Wednesday at 12:533 days koliko li samo ima ljudi koji su za rashod. Edited Wednesday at 12:533 days by đorđe geprat
Wednesday at 13:023 days U vojsci? Mnogi, samo oni ne vrede ni ovih 500 dinara koliko su procenili ove pse.
Wednesday at 13:543 days 2 hours ago, Arkadija said:prava sreća je što ih nisu pobili sa po jednim metkom u glavu.Da, nisi jedina koja je to pomislila poznajući naš vojni kadar.
Wednesday at 14:073 days 11 minutes ago, vememah said:Da, nisi jedina koja je to pomislila poznajući naš vojni kadar.Znamo gde živimo. Većina nikada nije tu životinju nazvala pas, nego ker. Nešto što se šutne nogom u prolazu.
Wednesday at 14:533 days 44 minutes ago, Arkadija said:Znamo gde živimo. Većina nikada nije tu životinju nazvala pas, nego ker. Nešto što se šutne nogom u prolazu.Kakve sad to veze ima kako se kuče zove, ja moje pse zovem kerovi a nikad ih nisam šutirao?
Wednesday at 15:023 days to je praksa več dugo, pretpostavljam da je radni vek vodiča duži od radnog veka psa, pa ne mogu usvojiti baš svakog psa koji ide u penziju, evo tekst iz 2015.Penzionisani vojni psi našli nove domoveNakon što su posle vrednog rada u raznim jedinicama Vojske Srbije zbog starosti ili bolesti otišli u penziju i prebačeni u nišku kasarnu „Knjaz Mihajlo“, nemački ovčari Džab, Šapa, Ned, Vil, Bek i Orca tamo su sačekali nove vlasnike....https://www.juznevesti.com/drustvo/penzionisani-vojni-psi-nasli-nove-domove/ a evo i današnjeg odgovora na paniku koja se diglaNiški vojni psi – nijedan nije „suvišan“, svaki je drug, birokratski rečnik je suvišanBirokratskim rečnikom Ministarstvo odbrane oglasilo je prodaju „suvišnih i rashodovanih službenih pasa“ iz Centra za obuku pasa u Nišu, ali, kako saznajemo i uverili smo se na terenu, ovaj „nesrećni“ administrativni izbor reči ne znači da se prema psima nehumano postupa. Čuvaju se i ako se ne prodaju, cene su namerno simbolične a ne komercijalne, neki ostanu u vojsci, neke vojnici uzmu da brinu o njima, pa se nijedan ne tretira kao „suvišan“ već kao drug.Izbor reči je pogodio ljubitelje pasa jer se u oglasu tretiraju kao oprema.Ministarstvo je najavilo da će se oglasiti i zvanično pojasniti, a kako nam objašnjavaju izvori, ovo jeste procedura svake godine i iza nje stoji namera da psi dobiju mirnu starost.Psi koji čuvaju mogu da budu u službi i 12 godina, ali oni koji su za specijalna dejstva mogu da budu aktivni do 10 godina. Oglašavanje se radi već godinama i želja nam je da psi imaju mirnu i lepu starost, nakon aktivnog života. U Centru za obuku pasa ne vrše se nikakva istraživanja, niti se tuku psi, to je strogo zabranjeno. Često se dešava da pse usvoje vojnici koji su sa njima službovali – kažu.Kako nezvanično kažu, cena za prodaju je simbolična jer žele da psi to pre nađu nove vlasnike kako bi otišli u zasluženu penziju.U Centru za obuku pasa u Nišu, koji postoji od 21. oktobra 1957. godine, mnogobrojni psi imaju svakodnevne vežbe, ali i obavezan odmor, dobre obroke i negu.Vojnici i veterinari brinu svakodnevno o psima koji su ovde na obuci, pa posle odlaze u službu – kažu u vojsci.Ima mnogo primera da vojnici udome svoje drugare sa kojim su službovali, pa se onda, kako nam je ispričao jedan vojnik koji je to učinio, nastavi veza započeta u uniformi.https://www.juznevesti.com/drustvo/niski-vojni-psi-nijedan-nije-suvisan-svaki-je-drug-birokratski-recnik-je-suvisan/
Wednesday at 15:433 days 5 hours ago, vememah said:Grafit na Slaviji krajem 90-ih... Ispod šlema mozga nema
Wednesday at 15:523 days 58 minutes ago, JozoMujica said:Kakve sad to veze ima kako se kuče zove, ja moje pse zovem kerovi a nikad ih nisam šutirao?To je do mene, ne volim da se psi zovu kerovi. Samo do mene i mog unutrašnjeg osećaja.
Wednesday at 17:043 days 1 hour ago, Arkadija said:To je do mene, ne volim da se psi zovu kerovi. Samo do mene i mog unutrašnjeg osećaja.Nije do tebe, to jeste osobita seljara i nepoštovanje životinje. Ali to jeste srpski specijalitet.
Wednesday at 18:143 days jbg da imamo obavezno služenje vojnog roka sada bi te ovčare kući povele kerovođe koje se skidaju u junu....
Wednesday at 18:213 days citam ovaj topik, poslesnjih nekoliko strana.koji pakao.posebno kkk linc romske porodice u okolini kraljevapa otac poginulog u lucanima.sta su radili neki radnici njemu i porodici.kako ovi iz smrdljive vojske prodaju stare i onemocale pse. kakav oglas. Edited Wednesday at 18:213 days by bradilko
Thursday at 06:273 days Moj dalji brat je služio vojsku u toj jedinici koja se bavi obukom vojnih pasa. Pričao mi je kako se pažljivo odnose sa njima, i da kerovođe obožavaju svoje učenike. Tako da, cenim da ovom članku apsolutno nije mesto na ovoj temi, nego se preemotivno reaguje na ovako koncipiran tekst.Btw, ker i pas su sinonimi, bez ikakve negativne konotacije.