namenski Posted October 29, 2024 Posted October 29, 2024 Just now, Leia said: Odgovorila sam već, ali hajde da dodam i ponovim još jednom da sam precizno rekla na kakve situacije mislim, i da to ne podrazumeva dozvolu policiji da puca i ubija koga god i kako god im dune I ja sam, ali 'ajde jos jednom: policija ili ima ili nema dozvolu za tako nesto... Na privi pogled i s obzirom na zemlju Srbiju, paradoksalno zvuci, ali hapsenje, lisavanje slobode ovog majmuna umesto njegovog pelcovanja na licu mesta je nista drugo nego - profesionalan postupak. U skladu sa zakonom...
Hamlet Strašni Posted October 29, 2024 Posted October 29, 2024 3 minutes ago, namenski said: Ja sam mislio da se u skolamatm uci da okrivljeni ima prava da se brani na svaki nacin koji nadje za shodno. Pa i da laze bez posledica... I - ne postoji, niti bi smeo da postoji ovaj ili onaj slucaj, barem sto se zakona tice... Па и јесте тако. Он има право да да одбрану какву год хоће. Just now, slepa živana said: koliko sam čula u medijima, meni se čini da nalazi veštaka i ne pokazuju nikakve poremećaje pretpostavljam da su u pitanju sns veštaci А можда је стварно само зао и није болестан у медицинском смислу. 3 1
Moonwalker Posted October 29, 2024 Posted October 29, 2024 13 minutes ago, Leia said: Pa ne, jasno sam napisala da mislim na ovakav slučaj, koji daleko od toga da je svakidašnja pojava i ne dešava se baš svako malo (na svu sreću) Pa umesto tebe dodje neko drugi i definise svoj slucaj za tako nesto.
pbg12345 Posted October 29, 2024 Posted October 29, 2024 jebote koliko trebas da budes glup i(li) bezobrazan da prizeljkujes da milicija resava stvari u drzavi u kojoj milicija ubije brata optuzenog tokom ispitivanja milicija je kriva (zajedno sa tuzilastvom i verovatno sudstvom) sto je ovaj uopste bio na slobodi i sto je imao sa cim da izvrsi streljanje 1 1
slepa živana Posted October 29, 2024 Posted October 29, 2024 3 minutes ago, Hamlet Strašni said: А можда је стварно само зао и није болестан у медицинском смислу. kako je ovo moguće? da medicinski zdrava osoba puca na 20 ljudi? 1
Leia Posted October 29, 2024 Posted October 29, 2024 1 minute ago, namenski said: I ja sam, ali 'ajde jos jednom: policija ili ima ili nema dozvolu za tako nesto... Na privi pogled i s obzirom na zemlju Srbiju, paradoksalno zvuci, ali hapsenje, lisavanje slobode ovog majmuna umesto njegovog pelcovanja na licu mesta je nista drugo nego - profesionalan postupak. U skladu sa zakonom... To što kod nas državne službe učestvuju u egzekuciji opozicionih novinara i slično sigurno nije argument protiv ideje da se policiji gleda kroz prste kad odstreli neki toksični otpad i masovnog ubicu, nego pokazuje koliko je i to sasvim opravdano slabo poverenje u našu državu i njene institucije. Ovakvoj vlasti ne verujem ni kada se ponaša profesionalno™, nego mi je prva pomisao da će redovnu proceduru iskoristiti da nadje neke rupe u zakonu i zaštiti ili ako ne barem istera najviše moguće u interesu svog pulena. A ovaj to očigledno jeste, po svemu sudeći neko zaledje ima.
Hamlet Strašni Posted October 29, 2024 Posted October 29, 2024 Just now, slepa živana said: kako je ovo moguće? da medicinski zdrava osoba puca na 20 ljudi? Па не знам, али може. Он је урачунљив - схвата да је то што ради погрешно и прихвата реалност, али га баш брига. 2
Leia Posted October 29, 2024 Posted October 29, 2024 6 minutes ago, Moonwalker said: Pa umesto tebe dodje neko drugi i definise svoj slucaj za tako nesto. Ma kod nas nema granica u zamišljanju katastrofa scenarija, sva sreća pa nije toliko lako pribaviti oružje kao u Americi
namenski Posted October 29, 2024 Posted October 29, 2024 2 minutes ago, Leia said: ideje da se policiji gleda kroz prste kad odstreli neki toksični otpad i masovnog ubicu Za samu ideju , bilo kada, bilo gde, samo - O&O 1
Moonwalker Posted October 29, 2024 Posted October 29, 2024 (edited) 5 minutes ago, Leia said: Ma kod nas nema granica u zamišljanju katastrofa scenarija, sva sreća pa nije toliko lako pribaviti oružje kao u Americi Nikad ovakvi ne bi bili odstranjeni iz drustva, a nisu ni u Americi. Odstranjivanje iz drustva na taj nacin bi znacilo pokrivanje delova sistema koji ga nisu corkirali kad treba. Edited October 29, 2024 by Moonwalker 1 1
Leia Posted October 29, 2024 Posted October 29, 2024 2 minutes ago, namenski said: Za samu ideju , bilo kada, bilo gde, samo - O&O Pazi jedini motiv koji bih smatrala opravdanim da se ovaj iz Mladenovca hvata živ je da se posle drži doživotno pod ključem i da ga tim psihologa i sociologa proučava kao fenomen u cilju prepoznavanja na vreme njemu sličnih. Ali takav rezon je verovatno neprimenjiv u nas, što ipak ne škodi ideji kao takvoj 2
Eleniko Posted October 29, 2024 Posted October 29, 2024 1 minute ago, Moonwalker said: Nikad ovakvi ne bi bili odstranjeni, a nisu ni u Americi. Bogumi pitaj kako su prošli poslednje masovne ubice u Nemačkoj ili Francuskoj Dosta mi je strana ideja da moje poreske uplate finansiraju hleb i paštetu za ovakve likove.
x500 Posted October 29, 2024 Posted October 29, 2024 1 minute ago, Leia said: Ali takav rezon je verovatno neprimenjiv u nas, što ipak ne škodi ideji kao takvoj Samo sto se to "proucavanje" svodi na banalnosti tipa nosio je plavu kapu kao mali. Nema tu ni 100% zakonitosti. Voli macke, on je dobar covek. Davio macke kao dete, on je spreman da ubija ljude.
Bambula Posted October 29, 2024 Posted October 29, 2024 32 minutes ago, Hamlet Strašni said: A ko procenjuje koji je slučaj ovakav? Baš je teško proceniti kad dobiješ prijavu da neko ide redom i ubija nedužnu decu kakav je slučaj
Leia Posted October 29, 2024 Posted October 29, 2024 3 minutes ago, Moonwalker said: Nikad ovakvi ne bi bili odstranjeni iz drustva, a nisu ni u Americi. Odstranjivanje iz drustva na taj nacin bi znacilo pokrivanje delova sistema koji ga nisu corkirali kad treba. Ovakvi™ kod nas na svu sreću mahom nisu naoružani, što ipak čini veliku razliku u uticaju na društvo i mogućnost ovakvih incidenata U Americi je pucnjava u školi nešto što se ne dešava jednom u 100 godina ili nikad kao… pa u većini drugih mesta na svetu A konkretno kod ovih naših nije ni bilo razloga da budu ćorkirani pre masovnih ubistava koja su počinili, ovo su stvarno ekstremne situacije na kakve i mislim da nije neprihvatljivo tolerisati i ekstremna rešenja.
Recommended Posts