Jump to content

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad naseg drustva, pbp)

Featured Replies

Узгред, мислим да је једини начин да се државни пси дају некоме ко хоће да их удоми да се продају и то по огласу. Они не могу само да дају неком паса да га води кући.

• Replies 41.9k
  • Views 4.2m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted Images

13 hours ago, Desmond Bojčinski said:

U mom selu ker je svaki lovački pas

Ape li čapa?

Tako se u moje selo postavlja pitanje kad ulazis u necije dvoriste :)

• Popular Post

Ovde je jedini problem korišćenje reči "suvišnih i rashodovanih", kao da prodaju stare akumulatore na kilo. Da nema tih reči, bukvalno niko ne bi ni primetio oglas.

Naša vojska bi stvarno mogla da prođe kroz neki bazični PR, ali to je najmanji problem u poređenju sa drugim grozotama i idiotarijama koje se tamo rade.

Ovo su uglavnom takodje stariji psi. Nekako mi je nehumano da kad im vise nisu od koristi gledaju samo da ih uvale nekom umesto da ih cuvaju u zasluzenoj starosti.

Verujem da će im ipak biti bolje kod nekog ko ih želi i spreman je za njih i da plati (makar i simboličnu sumu), nego da ih vojska čuva "po službenoj dužnosti".

Inače, i u mom selu je "čapa" ili "zagar", dok se u Bosni može čuti i "cuko", "pašče"... 🐶❤️

Isto ne znam zašto je ružno reći "ker".

Zar ne postoji Jesenjinova "Pesma o keruši"?

Psu se ne obraćam sa "ker", kao što se detetu na ulici ne obraćam sa "dečače", ali kada pričam o psu, kažem kuče, kučići, pas, ker, psi, kerovi, canis lupus familiaris...

U mom okrizenju tj. gde sam odrastao je ker vrlo pogrdno i uvek mi je paralo usi kad neko upotrebi tu rec.

Za čoveka kad upotrebi, ili za životinju?

nije ni za coveka uvek pogrdno. kad se kaze za sportistu podruzeva kompliment u smislu da je veoma borben, da odbija da "umre".

u mom kraju ces pre da cujes "evo, nista, setam kera" nego "setam psa". moj rodjak policajac zaduzen za pse svoje radno mesto zove kerovodja i obozava pse.

Edited by Heaviside

I pas i ker su sinonimi, s tim sto se ker koristi najvise za lovacke pse i tu nema nicega pogrdnog.

Sa druge strane - dzukela moze imati i negativne konotacije ako se upotrebi kao karakterna osobina.

fantom

8 minutes ago, Heaviside said:

u mom kraju ces pre da cujes "evo, nista, setam kera" nego "setam psa". moj rodjak policajac zaduzen za pse svoje radno mesto zove kerovodja i obozava pse.

Isto. Mnoge vlasnike pasa znam koji kažu "Žurim kući da izvedem kera" i sl.

Bukvalno sinonimi.

Kad završite ovu visokointelektualnu raspravu da li je ok reći ker ili ne, razmotrite i temu da li se treba izuvati u hodniku ispred vrata ili ne.

Psima treba pomoć, azili i pansioni grcaju po Srbiji. Možete pomoći ako date i 2000-3000 dinara, ne mora čak ni da se usvoji pas. Prilika da budete čovečni, kad vam je već stalo.

Edited by Amos

Kako bre nije bitno dal se izuva? mad

3 minutes ago, Shan Jan said:

Kako bre nije bitno dal se izuva? mad

Awkward Episode 2 GIF by The Office