Shan Jan Posted October 2 Posted October 2 Ko ti kriv kad se ne prilagodjavas novom pravilniku voznje u Srbiji - zakonu jaceg. Mada to ignorisanje pesaka je postala norma, skoro svi ljudi koje znam koji voze u BGu, a mnogi od njih su inace na leba da ih mazes, voze kao da je pesak jos jedan auto koji gleda kako da se uglavi u saobracaj. 1 1 1
Popular Post kud u maglu Simoviću Posted October 2 Popular Post Posted October 2 pešaka uvek puštam na pešačkom prelazu, sem kada ću sebe uvesti u nebezbednu situaciju, a tako i njega i ne posmatram ga kao još jedan auto a pešaci, to sve poluludo(kao i vozači). evo dve situacije u poslednjih 7 dana 1. pešački prelaz sa semaforom za pešake koji i ja vidim, uveliko je crveno svetlo(min. 3-4 sekunde) čiča sa unukom na ramenima opušteno klaj klaj preko pešačkog, ja stojim već od kada je njima bilo zeleno i svirnem mu ovaj se okreće i kreće da mi viče nešto. ovaj nije polulud, već komplet ludak 2. juče pešački u mihajla p. devojčica prelazi pešački od 4 trake i ni za trenutak nije spustila slušalicu sa desnog uha, a sa te strane joj dolaze automobili a o kljakavim penzosima koji pretrčavaju kod doma zdravlja nbg iako imaju pešački na po 30m od ulaza u dz mogu roman da napišem ponašam se kao da pravila prednosti i znaci ne postoje, gledam potencijalne kamikaze i ludake i trudim se da ih se što pre rešim iz svoje zone kretanja 11 1
Shan Jan Posted October 2 Posted October 2 Realno svi su ludi. Inace jedna stvar koja mene nervira su neki semafori na bulevarima na NBGu gde zeleno za pesake traje prekratko. To nije problem za nas u snazi ali gomila penzosa ne mogu da predju fizicki za trajanje zelenog. 2
BWA Posted October 2 Posted October 2 Meni je najgore kad biciklista u punoj brzini zalomi preko pješačkog. Ali ima i gore; Juče mi izleti djevojka na trotinetu nekom nenormalnom brzinom preko pešačkog prelaza. 7
kud u maglu Simoviću Posted October 2 Posted October 2 biciklisti/trotinesti bi smeli da voze na pešačkom samo ako ima onaj dodatak, ako nema u obavezi su da ga pređu kao pešaci @BWA gazi 4 1
jms_uk Posted October 2 Posted October 2 24 minutes ago, Shan Jan said: Realno svi su ludi. Inace jedna stvar koja mene nervira su neki semafori na bulevarima na NBGu gde zeleno za pesake traje prekratko. To nije problem za nas u snazi ali gomila penzosa ne mogu da predju fizicki za trajanje zelenog. Ovo me podseti na pesacke na bulevarima u Moskvi - tamo i mladji moraju da dobro pozure.
Jeremija Posted October 2 Posted October 2 (edited) 1 hour ago, Shan Jan said: Ko ti kriv kad se ne prilagodjavas novom pravilniku voznje u Srbiji - zakonu jaceg. Mada to ignorisanje pesaka je postala norma, skoro svi ljudi koje znam koji voze u BGu, a mnogi od njih su inace na leba da ih mazes, voze kao da je pesak jos jedan auto koji gleda kako da se uglavi u saobracaj. Zato što znaju da nema konsekvenci, pa može da se divlja, tudji život i zdravlje ionako ovde odavno nikom ništa ne znači. Pregaziš, ubiješ, obogaljiš nekog, dobiješ nanogicu, eventualno uslovnu. Da su kazne drakonske i uredne, brzo bi se to samoregulisalo. Edited October 2 by Jeremija 2
barfly Posted October 2 Posted October 2 Wolt\Glovo dostavljači su najbolji učesnici u saobraćaju. Nikad se ne zaleću da projure kroz pun pešački ili tako nešto. 3 4
reg Posted October 2 Posted October 2 1 hour ago, Shan Jan said: Realno svi su ludi. Inace jedna stvar koja mene nervira su neki semafori na bulevarima na NBGu gde zeleno za pesake traje prekratko. To nije problem za nas u snazi ali gomila penzosa ne mogu da predju fizicki za trajanje zelenog. Takođe i semafori kod ETF-a, ponekad se i meni upali crveno. Šteta što nisu uradili podzemni prolaz koji bi spojio te dve strane bulevara kada su radili stanicu kod Vuka. 4
garmonbozia Posted October 2 Posted October 2 35 minutes ago, barfly said: Wolt\Glovo dostavljači su najbolji učesnici u saobraćaju. Nikad se ne zaleću da projure kroz pun pešački ili tako nešto. Slažem se. Nikad ih nisam video da 10 puta voze motor po trotoaru ili u suprotnom smeru u jednosmernoj. Možda sam ih video samo 9 puta. Danas. 4 1
Halvard Posted October 2 Posted October 2 Na pešački samo nakon što dobro procenim udaljenost i brzinu vozila koje nailaze, i to onako odlučno kročim, sa jasno pokazanom namerom Pešaci se dosta kolebaju, hoće da pređu, neće, vrpolje se, i onda ih vozači lagano iskuliraju. Jbt, kad se setim koliko puta mi je u Norveškoj bilo maltene neprijatno, stanu ljudi iako sam tipa na 5 m od pešačkog, ali ama baš svaki put. Najgore iskustvo sam imao u potpuno praznoj ulici uveče na faking Vidikovcu, krenuo sam preko pešačkog, jedva da su se videli farovi u daljini. U trenutku se manijak samo stvorio pored mene, nemam pojma kojom brzinom je vozio, samo je proleteo, bukvalno sam morao da preskočim na drugu stranu da bih ga izbegao. I sad mi je jezivo kad se toga setim.
Shan Jan Posted October 2 Posted October 2 U drugom pasusu objasnjavas zasto se ljudi kolebaju. I ja kao samopouzdano nastupam kad treba da predjem na pesackom a u stvari gledam dal ce majmun da uspori. U gomili slucajeva ubrza i moj samopouzdan zakorak se okrene unazad da me ne bi zgazio. 1
Mr.Mxyzptlk Posted October 2 Posted October 2 u pragu sam.video najjaci semafor ikada. zeleno za pesake traje 5 sekundi, odbrojava, a treba da se predju 4 trake.
vememah Posted October 2 Posted October 2 (edited) 14 hours ago, MocaVukotic said: Utopilo se dete u bazenu na zlatiboru, 6 god Ovo ne staje jbt Iz komentara: Quote Konak.. Zar je bitno ime hotela? Quote Hotel tj ceo kompleks pripada Milovanu ili vec kako se zove Panticu Lukiju, istom onom koji je u Pecincima isterao decu iz vrtica jer mi roditelji nisu Sns vec DS, ne znam ko je direktor i vlasnik zvanicno ali to je njegovo Srpski telegraf ima još neke navodne detalje iz istrage: Quote Bazen u kojem se dete udavilo dubok je 15 cm. Policija u Čajetini uhapsila je Z. A. (65) iz Užica zbog teškog dela protiv opšte sigurnosti. Z. A., odgovorna osoba za održavanje bazena u jednom apartmanskom kompleksu na Zlatiboru, sumnjiči se da nije adekvatno održavao opremu bazena u kojem se utopio šestogodišnji dečak iz Beograda. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Užicu. Podsećamo, sinoć je u bazenu hotela "Apartmani Konak" nađen mrtav dečak. Obdukcioni nalaz tela šestogodišnjeg dečaka V.I. iz Beograda, čije je telo nađeno oko 21 sat u bazenu pokazala je da je smrt nastupila usled utopljenja. Policija i tužioci su sinoć odmah izašli na lice mesta i nakon završenog uviđaja uhapšen je i određeno mu zadržavanje od 48 sati Z.A. (65) iz Užica, iz firme koja je imala ugovor sa hotelom oko održavanja bazena. - U predistražnom postupku se sumnja da je dete bilo u bazenu. U dnu bazena je bila cev koja služi za odvod i pretpostavlja se da je došlo do vakuma koje je dete povuklo i koje nije moglo da se izvuče. Dete je bilo u dečijem bazeni i vode je bilo oko 15 cm dubine. Činjenica je da preko cevi nije bila rešetka, koja je trebala tu da stoji - saznajemo od izvora bliskog istrazi. On je rekao da je pozvan veštak koji će utvrditi prave činjenice u ovom slučaju. Prema rečima našeg izvora bliskog istrazi dečak je bio sam u bazenu, a na kraju tog dela bazena je bila njegova baba. U drugom delu za idrasle, koji je odvojen, bila su i dva muškarca. - Oni nisu mogli videti šta se dešava u dečijem bazenu. Ali, kada su čuli ženu, odmah su pritrčali i izvadili dete iz bazena. Odmah je došla i hitna pomoć, ali detetu nije bilo spasa – kaže izvor. Nezvanično saznajemo da je na saslušanju bio i direktor hotela. Dete je u trenutku nesreće na bazenu bilo sa babom. Ona je bila prisutna na bazenu u trenutku nesreće, ali da je samo minut nepažnje bio dovoljan da se dečak utopi. Ona je ugledala dečakovo telo, usledila je bezuspešna borba za njegov život. republika.rs/hronika/hronika/588204/utapanje-decaka-bazen-hotel-konak-pritvor Edited October 2 by vememah 7
Recommended Posts