lord_s Posted December 26, 2024 Posted December 26, 2024 Sve ovo pod hitno treba da se 'iskoristi' u citavoj prici sa protestima, zahtevima i pokazivanjem sustinske istine u kakvom raspadu od drzave zivimo. re: situacija sa softverom u PIO fondu, ovo vezano za struju (usred zime), raspad sistema u bg-u i ns-u nakon sto je palo 5cm snega u dva dana i svaku slicnu pricu. Bukvalno ima svi da implodiramo u nekom momentu dok se resorni ministri ne vide, ne cuju, ne znaju gde udaraju od korumpiranosti i nestrucnosti, i za sve se pita jedan jedini covek, a i on bitke bije protiv Natase jebene Kandic, flashback 15 godina unazad. 5
pt 2.0 Posted December 26, 2024 Posted December 26, 2024 3 minutes ago, lord_s said: Sve ovo pod hitno treba da se 'iskoristi' u citavoj prici sa protestima pa, ako članak ne laže, veza sa zahtevima je direktna: „Siva eminencija upravljanja elektro-distributivnim sistemom je ‘lice sa poternice’ studenata Fakulteta dramskih umetnosti. Drugooptuženi na listi od petoro ljudi koji su vršili nasilje nad studentima FDU je Aleksandar Jokić, specijalni savetnik u EDB Beograd. Ako ljudi u EDB imaju vremena da idu da biju studente, onda sigurno nemaju vremena da se posvete održavaju elektro-distributivnog sistema“, naglasio je. 4
Tribun_Populi Posted December 26, 2024 Posted December 26, 2024 Ima jooš... Plata zdravstvenim radnicima isplaćena za 6.000 do 10.000 dinara manje, zaposleni razmišljaju o izlasku na ulice https://www.danas.rs/vesti/drustvo/plata-zdravstvo-miroslav-aleksic/ Nešto sam načuo da nije samo njima, i da je posredi neka omaška u softveru za obračun zarada koji su uvalili čitavom javnom sektoru
Tihajeza Posted December 26, 2024 Posted December 26, 2024 Oni primaju iz dva dela. Obračun za prvi deo meseca je neki generički, prema radnom stažu, radni sati itd. A onda u drugom delu se lepo obačunaju sva dežurstva, noćne smene, sve za ceo mesec. Pošto su promenili softver i on je taj prvi deo svima obračunao manje (tih 6 do 10k), sada čekaju taj konačni, drugi deo da vide da li će zbir za ceo mesec biti isti kao pre. 1 2
Tribun_Populi Posted December 26, 2024 Posted December 26, 2024 Just now, Tihajeza said: Pošto su promenili softver i on je taj prvi deo svima obračunao manje (tih 6 do 10k), sada čekaju taj konačni, drugi deo da vide da li će zbir za ceo mesec biti isti kao pre. Raspitivao se malo. Softver šljaka skoro celu godinu već.
Tihajeza Posted December 26, 2024 Posted December 26, 2024 Svejedno. Čekaju kraj meseca da vide je li zbir isti, pa da vide da li da se bune. Mada je neke ljude u kreditima doveo u nezgodnu situaciju kad stigne naplata rate.
Aleksija Posted December 26, 2024 Posted December 26, 2024 (edited) 24 minutes ago, Tribun_Populi said: Ima jooš... Plata zdravstvenim radnicima isplaćena za 6.000 do 10.000 dinara manje, zaposleni razmišljaju o izlasku na ulice https://www.danas.rs/vesti/drustvo/plata-zdravstvo-miroslav-aleksic/ Nešto sam načuo da nije samo njima, i da je posredi neka omaška u softveru za obračun zarada koji su uvalili čitavom javnom sektoru oni valjda prelaze na iskru, pa onda spiri. u javnom sektoru se samo smenjuju genijalni softveri za obracune koji su ocigledno odlicno osmisljeni. u prosveti nije bilo (vanrednih) problema, samo onaj ocigledan, nevezan za softver. nego i oni imaju 25 sindikata, vecina dizajnirana da uskoci kad treba. kacila sam pre neki dan. Edited December 26, 2024 by Aleksija 1
Tribun_Populi Posted December 26, 2024 Posted December 26, 2024 2 minutes ago, Aleksija said: oni valjda prelaze na iskru, pa onda spiri. Koliko sam upoznat, već je iskra i to nepunih godinu dana.
Aleksija Posted December 26, 2024 Posted December 26, 2024 (edited) 14 minutes ago, Tribun_Populi said: Koliko sam upoznat, već je iskra i to nepunih godinu dana. i mi smo posle par godina iskre (ako i toliko) presli na spiri, moguce da je to i kod njih. Edited December 26, 2024 by Aleksija
Eleniko Posted December 26, 2024 Posted December 26, 2024 Svaka čast svima koji imaju muda da preuzmu upravljanje državom, u ovakvom stanju. Mislim na eventualnu promenu vlasti. 4
ragasto Posted December 26, 2024 Posted December 26, 2024 29 minutes ago, Eleniko said: Svaka čast svima koji imaju muda da preuzmu upravljanje državom, u ovakvom stanju. Mislim na eventualnu promenu vlasti. Prva Vlada će imati poverenje proporcionalno broju uhapšenih. Kako i treba da bude posle ovih štetočina. 3
*edited by mod Posted December 26, 2024 Posted December 26, 2024 1 hour ago, ragasto said: Prva Vlada će imati poverenje proporcionalno broju uhapšenih. Kako i treba da bude posle ovih štetočina. Ne vidim nikakav problem u tome. Pa Vučić je praktično zajahao na jednom pritvoru. 1
Eleniko Posted December 26, 2024 Posted December 26, 2024 2 minutes ago, *edited by mod said: Ne vidim nikakav problem u tome. Pa Vučić je praktično zajahao na jednom pritvoru. Misliš na Miškovića? 1
ragasto Posted December 26, 2024 Posted December 26, 2024 I da, ako ne bude masovnih hapšenja u roku od odmah, neka se niko ne iznenadi na Svi su isti. 3
Eleniko Posted December 26, 2024 Posted December 26, 2024 Ma ne, lepše bi bilo pritisnuti Vučića da on prvo napuni zatvore svojima pa da na kraju onda utamničimo i njega. Onako masivni le prc. 1
Recommended Posts