Hermetico Posted October 1 Posted October 1 (edited) E ovako. Galerija Remont (zapravo kulturni centar, zapravo najozbiljniji i najiskusniji centar savremene umetnosti u Srbiji) se ZATVARA. To je nivo Akademija (tad je trebalo da izađemo na ulicu, a ništa, samo ode), ili b92 ali ok B92 je postepeno i suptilno sjeban a ovo... Ne može da ode tek tako. Želim da vas sve pozovem da dođete na završnu izložbu 11. oktobra. Izložba je u okviru festivala Novo doba, 10 godina Matrijatršije (koja je big deal za sebe, ali Remont je Remont). No, šta god da je, Remont se zatvara, svakako će biti gužva i vrlo emotivno, moguće da ćete sresti većinu protagonista savremene umetnosti iz raznih dekada (koji su svi aktivni i neki prilično poznati tipa Uroš Đurić, Jamezdin, Rackovič i tako). Srešćete i klince iz bendova koje kačite na domaće bendove i bukvalno ko zna koga. Biće i fanzin, neke fotke su rađene u rizoštampi, moči će i da se kupe male fotke za 200din, u šopu ima i kul malih originala recimo Gorana Stojčetovića, gomila mojih uramljenih printova i prekul preozbiljnih radova koji vise po kancelarijama (obavezno čekirajte i kancelarije, tamo ima blaga štogod, ali to nije na prodaju). A onda stepenicama gore na izložbu, kad stignete na red. I uživancija, obavezno će da se zaglavi do ujutru, Al ne mora to, samo dođite na izložbu i budite svoji i lepi kao što jeste i aj da napravimo takvu gužvu da to kad se fotka snimi nije realno. Bilo bi uputno da mi, ko oče, šibne pm 'idem', nešto tako. Svako se računa, a i najzad šete videti da savremena umetnost nije ništa strašno. I da posle fotke zatvaranja budu puna uica ljudi, da to veče pamtimo dugo i gledamo se na televiziji. Hodite, evo, ja vas vodim. Edited October 1 by Hermetico 5 2
MocaVukotic Posted October 2 Posted October 2 Opet udareno dete na pesackom, devojcica 11 god, negde na bulevaru 6
Filozof manijak Posted October 2 Posted October 2 Jutros na putu Novi Sad - Inđija sudar putničkog vozila i đačkog(?) busa. Ima poginulih 5
pt 2.0 Posted October 2 Posted October 2 26 minutes ago, Filozof manijak said: Jutros na putu Novi Sad - Inđija sudar putničkog vozila i lastinog busa.1 poginula osoba https://insajder.net/prenosimo/sudar-autobusa-i-putnickog-vozila-u-saobracajnoj-nesreci-kod-indije-poginula-jedna-osoba
MocaVukotic Posted October 2 Posted October 2 Utopilo se dete u bazenu na zlatiboru, 6 god Ovo ne staje jbt 3
Shan Jan Posted October 2 Posted October 2 1 hour ago, Mr.Mxyzptlk said: previse je nekaznjavanja debila na putevima 5
vememah Posted October 2 Posted October 2 (edited) 1 hour ago, kud u maglu Simoviću said: navodno poginuo je vozač putničkog vozila Blic tvrdi da je u pitanju bio napaljeni klinac i da se još ne zna konačan broj povređenih. Quote ...Jedna osoba smrtno stradala... ...27 povređenih zbrinuto je na licu mesta, a četiri osobe zadobile su teške telesne povrede... Desetoro ljudi je prevezeno u Klinički centar Vojvodine u Novi Sad, sedmoro u bolnicu u Sremsku Mitrovicu i dvoje za Beograd u VMA, dijagnostika je u toku. To nije konačan broj povređenih, jer su građani koji su se zatekli tu na licu mesta vozili ljude u hitnu u Bešku i Inđiju. Uskoro ćemo znati konačan broj povređenih - rekli su iz Doma zdravlja u Inđiji. Prema informacijama do kojih je došao "Blic", mladić (18) je divljački vozio i preticao vozila, a da bi ga izbegao vozač autobusa je skrenuo. Oba vozila su od siline udarca završila u jarku, a mladić koji je vozio putničko vozilo je poginuo. Kako se na snimcima sa društvenih mreža vidi, putnički autobus se prevrnuo u jarku, a delovi vozila rasuti su svuda po putu. blic.rs/vesti/hronika/teska-saobracajna-nesreca-na-putu-novi-sad-indjija-poznato-stanje-povredjenih-putnika/ylvm0lj Edited October 2 by vememah
Jeremija Posted October 2 Posted October 2 U normalnoj državi, konačno bi se obratila pažnja na sva ona divljanja kolima koja se non-stop postavljaju na raznoraznim mrežama, pogotovo što smo već imali slučajeve da su takvi napravili masovne nesreće. Ali, pošto mi to nismo, a i to su uglavnom deca povlašćenih, očekujem da ovih nesreća bude samo još više. 9
vememah Posted October 2 Posted October 2 (edited) Po ovom snimku imao je probnu nalepnicu, što onda donekle potvrđuje taj navod o 18-godišnjaku. https://www.instagram.com/reel/DAnGdIrNHlg/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading Edited October 2 by vememah
Mel Posted October 2 Posted October 2 9 minutes ago, Jeremija said: U normalnoj državi, konačno bi se obratila pažnja na sva ona divljanja kolima koja se non-stop postavljaju na raznoraznim mrežama, pogotovo što smo već imali slučajeve da su takvi napravili masovne nesreće. Ali, pošto mi to nismo, a i to su uglavnom deca povlašćenih, očekujem da ovih nesreća bude samo još više. Ovo je kljuc. Te nesrece sa fatalnim ishodima su vrh ledenog brega, a ledeni breg je svakodnevno divljanje kaste povlascenih i ponekog od obicnih koji se poveo za trendom. Hoce li SNS udariti po svojima koji drogirani pijani i besni tako lete po putevima svaki dan? Naravno da ne. 5
Popular Post kud u maglu Simoviću Posted October 2 Popular Post Posted October 2 sreća u nesreći je da konto saobraćajnih kamikaza broji jednog kretena manje najbolji savet u vezi sa vožnjom sam dobio od instruktora vožnje kada sam se obučavao za a kategoriju. kada primetiš u retrovizoru auto koji non stop menja traku fokusiraš se na njega i trudiš se da ga što pre propustiš. pisao je čini mi se pbg o tim ludacima i našoj nemoći u saobraćaju, za početak treba da eliminišemo mobilni tokom vožnje i da istreniramo sebe da nas ne ometaju raznorazne poruke, notifikacije, pozivi jeziv je broj ljudi koji blenu u telefon tokom vožnje, a vidim ih svaki dan 18
vememah Posted October 2 Posted October 2 RTV je javio da je u pitanju srednjoškolac, objavili su i inicijale.
Recommended Posts