cedo Posted November 16, 2024 Posted November 16, 2024 4 minutes ago, 3opge said: tako je, ionako svi puse ko turci pa malo raka pluca i mezotelioma vise ili manje nece se primeti, ihaj haj vajda je jasno na ciju srecu sam mislio u italiku evo, i ovo je za doom, ili mozda za medije https://x.com/INinic/status/1857802675133300958
cedo Posted November 16, 2024 Posted November 16, 2024 kad vidim ovo, utisak mi je bas ovaj https://x.com/dadaruzica/status/1857855738565337205
Ratamahatta Posted November 16, 2024 Posted November 16, 2024 1 hour ago, MeanM@ said: Al civilizovano protestujemo i uredno predajemo/lepimo na ulazna vrata inst’ucija zahteve koje niko ne gleda. cedoov spisak updated
MrIncredible Posted November 16, 2024 Posted November 16, 2024 5 hours ago, LaLinea said: Dobih od prijatelja ovu vest upravo: https://n1info.rs/vesti/strucnjak-upozorava-da-ce-iz-suta-od-rusenja-hotela-jugoslavija-biti-oslobodjena-tona-azbesta/ Udisanje azbestnih čestica je izrazito opasno, i ako je ovo tačno, to je opasnost po ceo grad, ne samo po zgrade u okolini. Neko je u komentaru ove vesti napisao, ne znam da li je to tačno: U Novom Sadu na adresi Put Šajkaškog odreda, pored Lidla trenutno se ruši objekat sa azbestnim krovom koji je bio izlomljen i nalazi se na ploči objekta koji se ruši. Sav materijal se također opušteno provlači kroz drobilicu zajedno sa azbestnim materijalom i nikom ništa. Možete li samo zamisliti koliko je tu azbestnih vlakana oslobođeno u atmosferu i to 2m od objekta koji prodaje prehrambene proizvode. Sta reći?! 1 1
LaLinea Posted November 16, 2024 Posted November 16, 2024 (edited) 4 hours ago, Boksi said: Postavila je @pt 2.0 na temi Beograd. Mi smo dobrano i fucked i doomed i sve redom. Izvinjavam se svima, retko zalazim na temu Beograd, pa nisam videla. Pisala sam na doom jer je i ovo posledica neprofesionalizma i neznanja kojima nas ubijaju. Bojim se i da Beograd nije jedino mesto u Srbiji gde se ovakve stvari dešavaju. Rak plućne maramice koji se dobija udisanjem azbestnih vlakana je veoma agresivan i smrtonosan, terapije su slabo razvijene jer se smatrao gotovo iskorenjenim pošto se svuda u svetu, a do skora i kod nas, poštuju stroga pravila za uklanjanje azbestnih materijala, baš kao što su pisali Zorge i Mel. Užasan je razlog zbog kog sam ovo saznala. Nadam se samo da nije tačno da će se ovolika količina azbestne prašine osloboditi rušenjem HJ. edit: nažalost, dok sam ovo kucala stiže i potvrda od MrIncredible da Bg nije jedino mesto kog se tiče ova tema Edited November 16, 2024 by LaLinea 3
SNARC Posted November 16, 2024 Posted November 16, 2024 Ama..sacekamo kosavu..i to dune..i ode..tamo negde..u Mongoliju..i cao. 1
Lezilebovich Posted November 16, 2024 Posted November 16, 2024 2 minutes ago, SNARC said: Ama..sacekamo kosavu..i to dune..i ode..tamo negde..u Mongoliju..i cao. I pride to kosava oduva u Hrvatsku 4
MrIncredible Posted November 17, 2024 Posted November 17, 2024 (edited) 9 hours ago, LaLinea said: Izvinjavam se svima, retko zalazim na temu Beograd, pa nisam videla. Pisala sam na doom jer je i ovo posledica neprofesionalizma i neznanja kojima nas ubijaju. Bojim se i da Beograd nije jedino mesto u Srbiji gde se ovakve stvari dešavaju. Rak plućne maramice koji se dobija udisanjem azbestnih vlakana je veoma agresivan i smrtonosan, terapije su slabo razvijene jer se smatrao gotovo iskorenjenim pošto se svuda u svetu, a do skora i kod nas, poštuju stroga pravila za uklanjanje azbestnih materijala, baš kao što su pisali Zorge i Mel. Užasan je razlog zbog kog sam ovo saznala. Nadam se samo da nije tačno da će se ovolika količina azbestne prašine osloboditi rušenjem HJ. edit: nažalost, dok sam ovo kucala stiže i potvrda od MrIncredible da Bg nije jedino mesto kog se tiče ova tema Nije nikakva potvrda, napisao sam da je neko u komentarima na vest to napisao a da nemam pojma koliko je tačno, sa idejom da novosađani pročitaju pa da se raspitaju ima li istine u tome. Edited November 17, 2024 by MrIncredible
LaLinea Posted November 17, 2024 Posted November 17, 2024 6 minutes ago, MrIncredible said: Nije nikakva potvrda, napisao sam da je neko u komentarima na vest to napisao a da nemam pojma koliko je tačno, sa idejom da novosađani pročitaju pa da se raspitaju ima li istine u tome. Izvini, mnogo me je uplašila inicijalna vest na N1, reagovala sam impulsivno u panici. Neka neko obriše taj deo o potvrdi iz mog posta, ili ceo post.
Boksi Posted November 17, 2024 Posted November 17, 2024 9 hours ago, LaLinea said: Izvinjavam se svima, retko zalazim na temu Beograd, pa nisam videla. Pisala sam na doom jer je i ovo posledica neprofesionalizma i neznanja kojima nas ubijaju. Bojim se i da Beograd nije jedino mesto u Srbiji gde se ovakve stvari dešavaju. Rak plućne maramice koji se dobija udisanjem azbestnih vlakana je veoma agresivan i smrtonosan, terapije su slabo razvijene jer se smatrao gotovo iskorenjenim pošto se svuda u svetu, a do skora i kod nas, poštuju stroga pravila za uklanjanje azbestnih materijala, baš kao što su pisali Zorge i Mel. Užasan je razlog zbog kog sam ovo saznala. Nadam se samo da nije tačno da će se ovolika količina azbestne prašine osloboditi rušenjem HJ. edit: nažalost, dok sam ovo kucala stiže i potvrda od MrIncredible da Bg nije jedino mesto kog se tiče ova tema Ma kakvo izvinjavanje, samo sam prenela da ima i tamo. Retko ovde reagujem i nastojim da gledam on the bright side of life, ali mi se baš steškilo posle ovog niza dogadjaja i pun mi je k i oba džepa.
radisa Posted November 17, 2024 Posted November 17, 2024 (edited) 16 minutes ago, MrIncredible said: Nije nikakva potvrda, napisao sam da je neko u komentarima na vest to napisao a da nemam pojma koliko je tačno, sa idejom da novosađani pročitaju pa da se raspitaju ima li istine u tome. Pa Delta tu hoće da gradi ovo... Tu je bila nekad hladnjače Centroslavije, krajem 80ih, najmodernija hldanjača u SFRJ, koju su uništili i razvukli, tokom 90ih, zajedno sa celom firmom Rodići i Mandići iz Kule... Azbesta u toj zgradi sigurno ima, samo je pitanje, da li je neko mislio o tome, prilikom pripreme rušenja... Edited November 17, 2024 by radisa
Arkadija Posted November 17, 2024 Posted November 17, 2024 Bio je jutros na tv Nova lik koji je pričao o rušenju i azbestu. Sve stoji što je rečeno ovde i samo je dodao da kada se ruši na taj način, trebalo bi da vodeni topovi polivaju vodom neprekidno, da se ne bi dizala prašina i raznosila kilometima daleko. Ovakav objekat bi se u Americi srušio kontrolisanjom eksplozijom, cela zgrada bi bila uvijena u neku vrstu cirade, niko i ne bi osetio da se tu nešto radi. Mi takve skupe egzibicije ne izvodimo, stručnjake očigledno nemamo, znači azbestne čestice svuda oko nas. 5
Mr.Mxyzptlk Posted November 17, 2024 Posted November 17, 2024 kako izgleda ta cirada koja ne strada prilikom detonacije?
Arkadija Posted November 17, 2024 Posted November 17, 2024 (edited) 25 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said: kako izgleda ta cirada koja ne strada prilikom detonacije? Svojevremeno je bilo na discoveryju ili nat geo, serijal o tim kontrolisanim eksplozijama, ne znam od čega se pravi , ali postoji. Pri tom, to nisu eksplozije da staviš pola tone eksploziva , pa rokneš. Edited November 17, 2024 by Arkadija 1
Boksi Posted November 17, 2024 Posted November 17, 2024 12 minutes ago, Arkadija said: Svojevremeno je bilo na discoveryju ili nat geo, serijal o tim kontrolisanim eksplozijama, ne znam od čega se pravi , ali postoji. Pri tom, to nisu eksplozije da staviš pola tone eksploziva , pa rokneš. Mislim da misliš na ‘demolition screen’ ili ‘demolition curtain’.
Recommended Posts