Jump to content
IGNORED

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad naseg drustva, pbp)

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted
11 minutes ago, aram said:

- DS je, onakav kakav je bio od 2005. do 2012., mogao da bude jedino startna tacka za dalji razvoj ka SNS-u.

Ako tako gledaš, početna godina je 1993.

• Replies 41.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• gospa buba

1865

• ToniAdams

967

• Filozof manijak

958

• radisa

808

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted
13 minutes ago, aram said:

- DS je, onakav kakav je bio od 2005. do 2012., mogao da bude jedino startna tacka za dalji razvoj ka SNS-u.

Nisam sigurna. DS je bio mixed bag, SNS to nije. Svakako necemo saznati posto se DS nije reformisao po trzisnom principu potraznje za reformom, sto je jedna od onih 2012 mozgokrckalica koje sam morala da gledam, nego odumro...

Posted (edited)
2 hours ago, pt 2.0 said:

u principu se ne raspravljam za ovako očigledne stvari, pa ću samo kratko:

- pojava je dublja od SNS-a, nastala u periodu kada SNS nije bio ni sjaj u oku tate Borisa.

- pod DS-om sudski epilog nije doživelo ni ubistvo Slavka Ćuruvije, ni ubistvo gardista u Topčideru, da ne idem dalje.

- pojave poput ove su ono što leži u temelju mogućnosti da se zapati vlast kakvu trenutno imamo, ili neka još gora, i zato ih ističem (a i zato što sam uvek i pre svega zainteresovana za čoveka pojedinca i njegovu sudbinu. naročito ako je po nečemu izuzetan)

Polako je uništavano ono glavno, institucije sistema koje nas štite i pojedinačno i kolektivno, i time je omogućeno da i najbenigniji političari mogu  eventualno da se osile, a kamoli oni koji su već takvi.

Ovo je problem koji će jako teško biti savladati pošto je uveliko započeo pre aktuelne vlasti, pa ga neće biti lako rešiti promenom iste.

Iskreno, nisam optimista da postoji politička volja i konsenzus da se reši, a bez toga ćemo teško ostati zaglibljeni tu gde jesmo.

Edited by Jeremija
  • +1 3
Posted
14 hours ago, Jeremija said:

Iskreno, nisam optimista da postoji politička volja i konsenzus da se reši, a bez toga ćemo teško ostati zaglibljeni tu gde jesmo.

lajk na post, ali ovo boldovano te ne razumem. meni deluje da treba da piše "a bez toga ćemo sigurno ostati zaglibljeni tu gde jesmo"?

(mada, nećemo ostati zaglibljeni tu gde jesmo, živo blato je beskonačno, i propadaćemo... status quo nije moguć)

• +1 2
Posted
15 hours ago, Hamlet Strašni said:

Ako tako gledaš, početna godina je 1993.

pa ne. tad nije 99% članova ulazilo u DS zbog čistog karijerizma.

• +1 3
Posted
7 minutes ago, pt 2.0 said:

lajk na post, ali ovo boldovano te ne razumem. meni deluje da treba da piše "a bez toga ćemo sigurno ostati zaglibljeni tu gde jesmo"?

(mada, nećemo ostati zaglibljeni tu gde jesmo, živo blato je beskonačno, i propadaćemo... status quo nije moguć)

Plašim se da ćemo biti još zaglibljeniji, i ono nešto zdravih ostataka sistema će polako erodirati i nestajati.

• Vojvodo,serdare 1
Posted
Just now, aram said:

pa ne. tad nije 99% članova ulazilo u DS zbog čistog karijerizma.

Тада је то почело, а појачало се 97 и после је експлодирало 2000 и 2001.

• +1 1
Posted

ok, ti verovatno imaš bolji uvid. ja sam stekao utisak da su se iz koristoljublja od 93. do 2005. više učlanjivali u SPO, pa kasnije u DSS. DS je više bušena, tada, kadrovima službe. tek od 2005. je, da ja znam, DS počela da zahteva od random ljudi da se učlane ako npr. žele da se zaposle.

Posted

Ma nije, to je sve 2012. pocelo, otkud

Posted
18 minutes ago, aram said:

ok, ti verovatno imaš bolji uvid. ja sam stekao utisak da su se iz koristoljublja od 93. do 2005. više učlanjivali u SPO, pa kasnije u DSS. DS je više bušena, tada, kadrovima službe. tek od 2005. je, da ja znam, DS počela da zahteva od random ljudi da se učlane ako npr. žele da se zaposle.

Katijerizam je počeo sa kampanjom pošteno. Posle je krenulo masovno kada se ušlo u lokalnu vlast.  Ne znam kako je po unutrašnjosti bilo sa prisilnim uclanjavanjem za obične poslove, u Bgd toga nije bilo toliko, mnogo više je bilo zapošljavanja preko ličnih veza nego direktno partijski. 

A to, da je su šofer i obezbedjenje važniji od potpredsednika, da su razgovori o politici gubljenje vremena i da se ne treba držati zakona i pravila kao pijan plota je definitivno tekovina od 97

• Hvala 5
Posted
32 minutes ago, aram said:

2005

2004. meni tražili :rolleyes:

• +1 1
  • Tužno 1
Posted

Bio je ovde neko ko je 2000. pobego iz DSa kad je video na sta je to zalicilo kad se dokopalo plena pa je krenuo grabez...

• +1 1
Posted
53 minutes ago, Shan Jan said:

Bio je ovde neko ko je 2000. pobego iz DSa kad je video na sta je to zalicilo kad se dokopalo plena pa je krenuo grabez...

Realno, jeste bilo užasno. Groznije je bilo 2000/1 nego 2008. 

• Hvala 1
Posted

Hamlete, ti si naše svetlo u svemu tome.

• Haha 1
Posted

Svaki put kad se krene sa svisuistizmom, treba se podsetiti da na ovom forumu svakodnevno sa nama pišu ljudi koji su bili u DS, i zamisliti da neko iole sličan postoji u SNS.

• +1 6
  • Haha 1
  • Hvala 2