Jump to content
IGNORED

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad naseg drustva, pbp)

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted (edited)

U pitanju je stepenište unutar zgrade, koje ne znam kako vidjaš u prolazu i pratiš stanje iz godine u godinu osim ako tamo ne živiš… a i malo je čudno da više zgrada u tom radijusu ima problem sa pucanjem i uleganjem, sigurno nisu sve napali mutant orasi.

Nego taman i da jeste neki čarobni pasulj izrastao opet bi neke gradske službe to trebale da rešavaju, valjda ne treba gradjani da uzmu ašov u ruke i sami raskopaju asfalt da vade to korenje? Kako god okreneš, ne može se svesti na priču o lukavom gradjaninu koji bi da obmane poštenu vlast.

edit. sorry ali stvarno (više) nije jasno jel to tvoja zgrada ili nije, ova nije spominjala nikakvo drvo niti priču vezanu za njega a ne znam zašto bi to preskočila, mislim na moju prijateljicu koja mi je ispričala a koja je inače arhitekta, njena prijateljica a moja poznanica tamo živi (a Hose Armando je sopstveni otac, znam, znam :fantom:

Edited by Leia
  • Replies 41.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• gospa buba

1865

• ToniAdams

967

• Filozof manijak

958

• radisa

808

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)

ako je molerova 48 onda je ovako kako sam ti napisao, ne postoji druga zgrada u molerovoj koja je imala ili ima takvu pukotinu.

hoću da kažem samo da je verovatno da molerova nije jer nije iznad tunela podzemne železnice, tu treba videti ulice koja se nastavljaju na hadži prodanovu i golsvortijevu jer tunel beovoza zahvata prostor ispod obe zgrade ili između njih, to su baba višnjina i koče kapetana.

jeste stepenište unutar zgrade ali je glavna pukotina spolja, spušta se od vrha zgrade naniže do otprilike sredine zgrade i istovremeno ide ka unutrašnjosti zgrade pa se pojavila i na stepeništu. razlog je što te 1938. serklaž koji vezuje spiralno stepenište nije urađen najbolje, ni prva ni poslednja takva zgrada u gradu, pa je strukturno slabiji deo klecnuo.

što se tiče uticaja na prodaju stanova u toj zgradi, u poslednjih 5 godina je prodato najmanje 6 od 17 stanova u njoj a prodaju se i dalje. nema tu nikakvih problema sem paranoje.

Edited by Eleniko
Posted
On 4. 12. 2024. at 11:56, cedo said:

valjda je ovde mesto

Metalna pasarela sa trulim drvenim gazištem devet decenija je služila građanima iz naselja Nova Kolonija, da stignu do centra grada, a nalazi se u ulici Vojvode Stepe i priključka sa Sarajlijinom ulicom. Jedan broj građana se povredio na mostu dok je bio prohodan, a sada oni prelaze prugu.

Pre tri dana zagrađeni su pletenom žicom ulazi na pasarelu i postavljene su narandžaste plastične trake na kojima piše – „Zatvoreno gradilište “ – “ Građevinska inspekcija“.

Samo plastična traka svedoči da je prelaz preko pešačkog mosta zabranjen, ali nema ni gradilišta, ni table, ni radnika, a ni dokumenta potpisanog i pečatiranog da je zaista rešenje donela Građevinska inspekcija.

Učenici iz obližnje osnovne škole, roditelji sa decom koju vode u obdanište i ostali Kolonci sada nebezbedno prelaze prugu, da je ne bi obilazili nekoliko stotina metara. Jedan kolosek je deo železničke pruge Lapovo – Kragujevac – Kraljevo, a drugi krak pruge vodi prema fabrici automobila u Kragujevcu.

Pešaci su dugi niz godina sa oprezom prelazili preko mosta iznad pruge koji je pun trulih basamaka i poprečnih dasaka, smeća na oba ulaza. Deca i odrasli su padali sa opasnog mosta, lomili ruke i noge.

„Imamo ogromnih problema jer je most propao, u užasnom je stanju. Moja kćerka je pala prošle godine, kada je imala osam godina,  povredila je ruke, ugruvala se. Sva sreća ništa strašnije nije bilo. Mi stalno idemo preko pruge ispod ovog mosta, moja mlađa kćerka, stariji sin. Komšinica je tu pre tri-četiri godine povredila ruku jer ovaj most je nebezbedan“, rekla je za portal N1 Vesna Jeremić (44) , majka troje maloletne dece i profesorka srpskog jezika.

Pojedini meštani zaobilazili su pešački most i pre zatvaranja, ali penzioneri, biciklisti i đaci idu prečicom – preko pruge.

„Viseći most je u katastrofalnom stanju. On je star i konstrukcija je loša. Gazišta su u strašno lošem stanju. Već nekoliko godina upozoravamo na tu situaciju. Sada je zatvoren, sticajem okolnosti, ali deca moraju da prelaze preko pruge što je posebna opasnost i dovodi u opasnost njihove živote i bezbednost“, kazao je za portal N1 Kragujevčanin Predrag Petaković (70).

Mladić koji je upravo brzim korakom prešao preko dva koloseka pruge potpuno je svestan opasnosti.

„Most je totalno nebezbedan. Decenijama se nije ulagalo. Izginućemo kao Mančester“, ističe Stefan Marković.

Više basamaka na mostu nedostaje, rukohvati su klimavi, nedostaje deo ograde koja sprečava da se padne sa mosta, pa su Kolonci i pre zatvaranja mosta radije išli preko pruge ili okolo na betonski nadvožnjak.

„Idem do centra. Ranije sam išla preko mosta. Ispod mosta ne smem zbog voza, zbog svega. Vidite kakav je teren. Ovo je katastrofa. Ako ga stvarno budu srušili a ne stave – nov biće katastrofa. Deca idu u školu, prelaze prugu. Most odavno nije u funkciji. Otkad znam za sebe on je tu“, rekla je za portal N1 penzionerka iz kragujevačke Nove Kolonije.

Klima u društvu je tragičnim događajima u Srbiji dovela da kragujevački rasklimani pružni pešački most bude nedavno zatvoren. Sve uz pomoć plastičnih traka sa potpisom Građevinske inspekcije.

Most koji je bio opasniji i od samog prelaska pešaka preko pruge, u ovom trenutku, stavljen je Ad-acta. Nema čak ni obećanja za rešavanje problema. Vlast ima preča posla od bezbednosti poreskih obveznika u Kragujevcu.

Tu pasarelu su napravile švabe 1918 godine.

NIkada se nije održavala. Ja propao kroz nju kad sam bio klinac.

Ona naša™ vlaste ju je prefarbala i mislim zamenila gazišta...........per cirka 15 godina.

• +1 1
Posted

@ElenikoNemam pojma koji je broj, ajde baš ću da pitam. Meni je ova spomenula samo to stepenište a valjda bi i tu neku kardinalnu pukotinu na fasadi da je ima, drugo nije jedina zgrada u tom krugu koja tone i puca. Ja bih svakako tražila i drugo mišljenje stručnjaka, ne bih bila baš opuštena u takvom habitatu… to što je pola stanova prodato za par godina meni bi bio znak da se ljudi sele da ne bi mislili, a prodaju nekima koji nisu svesni šta kupuju kao što je bila ta iz moje priče

Posted

ma nema veze to što pišeš, prosto nije tačno. ovo je sve vreme jedan od hottest krajeva za nekretnine u gradu, potez tih nekoliko inkriminisanih ulica.

ljudi koji su videli pukotinu spolja su rutinski kupovali stanove u zgradi bez problema

moguće je da je to neka druga zgrada, ova sigurno nije.

prosto besmislen gradski trač u koji su naravno uključeni i neki koji ovde žive, ljudi vole da kukaju.

ovde je najviše paranoisala luda dobrila, glumica NP u penziji koja se proslavila po antologijskoj sekvenci

"da me vidi moja mila majka" iz beše "lepote poroka"

Posted

Ja živim u Molerovoj ceo svoj život, i tunel metroa ne osećam baš ni na koji način - niti se čuje, niti imamo nekih strukturalnih problema sa zgradom, niti znam da okolne zgrade imaju takvih problema.

• +1 1
Posted

ama tunel metroa nije ispod molerove nego 100m dalje, između golsvortijeve i hadžiprodanove, tj baba višnjine i koče kapetana. naravno da se metro ne čuje u molerovoj sem ako nemate uši slepog miša i hvatate vibracije na daljinu.

budalaštine primitivnog sveta /ne mislim da forumašicu sa kojom se dopisujemo ovde, ona je kako kupila tako prodala/ nego na ludaje iz moje zgrade, pomenutu dobrilu, debelu nadu i ostale koje šire tračeve. koliko sam gluposti čuo od njih za 20 i kusur godina života dobro da mi je išta ostalo od mozga.

• Haha 2
Posted

Pa, booze, booze, sve komsiluk...

• Haha 5
Posted

Ova iz moje priče se žalila da oseća i vibracije, a relativno skoro je kupila taj stan pa valjda nije deo te etablirane istripovane ekipe koju Eleniko spominje, evo ne znam

Ako je baš bitno izrovariću do detalja, čula sam onako usput bez ideje da ću morati da branim taj kejs na forumima :lolol::ph34r:

• Haha 2
Posted

Pola foruma živi u Molderovoj :s_d:

• Haha 8
  • Hvala 1
Posted
Just now, ragasto said:

Pola foruma živi u Molderovoj :s_d:

I nas par u okolini.

Sto se Molerove tice, neka rodbina je iz Molerove nize niz ulicu (poreklom), nikad pricu o metrou nisam cula.

• Hvala 1
  • Vojvodo,serdare 1
Posted
On 4. 12. 2024. at 13:27, gsb said:

Nisu nista znali. Ne znaju ni sad. Ideologija je sminkanje, smiranje, smrkanje.

pogledajte obnovljene ulice i trotoare sa pločama.

ulice, naknadno raskopavane da bi se zamenio deo vodovodne cevi ili ugradila kanalizaciona (pilota mihajla petrovića) ili neki kabl

trotoare gde oluci izlivaju vodu s krovova a koju upija podloga pa ploče klackaju.

Posted

Zavrsicete svi na ceraku, samo vas cekam aaaaaaaa

• +1 1
  • Haha 6
Posted

Auuu krugodvojkaštva i visokoplafonstva na ppp... Pa sad su meni mnoge stvari puno jasnije :fantom:

• Wub 1
  • Haha 4
  • Vojvodo,serdare 1
Posted
31 minutes ago, MocaVukotic said:

Zavrsicete svi na ceraku, samo vas cekam aaaaaaaa

kad dođe nova elita ™, ne na ceraku nego u kaluđerici i borči

15 minutes ago, giuseppe said:

Auuu krugodvojkaštva i visokoplafonstva na ppp... Pa sad su meni mnoge stvari puno jasnije :fantom:

cepanjem dlake dolazimo da pomeniti gravitiraju krugu dvojke  nisu stacionirani unutar njega.

• +1 1
  • Haha 1