cedo Posted November 16 Posted November 16 4 minutes ago, 3opge said: tako je, ionako svi puse ko turci pa malo raka pluca i mezotelioma vise ili manje nece se primeti, ihaj haj vajda je jasno na ciju srecu sam mislio u italiku evo, i ovo je za doom, ili mozda za medije https://x.com/INinic/status/1857802675133300958
cedo Posted November 16 Posted November 16 kad vidim ovo, utisak mi je bas ovaj https://x.com/dadaruzica/status/1857855738565337205
Ratamahatta Posted November 16 Posted November 16 1 hour ago, MeanM@ said: Al civilizovano protestujemo i uredno predajemo/lepimo na ulazna vrata inst’ucija zahteve koje niko ne gleda. cedoov spisak updated
MrIncredible Posted November 16 Posted November 16 5 hours ago, LaLinea said: Dobih od prijatelja ovu vest upravo: https://n1info.rs/vesti/strucnjak-upozorava-da-ce-iz-suta-od-rusenja-hotela-jugoslavija-biti-oslobodjena-tona-azbesta/ Udisanje azbestnih čestica je izrazito opasno, i ako je ovo tačno, to je opasnost po ceo grad, ne samo po zgrade u okolini. Neko je u komentaru ove vesti napisao, ne znam da li je to tačno: U Novom Sadu na adresi Put Šajkaškog odreda, pored Lidla trenutno se ruši objekat sa azbestnim krovom koji je bio izlomljen i nalazi se na ploči objekta koji se ruši. Sav materijal se također opušteno provlači kroz drobilicu zajedno sa azbestnim materijalom i nikom ništa. Možete li samo zamisliti koliko je tu azbestnih vlakana oslobođeno u atmosferu i to 2m od objekta koji prodaje prehrambene proizvode. Sta reći?! 1 1
LaLinea Posted November 16 Posted November 16 (edited) 4 hours ago, Boksi said: Postavila je @pt 2.0 na temi Beograd. Mi smo dobrano i fucked i doomed i sve redom. Izvinjavam se svima, retko zalazim na temu Beograd, pa nisam videla. Pisala sam na doom jer je i ovo posledica neprofesionalizma i neznanja kojima nas ubijaju. Bojim se i da Beograd nije jedino mesto u Srbiji gde se ovakve stvari dešavaju. Rak plućne maramice koji se dobija udisanjem azbestnih vlakana je veoma agresivan i smrtonosan, terapije su slabo razvijene jer se smatrao gotovo iskorenjenim pošto se svuda u svetu, a do skora i kod nas, poštuju stroga pravila za uklanjanje azbestnih materijala, baš kao što su pisali Zorge i Mel. Užasan je razlog zbog kog sam ovo saznala. Nadam se samo da nije tačno da će se ovolika količina azbestne prašine osloboditi rušenjem HJ. edit: nažalost, dok sam ovo kucala stiže i potvrda od MrIncredible da Bg nije jedino mesto kog se tiče ova tema Edited November 16 by LaLinea 3
SNARC Posted November 16 Posted November 16 Ama..sacekamo kosavu..i to dune..i ode..tamo negde..u Mongoliju..i cao. 1
Lezilebovich Posted November 16 Posted November 16 2 minutes ago, SNARC said: Ama..sacekamo kosavu..i to dune..i ode..tamo negde..u Mongoliju..i cao. I pride to kosava oduva u Hrvatsku 4
MrIncredible Posted November 17 Posted November 17 (edited) 9 hours ago, LaLinea said: Izvinjavam se svima, retko zalazim na temu Beograd, pa nisam videla. Pisala sam na doom jer je i ovo posledica neprofesionalizma i neznanja kojima nas ubijaju. Bojim se i da Beograd nije jedino mesto u Srbiji gde se ovakve stvari dešavaju. Rak plućne maramice koji se dobija udisanjem azbestnih vlakana je veoma agresivan i smrtonosan, terapije su slabo razvijene jer se smatrao gotovo iskorenjenim pošto se svuda u svetu, a do skora i kod nas, poštuju stroga pravila za uklanjanje azbestnih materijala, baš kao što su pisali Zorge i Mel. Užasan je razlog zbog kog sam ovo saznala. Nadam se samo da nije tačno da će se ovolika količina azbestne prašine osloboditi rušenjem HJ. edit: nažalost, dok sam ovo kucala stiže i potvrda od MrIncredible da Bg nije jedino mesto kog se tiče ova tema Nije nikakva potvrda, napisao sam da je neko u komentarima na vest to napisao a da nemam pojma koliko je tačno, sa idejom da novosađani pročitaju pa da se raspitaju ima li istine u tome. Edited November 17 by MrIncredible
LaLinea Posted November 17 Posted November 17 6 minutes ago, MrIncredible said: Nije nikakva potvrda, napisao sam da je neko u komentarima na vest to napisao a da nemam pojma koliko je tačno, sa idejom da novosađani pročitaju pa da se raspitaju ima li istine u tome. Izvini, mnogo me je uplašila inicijalna vest na N1, reagovala sam impulsivno u panici. Neka neko obriše taj deo o potvrdi iz mog posta, ili ceo post.
Boksi Posted November 17 Posted November 17 9 hours ago, LaLinea said: Izvinjavam se svima, retko zalazim na temu Beograd, pa nisam videla. Pisala sam na doom jer je i ovo posledica neprofesionalizma i neznanja kojima nas ubijaju. Bojim se i da Beograd nije jedino mesto u Srbiji gde se ovakve stvari dešavaju. Rak plućne maramice koji se dobija udisanjem azbestnih vlakana je veoma agresivan i smrtonosan, terapije su slabo razvijene jer se smatrao gotovo iskorenjenim pošto se svuda u svetu, a do skora i kod nas, poštuju stroga pravila za uklanjanje azbestnih materijala, baš kao što su pisali Zorge i Mel. Užasan je razlog zbog kog sam ovo saznala. Nadam se samo da nije tačno da će se ovolika količina azbestne prašine osloboditi rušenjem HJ. edit: nažalost, dok sam ovo kucala stiže i potvrda od MrIncredible da Bg nije jedino mesto kog se tiče ova tema Ma kakvo izvinjavanje, samo sam prenela da ima i tamo. Retko ovde reagujem i nastojim da gledam on the bright side of life, ali mi se baš steškilo posle ovog niza dogadjaja i pun mi je k i oba džepa.
radisa Posted November 17 Posted November 17 (edited) 16 minutes ago, MrIncredible said: Nije nikakva potvrda, napisao sam da je neko u komentarima na vest to napisao a da nemam pojma koliko je tačno, sa idejom da novosađani pročitaju pa da se raspitaju ima li istine u tome. Pa Delta tu hoće da gradi ovo... Tu je bila nekad hladnjače Centroslavije, krajem 80ih, najmodernija hldanjača u SFRJ, koju su uništili i razvukli, tokom 90ih, zajedno sa celom firmom Rodići i Mandići iz Kule... Azbesta u toj zgradi sigurno ima, samo je pitanje, da li je neko mislio o tome, prilikom pripreme rušenja... Edited November 17 by radisa
Arkadija Posted November 17 Posted November 17 Bio je jutros na tv Nova lik koji je pričao o rušenju i azbestu. Sve stoji što je rečeno ovde i samo je dodao da kada se ruši na taj način, trebalo bi da vodeni topovi polivaju vodom neprekidno, da se ne bi dizala prašina i raznosila kilometima daleko. Ovakav objekat bi se u Americi srušio kontrolisanjom eksplozijom, cela zgrada bi bila uvijena u neku vrstu cirade, niko i ne bi osetio da se tu nešto radi. Mi takve skupe egzibicije ne izvodimo, stručnjake očigledno nemamo, znači azbestne čestice svuda oko nas. 5
Mr.Mxyzptlk Posted November 17 Posted November 17 kako izgleda ta cirada koja ne strada prilikom detonacije?
Arkadija Posted November 17 Posted November 17 (edited) 25 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said: kako izgleda ta cirada koja ne strada prilikom detonacije? Svojevremeno je bilo na discoveryju ili nat geo, serijal o tim kontrolisanim eksplozijama, ne znam od čega se pravi , ali postoji. Pri tom, to nisu eksplozije da staviš pola tone eksploziva , pa rokneš. Edited November 17 by Arkadija 1
Boksi Posted November 17 Posted November 17 12 minutes ago, Arkadija said: Svojevremeno je bilo na discoveryju ili nat geo, serijal o tim kontrolisanim eksplozijama, ne znam od čega se pravi , ali postoji. Pri tom, to nisu eksplozije da staviš pola tone eksploziva , pa rokneš. Mislim da misliš na ‘demolition screen’ ili ‘demolition curtain’.
Recommended Posts