Jump to content
IGNORED

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad naseg drustva, pbp)

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted

Trulež u plafonu, trulež u tekstu. Koliko bi bilo jače da nisu pomenuli da je taj putnik ujedno i neko mudo u lokalnom DS?

• +1 1
  • Replies 41.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• gospa buba

1865

• ToniAdams

967

• Filozof manijak

966

• radisa

818

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ma nebitno ko je.

Jel slikao - jeste.

Jel srušeno - jeste.

Jel sveže renovirano - jeste 

Sve ostalo je manje bitno

• +1 2
Posted
6 hours ago, cedo said:

stvarno se sve raspada

i ovo izgleda novo/renoviranoi

Dobro rece Milan Milenkovic, poceo je narod da ga zove Aca Raspad. Fetisizacija i stvaranje kulta gradnje mu se sada vracaju kao bumerang. Potemkinova sela su pocela da ubijaju gradjane 

• +1 5
Posted
On 2. 12. 2024. at 19:55, duda said:

Evo ovde o kome se radi.

Njen otac inače gradi stanove novcem od prodaje droge po Srbiji i EU (u tesnoj saradnji sa Radoicicem) po retkim preostalim zelenim površinama Beograda.

Posted
1 hour ago, Arthur Kirkland said:

Dobro rece Milan Milenkovic, poceo je narod da ga zove Aca Raspad. Fetisizacija i stvaranje kulta gradnje mu se sada vracaju kao bumerang. Potemkinova sela su pocela da ubijaju gradjane 

Psiho bi dodatno pizdeo da krene da mu se skandira to nesto tipa Aco Raspade, Aco Baksuze, Nesrećo…

• +1 4
Posted
6 hours ago, duda said:

Ma nebitno ko je.

Jel slikao - jeste.

Jel srušeno - jeste.

Jel sveže renovirano - jeste 

Sve ostalo je manje bitno

Pa to i kažem.  Čovek je bio u ovom slučaju običan putnik i to daje težinu njegovom iskazu, a ne to što je on član XY jebene stranke ili je po profesiji doktor ili moler, ili kojoj god kasti pripada.

Naši™ mediji sve više liče na njihove™.

Posted
14 hours ago, Arthur Kirkland said:

Dobro rece Milan Milenkovic, poceo je narod da ga zove Aca Raspad.

A ne ne, treba da uđe u istoriju kao Aleksandar Žvalavi, to mu nekako priliči...Dušan Silni, Uroš Nejaki, Aleksandar Žvalavi

• +1 1
  • Wub 1
  • Haha 1
  • Vojvodo,serdare 3
Posted

Borojević jbte sad ima emisiju na nacionalnoj frekvenciji: 

• Haha 1
Posted

Ne znam ko su doktorka i profesor, ali ovaj treći je čuveni metereolog Todorović, svaki dan je bio na rts-u, čovek oji ne priznaje klimatske promene i globalno zagrevanje, već su enormno topla leta posledica aktivnosti sunčevih pega.

Sad je u penziji, pa je skroz slobodan da ide po opskurnim emisijama i širi svoje gluposti.

Posted

valjda je ovde mesto

Metalna pasarela sa trulim drvenim gazištem devet decenija je služila građanima iz naselja Nova Kolonija, da stignu do centra grada, a nalazi se u ulici Vojvode Stepe i priključka sa Sarajlijinom ulicom. Jedan broj građana se povredio na mostu dok je bio prohodan, a sada oni prelaze prugu.

Pre tri dana zagrađeni su pletenom žicom ulazi na pasarelu i postavljene su narandžaste plastične trake na kojima piše – „Zatvoreno gradilište “ – “ Građevinska inspekcija“.

Samo plastična traka svedoči da je prelaz preko pešačkog mosta zabranjen, ali nema ni gradilišta, ni table, ni radnika, a ni dokumenta potpisanog i pečatiranog da je zaista rešenje donela Građevinska inspekcija.

Učenici iz obližnje osnovne škole, roditelji sa decom koju vode u obdanište i ostali Kolonci sada nebezbedno prelaze prugu, da je ne bi obilazili nekoliko stotina metara. Jedan kolosek je deo železničke pruge Lapovo – Kragujevac – Kraljevo, a drugi krak pruge vodi prema fabrici automobila u Kragujevcu.

Pešaci su dugi niz godina sa oprezom prelazili preko mosta iznad pruge koji je pun trulih basamaka i poprečnih dasaka, smeća na oba ulaza. Deca i odrasli su padali sa opasnog mosta, lomili ruke i noge.

„Imamo ogromnih problema jer je most propao, u užasnom je stanju. Moja kćerka je pala prošle godine, kada je imala osam godina,  povredila je ruke, ugruvala se. Sva sreća ništa strašnije nije bilo. Mi stalno idemo preko pruge ispod ovog mosta, moja mlađa kćerka, stariji sin. Komšinica je tu pre tri-četiri godine povredila ruku jer ovaj most je nebezbedan“, rekla je za portal N1 Vesna Jeremić (44) , majka troje maloletne dece i profesorka srpskog jezika.

Pojedini meštani zaobilazili su pešački most i pre zatvaranja, ali penzioneri, biciklisti i đaci idu prečicom – preko pruge.

„Viseći most je u katastrofalnom stanju. On je star i konstrukcija je loša. Gazišta su u strašno lošem stanju. Već nekoliko godina upozoravamo na tu situaciju. Sada je zatvoren, sticajem okolnosti, ali deca moraju da prelaze preko pruge što je posebna opasnost i dovodi u opasnost njihove živote i bezbednost“, kazao je za portal N1 Kragujevčanin Predrag Petaković (70).

Mladić koji je upravo brzim korakom prešao preko dva koloseka pruge potpuno je svestan opasnosti.

„Most je totalno nebezbedan. Decenijama se nije ulagalo. Izginućemo kao Mančester“, ističe Stefan Marković.

Više basamaka na mostu nedostaje, rukohvati su klimavi, nedostaje deo ograde koja sprečava da se padne sa mosta, pa su Kolonci i pre zatvaranja mosta radije išli preko pruge ili okolo na betonski nadvožnjak.

„Idem do centra. Ranije sam išla preko mosta. Ispod mosta ne smem zbog voza, zbog svega. Vidite kakav je teren. Ovo je katastrofa. Ako ga stvarno budu srušili a ne stave – nov biće katastrofa. Deca idu u školu, prelaze prugu. Most odavno nije u funkciji. Otkad znam za sebe on je tu“, rekla je za portal N1 penzionerka iz kragujevačke Nove Kolonije.

Klima u društvu je tragičnim događajima u Srbiji dovela da kragujevački rasklimani pružni pešački most bude nedavno zatvoren. Sve uz pomoć plastičnih traka sa potpisom Građevinske inspekcije.

Most koji je bio opasniji i od samog prelaska pešaka preko pruge, u ovom trenutku, stavljen je Ad-acta. Nema čak ni obećanja za rešavanje problema. Vlast ima preča posla od bezbednosti poreskih obveznika u Kragujevcu.

• +1 1
Posted

takoe

bolje da te odmah pregazi voz

nego da se prvo povrediš od pada 

pa da te onda dokusuri mašinovođa

Posted

ovo sa kragujevačkom pasarelom. sledi vam slično kao za most preko garaša o čemu sam pisao. od dana zatvarnja do početka radova prošlo je 2 godine tender, budžet, nadležnost, izvođač. i sada se popravlja (ne novi most) godinu dana. videćete.

Posted
2 minutes ago, đorđe geprat said:

ovo sa kragujevačkom pasarelom. sledi vam slično kao za most preko garaša o čemu sam pisao. od dana zatvarnja do početka radova prošlo je 2 godine tender, budžet, nadležnost, izvođač. i sada se popravlja (ne novi most) godinu dana. videćete.

a za to vreme gradjani nek pretrcavaju prugu? nikakva rampica i tako nesto da se ustroji?

Posted

mislim da je vučić dobro predvideo. niko neće imati petlju da potpisuje kilave projekte i radove.