Jump to content
IGNORED

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad naseg drustva, pbp)

Аврам Гојић

Recommended Posts

• Replies 40.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• gospa buba

1865

• ToniAdams

967

• Filozof manijak

944

• radisa

794

Top Posters In This Topic

Posted Images

mi se razlikujemo od drugih zemalja u kojima bi ovaj slučaj bio odavno rešen na jedan ili drugi način. ovde je bilo potrebno godina i po za početak. suđenje će, po našoj praks, da se razvuče na najmanje još toliko iz proceduralnih razloga. govno smo od države.

• +1 2

Neverovatno mi je odsustvo savesti kod takvih ljudi, ne treba ti zakon, valjda imaš unutrašnji zakon

Ne Uroša, on je....neka malformacija. Nego rodbine, roditelja...kao i za malog Kostu....

Meni da dete ubije desetoro ljudi, ne bi ni njega ni mene zakon ni dočekao. 

• Wub 1
1 hour ago, Mel said:

Zato sto su na vlasti ne samo u Srbiji i Iranu nego i po najboljim zemljama probrani sociopati. A to ima svoje posledice.

Mene je kao dete udario lik na pesackom prelazu ispred moje zgrade. Preticao je autobus koji je stajao u stanici. U ulici tada nije bilo onih stanica gde se autobus skloni iz trake. Sef policije (ubijen u lovu godinama kasnije) je “izvukao” tragove kocenja, javni tuzilac (inace komsija iz zgrade preko puta) nije hteo da dize tuzbu jer je lik imao veze. Jedino privatna tuzba. Imala sam srece da sam sa 12 godina bila preko 1,7m i da sam stala nogom na trotoar. Manje dete bi ubio, i mene je zamalo. 
Tada (par decenija unazad) nije bilo ovih, ali sistem je nekad radio, a nekad ne.

ovi svesno i namerno samo dovode stvari do apsurda, prepisujuci bahatluk i duple standarde spolja, jer im se moze…

Edited by Moonwalker
  • +1 1
  • Tužno 4
6 minutes ago, Svemir Zeka said:

Neverovatno mi je odsustvo savesti kod takvih ljudi, ne treba ti zakon, valjda imaš unutrašnji zakon

Ne Uroša, on je....neka malformacija. Nego rodbine, roditelja...kao i za malog Kostu....

Pogrešno gledaš na stvari, ta deca uglavnom i jesu takva jer su i roditelji slični ili takvi.

• +1 2
  • Vojvodo,serdare 2
1 hour ago, Moonwalker said:

Pa radi se o tome da se pustaju sistemski dobro umrezeni da divljaju i maltretiraju okolinu dok ne naprave suludu pizdariju, pa daj brze bolje da se likvidira na licu mesta, a sistem ili oni koji ga nisu corkirali kad je bilo vreme ostaju na istom mestu da rade na isti nacin.

Ne znam odakle ti ovo, jer upravo je suprotno - sistem koji ga nije sankcionisao za ranija divljanja stiti ga i sad kad je napravio suludu pizdariju, mogu misliti kako bi prosao policajac koji odstreli sina nekog faktora vojnog pa makar taj pobio neku hrpu ljudi iz cista mira. 
I sad treba bas na ovakvom primeru da budemo presrecni da nam pravna drzava funkcionise, cuj masovni ubica ispostovan i sudi mu se ah kako smo samo profesionalni i civilizovani. Dok ostaju neresena politicka ubistva, gazenja dece na pesackom prelazu, plantaze marihuane… ma smejurija

• +1 2

Inače, to sa nemogućnošću izricanja doživotne mlađem od 21 godine, ostaje još od SFRJ i smrtne kazne koja se nije mogla izreći osobi mlađoj od 21 i trudnici. Posle se to prenelo na ovu posebnu najtežu kaznu - prvo je bila 40, posle 30-40 a sada je doživotni. U SFRJ se smrtna kazna mogla zameniti sa 20 godina zatvora, a 15 je bila, kao i sada, najduža "obična" zatvorska kazna. 

• +1 2

Постоји то код нас. Тако сада задржавају Косту Кецмановића.

Лице са менталним сметњама за које доктор медицине или психијатар процени да, услед менталних сметњи, озбиљно и директно угрожава сопствени живот или здравље или безбедност, односно живот или здравље или безбедност другог лица, може се сместити у психијатријску установу без свог пристанка, само уколико нису на располагању мање рестриктивни начини за пружање здравствене заштите, по поступку за задржавање без пристанка и смештај без пристанка лица са менталним сметњама.

• +1 2
1 hour ago, Svemir Zeka said:

Tebi bi bar tebalo da bude jasno - psihopata koga su uvek izvlacili za sranja koja je pravio. Cinjenica da nema empatiju mu samo onemogucava da shvati da je doslo do tacke gde vise nema izvlacenja.

• +1 1
11 minutes ago, Hamlet Strašni said:

Постоји то код нас. Тако сада задржавају Косту Кецмановића.

Лице са менталним сметњама за које доктор медицине или психијатар процени да, услед менталних сметњи, озбиљно и директно угрожава сопствени живот или здравље или безбедност, односно живот или здравље или безбедност другог лица, може се сместити у психијатријску установу без свог пристанка, само уколико нису на располагању мање рестриктивни начини за пружање здравствене заштите, по поступку за задржавање без пристанка и смештај без пристанка лица са менталним сметњама.

Da li pod ovo potpada i majmun koji normalno funkcionise dok ga neko ne iznervira toliko da pobije ljude? Mislim ovaj nas je isti American psycho. 

24 minutes ago, Shan Jan said:

Tebi bi bar tebalo da bude jasno - psihopata koga su uvek izvlacili za sranja koja je pravio. Cinjenica da nema empatiju mu samo onemogucava da shvati da je doslo do tacke gde vise nema izvlacenja.

Ja mislim na roditelje. Nekad je postojala neka sramota, pojam sramote

Danas treba više vremena da provodimo razmišljanjem kako postupati s probisvetima i društvenim devijacijama, umesto o poštenom i čestitom narodu. 

• +1 5
9 minutes ago, Svemir Zeka said:

Ja mislim na roditelje. Nekad je postojala neka sramota, pojam sramote

Danas treba više vremena da provodimo razmišljanjem kako postupati s probisvetima i društvenim devijacijama, umesto o poštenom i čestitom narodu. 

Mislim da cemo inevitably da se prilagodimo novom sistemu, prihvatimo to kao normu i prosto se vise ne nerviramo kada neko bahat se izdrkava vec gledati kako da ih zaobidjemo.

Mozes samo do odredjene granice da se boris protiv celog drustva.

Zato što pošten i čestit narod ne ugrožava druge, potpuno drugačije aktivnosti i razmišljanja su usmerena na njih. Ne pokreću nam brigu da li je zbog njih bezbedno preći preko pešačkog i biti pošten, čestit.

Pritom živimo u dominantnom delu društva koje ljude sa mentalnim problemima lansira u medije kao glavnu zabavu za narod umesto da im se pruži pomoć. Ovde su i starlete sedele u Skupštini.

Uključiš tv ili radio, opasnost vrišti sa skoro svakog kanala: budite spremni na rat, glad, teške borbe u pregovorima, nas nema ko da spasi, momak do smrti pretukao devojku, džabe vam fakultet kad više zarađuje silikonski vrtiguz.

Sve to užasno utiče na mentalno stanje cele nacije, a tek dece.

Da bi se preživelo, vršimo selekciju svega što nam se nudi.

I užasno je frustrirajuće po običnog čoveka što nema oslonca ni na čiji zdrav razum (osim svoj, koji isto mora da prilagodi), nit se sme računati na običajna prava nit na zakon i institucije.

Edited by Klara
  • +1 9