Jump to content
IGNORED

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad naseg drustva, pbp)

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted
4 minutes ago, 3opge said:

tako je, ionako svi puse ko turci pa malo raka pluca i mezotelioma vise ili manje nece se primeti, ihaj haj

vajda je jasno na ciju srecu sam mislio u italiku

evo, i ovo je za doom, ili mozda za medije

https://x.com/INinic/status/1857802675133300958

• Replies 41.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• gospa buba

1865

• ToniAdams

967

• Filozof manijak

958

• radisa

808

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted
1 hour ago, MeanM@ said:

Al civilizovano protestujemo i uredno predajemo/lepimo na ulazna vrata inst’ucija zahteve koje niko ne gleda.

cedoov spisak updated

Posted
5 hours ago, LaLinea said:

Dobih od prijatelja ovu vest upravo:

https://n1info.rs/vesti/strucnjak-upozorava-da-ce-iz-suta-od-rusenja-hotela-jugoslavija-biti-oslobodjena-tona-azbesta/

Udisanje azbestnih čestica je izrazito opasno, i ako je ovo tačno, to je opasnost po ceo grad, ne samo po zgrade u okolini. 

Neko je u komentaru ove vesti napisao, ne znam da li je to tačno:

U Novom Sadu na adresi Put Šajkaškog odreda, pored Lidla trenutno se ruši objekat sa azbestnim krovom koji je bio izlomljen i nalazi se na ploči objekta koji se ruši. Sav materijal se također opušteno provlači kroz drobilicu zajedno sa azbestnim materijalom i nikom ništa. Možete li samo zamisliti koliko je tu azbestnih vlakana oslobođeno u atmosferu i to 2m od objekta koji prodaje prehrambene proizvode. Sta reći?!

• +1 1
  • Hvala 1
Posted (edited)
4 hours ago, Boksi said:

Postavila je @pt 2.0 na temi Beograd. 

Mi smo dobrano i fucked i doomed i sve redom.

Izvinjavam se svima, retko zalazim na temu Beograd, pa nisam videla.

Pisala sam na doom jer je i ovo posledica neprofesionalizma i neznanja kojima nas ubijaju. Bojim se i da Beograd nije jedino mesto u Srbiji gde se ovakve stvari dešavaju.

Rak plućne maramice koji se dobija udisanjem azbestnih vlakana je veoma agresivan i smrtonosan, terapije su slabo razvijene jer se smatrao gotovo iskorenjenim pošto se svuda u svetu, a do skora i kod nas, poštuju stroga pravila za uklanjanje azbestnih materijala, baš kao što su pisali Zorge i Mel. Užasan je razlog zbog kog sam ovo saznala.

Nadam se samo da nije tačno da će se ovolika količina azbestne prašine osloboditi rušenjem HJ.

edit: nažalost, dok sam ovo kucala stiže i potvrda od MrIncredible da Bg nije jedino mesto kog se tiče ova tema

Edited by LaLinea
  • Tužno 3
Posted

Ama..sacekamo kosavu..i to dune..i ode..tamo negde..u Mongoliju..i cao. 

• +1 1
Posted
2 minutes ago, SNARC said:

Ama..sacekamo kosavu..i to dune..i ode..tamo negde..u Mongoliju..i cao. 

I pride to kosava oduva u Hrvatsku :evil:

• Haha 4
Posted (edited)
9 hours ago, LaLinea said:

Pisala sam na doom jer je i ovo posledica neprofesionalizma i neznanja kojima nas ubijaju. Bojim se i da Beograd nije jedino mesto u Srbiji gde se ovakve stvari dešavaju.

Rak plućne maramice koji se dobija udisanjem azbestnih vlakana je veoma agresivan i smrtonosan, terapije su slabo razvijene jer se smatrao gotovo iskorenjenim pošto se svuda u svetu, a do skora i kod nas, poštuju stroga pravila za uklanjanje azbestnih materijala, baš kao što su pisali Zorge i Mel. Užasan je razlog zbog kog sam ovo saznala.

Nadam se samo da nije tačno da će se ovolika količina azbestne prašine osloboditi rušenjem HJ.

edit: nažalost, dok sam ovo kucala stiže i potvrda od MrIncredible da Bg nije jedino mesto kog se tiče ova tema

Nije nikakva potvrda, napisao sam da je neko u komentarima na vest to napisao a da nemam pojma koliko je tačno, sa idejom da novosađani pročitaju pa da se raspitaju ima li istine u tome.

Edited by MrIncredible
Posted
6 minutes ago, MrIncredible said:

Nije nikakva potvrda, napisao sam da je neko u komentarima na vest to napisao a da nemam pojma koliko je tačno, sa idejom da novosađani pročitaju pa da se raspitaju ima li istine u tome.

Izvini, mnogo me je uplašila inicijalna vest na N1, reagovala sam impulsivno u panici. Neka neko obriše taj deo o potvrdi iz mog posta, ili ceo post.

Posted
9 hours ago, LaLinea said:

Ma kakvo izvinjavanje, samo sam prenela da ima i tamo. 
Retko ovde reagujem i nastojim da gledam on the bright side of life, ali mi se baš steškilo posle ovog niza dogadjaja i pun mi je k i oba džepa. 

Posted (edited)
16 minutes ago, MrIncredible said:

Pa Delta tu hoće da gradi ovo...

delta_iron_010224_tw1024.png

Tu je bila nekad hladnjače Centroslavije, krajem 80ih, najmodernija hldanjača u SFRJ, koju su uništili i razvukli, tokom 90ih, zajedno sa celom firmom Rodići i Mandići iz Kule...

Azbesta u toj zgradi sigurno ima, samo je pitanje, da li je neko mislio o tome, prilikom pripreme rušenja...

Edited by radisa
Posted

Bio je jutros na tv Nova lik koji je pričao o rušenju i azbestu. Sve stoji što je rečeno ovde i samo je dodao da kada se ruši na taj način, trebalo bi da vodeni topovi polivaju vodom neprekidno, da se ne bi dizala prašina i raznosila kilometima daleko.

Ovakav objekat bi se u Americi srušio kontrolisanjom eksplozijom, cela zgrada bi bila uvijena u neku vrstu cirade, niko i ne bi osetio da se tu nešto radi. Mi takve skupe egzibicije ne izvodimo, stručnjake očigledno nemamo, znači azbestne čestice svuda oko nas.

• Tužno 5
Posted

kako izgleda ta cirada koja ne strada prilikom detonacije?

Posted (edited)
25 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said:

kako izgleda ta cirada koja ne strada prilikom detonacije?

Svojevremeno je bilo na discoveryju ili nat geo, serijal o tim kontrolisanim eksplozijama, ne znam od čega se pravi , ali postoji. 

Pri tom, to nisu eksplozije da staviš pola tone eksploziva , pa rokneš.

Edited by Arkadija
  • +1 1
Posted
12 minutes ago, Arkadija said:

Svojevremeno je bilo na discoveryju ili nat geo, serijal o tim kontrolisanim eksplozijama, ne znam od čega se pravi , ali postoji. 

Pri tom, to nisu eksplozije da staviš pola tone eksploziva , pa rokneš.

Mislim da misliš na ‘demolition screen’ ili ‘demolition curtain’.