gagilija Posted yesterday at 12:18 Posted yesterday at 12:18 ne znam, mozda treba ubaciti takve emisije po tv i trubiti narodu o tome koliko je vazno da ti habitat bude cist, da si ti cist, da je higijena pola zdravlja, da je sve to NASE i da nece to niko sacuvati do NAS samih jer je NAMA u interesu.
Shan Jan Posted yesterday at 12:25 Posted yesterday at 12:25 5 minutes ago, gagilija said: ne znam, mozda treba ubaciti takve emisije po tv i trubiti narodu o tome koliko je vazno da ti habitat bude cist, da si ti cist, da je higijena pola zdravlja, da je sve to NASE i da nece to niko sacuvati do NAS samih jer je NAMA u interesu. Naravno. Plus u obdanistima i skolama uciti decu i insistirati na tome. U Japanu djaci sami ciste svoje skole ukljucujuci i wc-e. Onda ces mozda paziti gde zapisavas. I kazne. 100 evra za baceni papircic na ulici na licu mesta (da uposlimo te komunalce za nesto korisno) i u roku od nedelju dana niko to vise nece raditi. 3
jms_uk Posted yesterday at 22:21 Posted yesterday at 22:21 9 hours ago, Shan Jan said: Naravno. Plus u obdanistima i skolama uciti decu i insistirati na tome. U Japanu 1 4
Mil@n Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago (edited) 1 hour ago, jms_uk said: - "Tata hoće Japanac da te vidi" - " Koga, mene, što mene?" - "Pa mene se nagledao, pa kaže sada hoće malo da vidi tebe" - "A što hoće da vidi mene"? - "Pa jer nisam prijavio jednu Dačićevu da je odsutna" - "Pa što je nisi prijavio"? - "Pa Jer je bila prisutna" - "Pa šta da je prijaviš kad je prisutna" - "Pa ona je rekla da je odsutna" Nikola Simić spušta pogled, pogleda ga i kaže onako iznenađenim tonom: - "Ona kaže?" Ovo je iz glave, verovatno sam omašio tu i tamo ali genijalna scena Edited 23 hours ago by Mil@n 1 2
Frank Pembleton Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago On 23. 1. 2025. at 12:21, April said: Plus tisuću Hajde da nemamo iskustvo iz 2000. posle decenije bombardovanja, tri rata, sankcija i inflacije, kad smo u godinu dana zaličili na samo još jednu državu u tranziciji, pa i da brinemo. Nemojmo se zavaravati, svet ume da bude i ružniji nego Balkan - dok gledam engleske pijane droljetine na Krfu, uvek mi se čini da je samo naš problem što smo odrastali u svetu flower power socijalizma pa na najmanju nepravdu odgovaramo depresijom i rezignacijom. A upoznao sam dosta petnaestogodišnjaka poslednjih dana: svaki od njih je doktor profesor za nas u tim godinama. Koliko su zreli, promišljeni, samosvesni, sve ono što sam mislio da nemaju i ne mogu da dobiju na telefonima i ostalim prozorima u svet. Najviše me oduševilo kako procenjuju procedure - oni znaju zašto treba da budu u školi za vreme školskih blokada iako bi mogli da bleje kod kuće na TikToku, oni imaju diskusije na svojim vajber grupama i to ne o veltšmercu kao mi, već o svojoj poziciji u okviru protesta, jednom rečju oni su integralni deo gibanja kojim prisustvujemo. Dakle, bez brige, ne znam kako, ali stigli su novi, svežiji i bolji. Protesti iz '96. su bili bolji od onih iz '68., ali su ovi sad bolji od onih iz '96. Drago mi je da si toliki optimista. Ja mislim da će ljudi iz naše generacije (ne mi, drugi ljudi) probati da bukvalno udave ovu današnju buntovnu omladinu. Kad kažem "udave" mislim na to da ih gurnu pod površinu u blato svoje "neutralnosti" "svisuisti govnarenja" itd. Ja se nadam da ti buntovnici imaju snage da se odupru, jer ja gubim veru u svoju snagu da se efektivno suprostavim tom ogavnom sloju ljudi... 2
April Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago 4 minutes ago, Frank Pembleton said: Drago mi je da si toliki optimista. Ja mislim da će ljudi iz naše generacije (ne mi, drugi ljudi) probati da bukvalno udave ovu današnju buntovnu omladinu. Kad kažem "udave" mislim na to da ih gurnu pod površinu u blato svoje "neutralnosti" "svisuisti govnarenja" itd. Ja se nadam da ti buntovnici imaju snage da se odupru, jer ja gubim veru u svoju snagu da se efektivno suprostavim tom ogavnom sloju ljudi... Ja potpuno razumem tvoju bojazan. Vera da će klinci uspeti zapravo je vera u čudo. A jedno čudo su nam već ubili 2003. 3 1
Popular Post Leia Posted 6 hours ago Popular Post Posted 6 hours ago Užas https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10231049923206193&id=1073768009 10
slepa živana Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 3 hours ago, Leia said: Užas https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10231049923206193&id=1073768009 ova žena je bila na čelu kolone na skoro svim protestima srbija protiv nasilja ovaj horor što te kao sud obaveštava a ustvari ne šalje ništa, šatro nisi primio, to je odlična caka za izvršitelje i javna preduzeća, ali nisam znala da je u široj upotrebi 1 1
Uskebasi Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 33 minutes ago, slepa živana said: ova žena je bila na čelu kolone na skoro svim protestima srbija protiv nasilja ovaj horor što te kao sud obaveštava a ustvari ne šalje ništa, šatro nisi primio, to je odlična caka za izvršitelje i javna preduzeća, ali nisam znala da je u široj upotrebi Jeste dostavljanje generalno problematicno, ali tuzilastvo često i ne dostavi odluku o odbacivanju prijave ostecenom. Meni se to par puta dešavalo, kad je cilj bio zataskati nesto što može da bude problem. Prigovor na odluku o odbacivanju prijave možeš da podneses u roku od 8 dana od prijema olduke, odnosno u objektivnom roku od 3 meseca od donosenja odluke, bez obzira da li si primio odluku. Medjutim, sama olduka o odbacivanju prijave nema karakter presudjene stvari i moze se ponovo podneti prijava, bez obzira što je jednom odbacena. 1
slepa živana Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 7 minutes ago, Uskebasi said: Jeste dostavljanje generalno problematicno, ali tuzilastvo često i ne dostavi odluku o odbacivanju prijave ostecenom. Meni se to par puta dešavalo, kad je cilj bio zataskati nesto što može da bude problem. Prigovor na odluku o odbacivanju prijave možeš da podneses u roku od 8 dana od prijema olduke, odnosno u objektivnom roku od 3 meseca od donosenja odluke, bez obzira da li si primio odluku. Medjutim, sama olduka o odbacivanju prijave nema karakter presudjene stvari i moze se ponovo podneti prijava, bez obzira što je jednom odbacena. da, ali ovoj ženi su rekli da su joj poslali obaveštenje, a nisu. meni se to desilo sa izvršiteljima od infostana, mojoj koleginici sa izvršiteljem mts-a. iz više konsultacija koje smo obe imale sa pravnicima, zaključak je bio da najviše što možemo da postignemo, da izdejstvujemo nekom od radnika pošte, to jest poštaru - otkaz.
Uskebasi Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Dostavljanje je poseban problem, naročito od pre nekoliko godina kada je pošta potpisala tehničko uputstvo sa vrhovnim sudom o načinu dostavljanja koji je u suprotnosti za zakonom. Infostan i mts bi morali bar 2 puta da se dostavljaju i tek nakon toga da se istaknu na oglasnu tablu. Često su problem adrese koje ljudi ne menjaju u licnim kartama, a dostava se vrši isključivo na adresu koja je upisana u lk. Ima i toga da postari u Bg ne nose poštu tamo gde nema lifta, ali bi obavestenje o pokusanoj dostavi morali da ostave u sandučetu 2
napadaj Posted 20 minutes ago Posted 20 minutes ago Pošta je generalno u problemu, nije to nameštaljka da bi građani plaćali prekršajne kazne i robijali. Nedavno sam menjao adresu i da nisam pratio na eUpravi gde se nalazi moja nova vozačka, ne bih imao pojma da mi je poslata. Neće niko da radi u Pošti za pare koje se daju poštarima. 1
Recommended Posts