daju jasne instrukcije korisniku da tokom leta nista ne dira. Mada ne znam koliko je moguce spreciti da korisnik napravi haos ako se "potrudi".

Sta znam, nije neocekivano imati napad panike kad su takve stvari u pitanju. Ako je rizik da covek ne moze sam da se otkopca (npr. kad se spusta u vodu i slicno), onda bolje zabraniti nego cekati sledeci slucaj.

Погледао сам снимак и уопште ми није јасно шта се догодило. Девојка се јесте сама одвезала и то није баш тако једноставно. Није само један случајан покрет руком, већ је потребно више контролисаних покрета и акција да би се особа одвезала и искочила.

7 hours ago, *edited by mod said:

Meni ne deluje kao samoubistvo. Više mi vuče na to da se uplašila i uspaničila pa je mislila da će tako da skrati vožnju.

Napad panike je zajebana stvar i naravno da tu nema racionalnog razmisljanja, ali sta je najgore sto moze da ti se desi s tom skalamerijom, cega se tu treba uplasiti nego pada sa visine? I onda kao resenje za taj strah odabrati pad sa visine????

meni je suludo da je ona uopste mogla sama, dok leti, da se odveze. potpuno van pameti da ne vezes neki cvor koji obican covek nema leba da otvori.

21 minutes ago, Radoye said:

Napad panike je zajebana stvar i naravno da tu nema racionalnog razmisljanja, ali sta je najgore sto moze da ti se desi s tom skalamerijom, cega se tu treba uplasiti nego pada sa visine? I onda kao resenje za taj strah odabrati pad sa visine????

Zato se i zove napad panike, jer je iracionalan strah.

7 hours ago, Shan Jan said:
Blic.rs
No image preview

Oglasio se vlasnik agencije za vodene sportove gde je Nov...

Budvanin, Mirko Krdžić, vlasnik agencije za vodene sportove, oglasio se povodom tragedije koja se dogodila u Budvi te je naveo da je istraga u toku i da će obdukcija, kao i tehnički pregled glisera...

Kaze vlasnik ladno "Iz sistema je nemoguće ispasti ukoliko to ne želite." gospode Ovo kao kad bi u avionu stavio vrata koju mogu da se lagano otvore iznutra i kazes jbg, sam izasao, sam se ubio.

oh, taj covek bez stida i srama, oglasio se!

njegove sajle su se prekidale ranije (pisala sam) jer ih, stipsa, nije menjao bar jednom godisnje, sto je minimum.

camac je vozio turcin (nasao gazda nekog za dozvolom za brodskog motoristu, sto je vec ozbiljniji ispit), a pomagac koji treba da motri padobran je bio neki nas blejac.

objavljeni snimak je poslednji minut, posle 10.

devojka je letela besplatno, neka promocija. u prvih 10 minuta je mahala odozgo i dozivala da je spuste. blejac je blejao, turcin vozio, ni osvrnuo se nije. posle pada su jos malo vozili, nisu ni primetili da je padobran prazan! a onda su se jos vozikali trazeci telo. koje je vec pokupio ribarski camac.

turcin je dobio zabranu ulaska u cg mesec dana, procenili su da ce za toliko da splasne interesovanje za dogadjaj, a i treba neko da vozi u vrhu sezone, julu i avgustu. gazda krdzic kaznu od morskog dobra u iznosu od 300 evra.

bice neka istraga koja ce se zavrsiti kao sa onim sincicem sto je prepolovio pedalinu ili tako nesto i ubio devojku koja se vozila. pre par godina, jos je bila i cg drzavljanka. dkr-ic, jutarce, sunasce, cvetic.

poz

Edited by le petit nicolas

sad sam procitala i ono sa linka koji je dao shan jan, bolje da nisam.. blic, alo. nije slucajno, taj besprekorni vlasnik "agencije", pominjao sajle. niti je slucajno propricao za srpske novine, devojka je bila iz ns. gasi vatru, koliko moze.

covek bez srama.

sta ima da ispituju gliser? vozac ima dozvolu, ali ona se odnosi na samo plovilo i voznju, ne na upotrebu plovila za parasailing.

a glavno sto ga zulja: sram bilo onog ko je pustio snimak, naci cemo, kaznicemo. pa, care, to nije ceo snimak!

da iko ovde ima mentalnu dioptriju manju od -7, pomogao bi da se ovo rascisti do kraja. ovaj gazda drzi jednu od tri firme koje na istom prostoru rade isti posao. bar jedna od njih mnogo ozbiljnije shvata bezbednost i ulaze pristojne novce u nju. ali, njen gazda i dalje ne shvata da ovo baca ljagu na sve, nego pravi sastanak osoblja da pricaju o... da li svi imaju prijave, dozvole, jer ce policija sad da poludi. kratki kurs zaranjanja pod talas.

koliko god da danasnje bd plaze nisu my cup of tea, zao mi je. zao mi je svih davida pred sudom koji se nikad nece izdici iznad zivota i usuda tog, kao, lukavog, a vecito kukavnog seljaka. i u tom zivotu kukavelja upropastiti sve sto nije njegova trenutna korist.

a mnogo lepog, atraktivnog i sarmantnog ima u budvanskom kraju.

poz

Edited by le petit nicolas

Kad pomislis da stvari ne mogu biti gore... novine su pocele ovo da tretiraju kao ubistvo one jadne pevacice. Svaki dan neki novi naslov. Nekrofili.

S tim što su se sad uključili lekarka, koja je i profesorka, i ako se ne varam (?) psihološkinja, u ulozi forenzičara, i to na osnovu snimka koji je nepotpun (manje bitno) i kojeg uopšte nisu smele da vide. Inače je snimak objavljen na Pinku, ali što bi se neko uhvatio za tu činjenicu.

Запалио се аутобус пун ђака код Бољевца, деца на време евакуисана

Аутобус пун ученика ОШ "Никодије Стојановић Татко" из Прокупља запалио се данас надомак Бољевца, код места Криви Вир. Како РТС незванично сазнаје, све је изгорело али су сва деца добро, јер су успела на време да изађу из запаљеног аутобуса.

Реч је о ђацима седмог разреда који су кренули на излет до Сокобање

47 minutes ago, SNARC said:

Kako se bre ovo nikad ne desi kad govna idu na miting..

zato što oni imaju nove autobuse, a za decu idu neki krševi...