Jump to content
IGNORED

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad naseg drustva, pbp)

Аврам Гојић

Recommended Posts

• Replies 41.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• gospa buba

1865

• ToniAdams

967

• Filozof manijak

958

• radisa

808

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ovo je izgleda bio neki random bolesnik, tako mi rekoše prijatelji koji su tamo

Posted

U Sanskom Mostu ovaj što je ubio troje u školi bi mogao biti pušten da se brani sa slobode. U kakvoj mi simulaciji živimo.

Vrhovni sud FBiH 11. decembra ukinuo je rješenje Kantonalnog suda u Bihaću kojim je 29. novembra ove godine Mehemedu Vukaliću, trostrukom ubici iz Sanskog Mosta produžen pritvor u trajanju najduže dvije godine nakon potvrđivanja optužnice ili do nove odluke suda, saznaje Raport.

Vrhovni sud FBiH je predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje, a Kantonalni sud u Bihaću je već 13. decembra donio isto rješenje s kojim se Vukaliću produžava pritvor najduže na dvije godine.

Sada je pitanje kako će Vrhovni sud FBiH cijeniti postupanje Kantonalnog suda u Bihaću koje je faktički istovjetno onom koje je Vrhovni sud FBiH već jednom pobio.

Stoga, s pravom postoji bojazan da bi se ubica troje nedužnih ljudi mogao naći na slobodi iako mu je pred Kantonalnim sudom u Bihaću već počelo suđenje za trostruko ubistvo.

• Tužno 5
Posted
1 hour ago, copkillah said:

Nedavno sam imao diskusiju na temu da li treba plaćati privatno obezbeđenje u osnovnoj školi. 
2400 dinara za školsku godinu.
Brate ako će da spreče da bar niko spolja ne može da upadne u školu to vredi. Bar te pobleme da rešimo, ako ne možemo ove unutar škole.

• +1 1
Posted
7 minutes ago, smooth.Op said:

Nedavno sam imao diskusiju na temu da li treba plaćati privatno obezbeđenje u osnovnoj školi. 
2400 dinara za školsku godinu.
Brate ako će da spreče da bar niko spolja ne može da upadne u školu to vredi. Bar te pobleme da rešimo, ako ne možemo ove unutar škole.

Kapiram, ali kako ćeš da znaš ko je taj što spolja upada u školu? Npr po decu u prvom razredu uvek dolazi neko, mislim da je tako do kraja prvog razreda i kako ćeš ti svaki put da proveravaš da li je došao ćale, keva, ujak, stariji brat, sestra, baba, deda...

Mislim, razumem u kom smeru razmišljaš, ali ne znam koliko je to ostvarivo u praksi.

Posted
3 minutes ago, copkillah said:

Kapiram, ali kako ćeš da znaš ko je taj što spolja upada u školu? Npr po decu u prvom razredu uvek dolazi neko, mislim da je tako do kraja prvog razreda i kako ćeš ti svaki put da proveravaš da li je došao ćale, keva, ujak, stariji brat, sestra, baba, deda...

Mislim, razumem u kom smeru razmišljaš, ali ne znam koliko je to ostvarivo u praksi.

Dolaze u školsko dvorište, ne u zgradu. Da bi se ušlo u zgradu, mora dežurnoj tetkici da se da lična karta da upiše. Bar je tako kod mog klinca.

• +1 1
Posted
1 hour ago, mackenzie said:

U Sanskom Mostu ovaj što je ubio troje u školi bi mogao biti pušten da se brani sa slobode. U kakvoj mi simulaciji živimo.

Vrhovni sud FBiH 11. decembra ukinuo je rješenje Kantonalnog suda u Bihaću kojim je 29. novembra ove godine Mehemedu Vukaliću, trostrukom ubici iz Sanskog Mosta produžen pritvor u trajanju najduže dvije godine nakon potvrđivanja optužnice ili do nove odluke suda, saznaje Raport.

Vrhovni sud FBiH je predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje, a Kantonalni sud u Bihaću je već 13. decembra donio isto rješenje s kojim se Vukaliću produžava pritvor najduže na dvije godine.

Sada je pitanje kako će Vrhovni sud FBiH cijeniti postupanje Kantonalnog suda u Bihaću koje je faktički istovjetno onom koje je Vrhovni sud FBiH već jednom pobio.

Stoga, s pravom postoji bojazan da bi se ubica troje nedužnih ljudi mogao naći na slobodi iako mu je pred Kantonalnim sudom u Bihaću već počelo suđenje za trostruko ubistvo.

koliko bosni treba ovo sto se desava u srbiji

a desice se nikad

• +1 1
Posted (edited)
28 minutes ago, copkillah said:

Kod nas u školi postoji obezbeđenje. Angažovano je već par godina. 
Toliko su efikasni, da su pritužbe bile na prekoračenje ovlašćenja, a ne na nerad. Jedan roditelj je digao frku što mu je čovek iz obezbeđenja tražio LK kako bi mu dozvolio da kroz ogradu detetu doda užinu (sendvič). Ovaj nije hteo da se legitimiše, nemate pravo bla bla...

Ostaje problem u školi zvani školski toaleti i to ne može da se reši generalno, već je više od situacije do situacije kome se šta desilo.

EDIT: a inače u školu se ulazi samo kad ideš na neki razgovor ili u nekoj posebnoj prilici kad treba baš da preuzmeš dete iz škole. Deca se ostavljaju ispred ulaza u školu i dočekuješ ih na istom mestu. Učiteljica ih predaje roditeljima.

Edited by smooth.Op
  • +1 1
Posted
18 minutes ago, cedo said:

koliko bosni treba ovo sto se desava u srbiji

a desice se nikad

Ово не мора ништа да значи. Укинули су решење из неког процедуралног разлога, који ће сада исправити у образложењу. Ако је закон као и у Србији, то што је жалба усвојена не значи да се окривљени аутоматски пушта из притвора. Мени ово делује као лов на кликове.

• Hvala 1
Posted
Just now, Hamlet Strašni said:

Ово не мора ништа да значи. Укинули су решење из неког процедуралног разлога, који ће сада исправити у образложењу. Ако је закон као и у Србији, то што је жалба усвојена не значи да се окривљени аутоматски пушта из притвора. Мени ово делује као лов на кликове.

ok to, nisam strucan :)

vise mislim na opste stanje u drustvu

Posted
10 minutes ago, napadaj said:

@smooth.Op

Kakav problem sa toaletima?

Starija deca koriste vejpove ili obične cigare, pa se zatvore u toalet i ne daju nikome da uđe. Ili maltretiraju onoga ko je unutra. Bio je slučaj da su trećaka terali da golim rukama briše wc šolju i slične pakosti. Škola se brani time kako su toaleti zabranjena teritorija i kako tamo ne sme da uđe ni nastavnik ni obezbeđenje, samo tetkica. A realnost je da se tačno zna ko pravi problem i kod kojih nastavnika se odlazi sa časa i tako svašta nešto. Tu onda na scenu stupa ono kome se desilo i šta ko može da uradi na svoju ruku.

• +1 1
Posted

Skrenuli smo sa teme bzv, a ovo što se desilo u Zagrebu je užas totalni.
Jebote ušao lik u odeljenje prvaka i krenuo da radi nožem. Au.
Koji su to prespoji u glavi, koja je to trauma za svu decu tu, koji gubitak za porodicu nastradalog deteta.... Pa ja to i dalje ne mogu da procesuiram.

• +1 1
  • Tužno 2