May 21May 21 2 hours ago, Arkadija said:prava sreća je što ih nisu pobili sa po jednim metkom u glavu.Da, nisi jedina koja je to pomislila poznajući naš vojni kadar.
May 21May 21 11 minutes ago, vememah said:Da, nisi jedina koja je to pomislila poznajući naš vojni kadar.Znamo gde živimo. Većina nikada nije tu životinju nazvala pas, nego ker. Nešto što se šutne nogom u prolazu.
May 21May 21 44 minutes ago, Arkadija said:Znamo gde živimo. Većina nikada nije tu životinju nazvala pas, nego ker. Nešto što se šutne nogom u prolazu.Kakve sad to veze ima kako se kuče zove, ja moje pse zovem kerovi a nikad ih nisam šutirao?
May 21May 21 to je praksa več dugo, pretpostavljam da je radni vek vodiča duži od radnog veka psa, pa ne mogu usvojiti baš svakog psa koji ide u penziju, evo tekst iz 2015.Penzionisani vojni psi našli nove domoveNakon što su posle vrednog rada u raznim jedinicama Vojske Srbije zbog starosti ili bolesti otišli u penziju i prebačeni u nišku kasarnu „Knjaz Mihajlo“, nemački ovčari Džab, Šapa, Ned, Vil, Bek i Orca tamo su sačekali nove vlasnike....https://www.juznevesti.com/drustvo/penzionisani-vojni-psi-nasli-nove-domove/ a evo i današnjeg odgovora na paniku koja se diglaNiški vojni psi – nijedan nije „suvišan“, svaki je drug, birokratski rečnik je suvišanBirokratskim rečnikom Ministarstvo odbrane oglasilo je prodaju „suvišnih i rashodovanih službenih pasa“ iz Centra za obuku pasa u Nišu, ali, kako saznajemo i uverili smo se na terenu, ovaj „nesrećni“ administrativni izbor reči ne znači da se prema psima nehumano postupa. Čuvaju se i ako se ne prodaju, cene su namerno simbolične a ne komercijalne, neki ostanu u vojsci, neke vojnici uzmu da brinu o njima, pa se nijedan ne tretira kao „suvišan“ već kao drug.Izbor reči je pogodio ljubitelje pasa jer se u oglasu tretiraju kao oprema.Ministarstvo je najavilo da će se oglasiti i zvanično pojasniti, a kako nam objašnjavaju izvori, ovo jeste procedura svake godine i iza nje stoji namera da psi dobiju mirnu starost.Psi koji čuvaju mogu da budu u službi i 12 godina, ali oni koji su za specijalna dejstva mogu da budu aktivni do 10 godina. Oglašavanje se radi već godinama i želja nam je da psi imaju mirnu i lepu starost, nakon aktivnog života. U Centru za obuku pasa ne vrše se nikakva istraživanja, niti se tuku psi, to je strogo zabranjeno. Često se dešava da pse usvoje vojnici koji su sa njima službovali – kažu.Kako nezvanično kažu, cena za prodaju je simbolična jer žele da psi to pre nađu nove vlasnike kako bi otišli u zasluženu penziju.U Centru za obuku pasa u Nišu, koji postoji od 21. oktobra 1957. godine, mnogobrojni psi imaju svakodnevne vežbe, ali i obavezan odmor, dobre obroke i negu.Vojnici i veterinari brinu svakodnevno o psima koji su ovde na obuci, pa posle odlaze u službu – kažu u vojsci.Ima mnogo primera da vojnici udome svoje drugare sa kojim su službovali, pa se onda, kako nam je ispričao jedan vojnik koji je to učinio, nastavi veza započeta u uniformi.https://www.juznevesti.com/drustvo/niski-vojni-psi-nijedan-nije-suvisan-svaki-je-drug-birokratski-recnik-je-suvisan/
May 21May 21 58 minutes ago, JozoMujica said:Kakve sad to veze ima kako se kuče zove, ja moje pse zovem kerovi a nikad ih nisam šutirao?To je do mene, ne volim da se psi zovu kerovi. Samo do mene i mog unutrašnjeg osećaja.
May 21May 21 1 hour ago, Arkadija said:To je do mene, ne volim da se psi zovu kerovi. Samo do mene i mog unutrašnjeg osećaja.Nije do tebe, to jeste osobita seljara i nepoštovanje životinje. Ali to jeste srpski specijalitet.
May 21May 21 jbg da imamo obavezno služenje vojnog roka sada bi te ovčare kući povele kerovođe koje se skidaju u junu....
May 21May 21 citam ovaj topik, poslesnjih nekoliko strana.koji pakao.posebno kkk linc romske porodice u okolini kraljevapa otac poginulog u lucanima.sta su radili neki radnici njemu i porodici.kako ovi iz smrdljive vojske prodaju stare i onemocale pse. kakav oglas. Edited May 21May 21 by bradilko
May 22May 22 Popular Post Moj dalji brat je služio vojsku u toj jedinici koja se bavi obukom vojnih pasa. Pričao mi je kako se pažljivo odnose sa njima, i da kerovođe obožavaju svoje učenike. Tako da, cenim da ovom članku apsolutno nije mesto na ovoj temi, nego se preemotivno reaguje na ovako koncipiran tekst.Btw, ker i pas su sinonimi, bez ikakve negativne konotacije.