Jump to content
IGNORED

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad naseg drustva, pbp)

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted

Kad bih kupovao stan, apsolutno prvo što bih gledao je kada je građeno. Sve posle 2012. apsolutno ne bi došlo u obzir.

• +1 4
  • Haha 1
  • Replies 41.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• gospa buba

1865

• ToniAdams

967

• Filozof manijak

958

• radisa

808

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted
6 minutes ago, Nikodije said:

Kad bih kupovao stan, apsolutno prvo što bih gledao je kada je građeno. Sve posle 2012. apsolutno ne bi došlo u obzir.

super onda, imaš one silne nadogradnje na Karaburmi, da biraš

• Haha 3
Posted

ne bih uzeo ni nadogradnju, ni suteren, ni mirijevo.

• +1 1
  • Vojvodo,serdare 1
Posted
On 3. 12. 2024. at 12:45, Jeremija said:

Ono što će se desiti je da će se sve više popuštati deci državnih siledžija.

Neće, upravo je suprotno na terenu™

• +1 1
  • Wub 1
Posted
11 minutes ago, Nikodije said:

ne bih uzeo ni nadogradnju, ni suteren, ni mirijevo.

Nemoj ni na Vračaru na liniji iznad koje prolazi onaj voz, čula sam iz više izvora da zgrade tonu i da se osećaju vibracije

Jednoj mojoj poznanici stepenište u zgradi u Molerovoj napuklo i zjapi par centimetara, nadležne zastole bojko a stanari naravno nemaju para da se to propisno sanira 

Inače sam kroz grad išla kao totalni ludak samo zverajući gore ispod čega prolazim, kad sam videla renoviran podzemni prolaz na Terazijama udarila ekstra sprint :ph34r:

• +1 3
  • Haha 3
  • Tužno 2
Posted

ali kako gledati istovremeno i gore, da ti nesto ne padne na glavu, i dole, da ne zapnes u nekoj izrovanoj rupi, evo ne znam. coveku trebaju cetvore oci u naprednjackom beogradu.

• +1 2
  • Haha 1
  • Vojvodo,serdare 1
Posted
1 hour ago, JozoMujica said:

Realno, pretrčavali su i do sada, ne vole ljudi da se penju ako mogu samo da prođu.

Screenshot_20241207_134902.png

Dvesta metara dalje se nalazi veliki nadvožnjak sa trotoarom, niko ne ide peške preko njega, samo ispod, preko koloseka. Deca, matori, majke sa bebama u kolicima, svi.

A vozovi tuda više slabo idu, ne znam da li ih ima 4-5 dnevno. Jedan od ova dva koloseka (koji je išao u ZCZ) se mislim više i ne koristi.

mozda je zato sto je nadvoznjak neprohodan

a i ako jeste a koriste precicu, onda se to zagradi da se ne moze proci

isto je i sa parkiranjem po ulicama. postavis stubice

stvoris uslove pa naplacujes kazne, ni po babi ni po stricevima

i svi ce nauciti

• +1 3
Posted
5 hours ago, Nikodije said:

Kad bih kupovao stan, apsolutno prvo što bih gledao je..

..da ne bude u Srbiji.

• +1 6
  • Haha 3
Posted
4 hours ago, Nikodije said:

ali kako gledati istovremeno i gore, da ti nesto ne padne na glavu, i dole, da ne zapnes u nekoj izrovanoj rupi, evo ne znam. coveku trebaju cetvore oci u naprednjackom beogradu.

Evolucija je na našoj strani :fantom:

Screenshot_20241207_204856_Chrome.jpg

Posted
5 hours ago, Leia said:

Jednoj mojoj poznanici stepenište u zgradi u Molerovoj napuklo i zjapi par centimetara, nadležne zastole bojko a stanari naravno nemaju para da se to propisno sanira ...

Ko ti je drugarica - Maja, Aleksandra, Jasmina ili Dobrila? :ph34r:

• Haha 4
Posted
41 minutes ago, Eleniko said:

Ko ti je drugarica - Maja, Aleksandra, Jasmina ili Dobrila? :ph34r:

Tvoja zgrada? :ph34r: Mali li je ovaj raspadnuti svet…

• Haha 1
  • Vojvodo,serdare 1
Posted
6 hours ago, Nikodije said:

, ni mirijevo.

Mirijevo ima možda najbolji vazduh u BG 

• +1 2
Posted
6 hours ago, Leia said:

Nemoj ni na Vračaru na liniji iznad koje prolazi onaj voz, čula sam iz više izvora da zgrade tonu i da se osećaju vibracije

Jednoj mojoj poznanici stepenište u zgradi u Molerovoj napuklo i zjapi par centimetara, nadležne zastole bojko a stanari naravno nemaju para da se to propisno sanira 

Inače sam kroz grad išla kao totalni ludak samo zverajući gore ispod čega prolazim, kad sam videla renoviran podzemni prolaz na Terazijama udarila ekstra sprint :ph34r:

jednu zimu sam bila podstanar u hadži prodanovoj, pored 14. gimnazije u nekoj dvorišnoj kućici. tu se po ceo dan treslo. e sad ne znam da li se tako jako čulo zato što sam bila pri zemlji i kakav je efekat kod ovih na spratovima. ta kućica je srušena i sad je novogradnja od 5, 6 spratova. doduše to je bilo pre naprednjaka, na početku veka. svi su govorili da se to čuje metro :lolol: 

danas dolazim na stanicu u kaluđerici, neka mrakača, sve skučeno i ne mogu nikako da se proguram pored autobusa koji stoji a taj mi ne odgovara, do sledećeg iza koj će da mi  pobegne... taman napravim korak a neki deda patuljak čučne u tom mraku ispred mene i pipa gumu od autobusa. taman se pridigne, krene, pa opet čučne i pipa drugu gumu. i pobegne meni autobus iza, a deda patuljak se najzad pridigne skroz i tad vidim da nije deda nego mali vozač iz indije i čuka nešto u telefon

vrata je ostavio otvorena pa mi je došlo da provirim onim putnicima i da dreknem SRPSKI RULET KO SLEDEĆI BACA KAŠIKU

svi ovi autobusi što su goreli su bili trocifreni, a ovi moji još piče po smedereskom putu koji je poluraspadnut, još ovi nesrećni stranci i penzosi što voze ko sumanuti... baš se osećam kao u igrici kad moram po hranu. a takva je idiotska naseobina da nema pešačkog puta, trotoara... nema alternative. samo kola ili bus.

• +1 5
  • Tužno 2
Posted
5 minutes ago, slepa živana said:

SRPSKI RULET KO SLEDEĆI BACA KAŠIKU

Ovo cu da citiram kad god i gde god mogu :hail:

• Haha 1
Posted
1 hour ago, Leia said:

Tvoja zgrada? :ph34r: Mali li je ovaj raspadnuti svet…

odgovorila ti je posredno živana. 

to je jedan od besmislenih tračeva koji nema baš mnogo veze sa realnošću pošto metro ide ispod golsvortijeve/hadži prodanove a ne molerove koja je jedno 100m odatle.

ta zgrada u molerovoj o kojoj pišeš je pukla zato što je u isto vreme kada je izgrađena /1938./ na par metara od nje u dvorištvu zasađen orah. u međuvremenu taj orah je postao ogroman i ne samo nadvisio zgradu već i pustio korenje ispod zgrade koje je izašlo sve do ulice. tako da razlog za sleganje i proverbijalnu pukotinu na stepeništu leži u tome. stanari su plaćali ekspertizu profesora građevine u nadi da bi mogli tužiti državu za štetu usled gradnje podzemne železnice ali se to prosto nije pokazalo kao tačno i niko ko ima ingerencije veštaka nije hteo da potpiše tako nešto. bio sam svedok razgovora kada je profesor koji je inače vodeći ekspert za sanaciju tonućih objekata putem šipova rekao da ne postoje uverljivi dokazi koji ukazuju na konkretan razlog koji bi kao naučnik mogao da potpiše ali da ako bi morao nešto da potpiše, to ne bi bio tunel ispod zgrade - pre svega zato što nema tunela nalazi se 100m dalje.

u međuvremenu je tonjenje prestalo pošto se pukotina od 2004. kada sam je prvi put video do danas nije pomerila ni za mikrometar, to znamo tako što je u međuvremenu pre jedno 15 godina pukotina zagletovana i prekrečena i gle čuda - nije se pojavila ponovo.

ta zgrada će da nadživi i mene i sve njene sadašnje stanare.

• Hvala 1