Jump to content
IGNORED

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad naseg drustva, pbp)

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted

Prelepo, samo neka se prave stadioni da naša deca imaju gde da rade fizičko, matematiku rade po kladionicama.

• +1 3
  • Haha 1
  • Replies 40.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• gospa buba

1865

• ToniAdams

967

• Filozof manijak

946

• radisa

798

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted
1 hour ago, JozoMujica said:

Što vi neko nosio sportsku opremu po gradu, šta je sledeće, bejzbol palice? :happy:

Носи се и то. Видех пре пар недеља клинца испред Пролећа кафане чека бус, вири му бејзбол палица из торбе. Вероватно је ишао у Дивостин, где им је неки Американац држао часове бејзбола на фудбалском терену летос. 

На Пиварчету претпрошле године шетам са другаром и у картонској кутији поред терена ручно прављене мачете и неке кратке бејзбол палице, а екипица на на терену и трибинама нас само фиксира погледом.

Posted
On 27. 9. 2024. at 20:19, duda said:

U Hercegovini se gajio duvan (koji je uvek bio akcizna roba). Švercovalo se duvanom i tada. I uvek bi ti koji švercuju išli sa ženama, duvan se trpao ženama u njedra i pod suknje. 

Сад ми је јасно зашто је Стаљин пушио херцеговачки дуван. Вероватно је због горе описане технологије транспорта дуван добијао посебан шмек. ;) :laugh:

https://bih-ru.com/gercegovina-flor/

%D0%93%D0%B5%D1%80%D1%86%D0%B5%D0%B3%D0%

• Haha 1
Posted (edited)
2 hours ago, JozoMujica said:

Što vi neko nosio sportsku opremu po gradu, šta je sledeće, bejzbol palice? :happy:

da se ne pravimo blesavi, oduvek bio rizik.

ja ne bih dete oblacio u obelezja ova dva udruzenja, nema leba. idi na stadion, zajebi obelezja.

meni su dvaput u osnovnoj pokusali skidanje ermaksica

ali najjaci momenat u srednjoj je ortak, tada omladinski golman zvezde, kad je hrvatska gostovala u bgu, ono nestajanje struje itd lik mazne hrvatski marker, koji je sav u sahovnici i sutradan ga nosio ceo dan. muda do poda. 

sad sam pogledao datum meca... 18.08.1999. :ph34r:

Edited by Mr.Mxyzptlk
Posted
On 27. 9. 2024. at 20:13, JozoMujica said:

Pa vidiš da ni ovi iz sindikata što su objavili vest nemaju muda da mu napišu ime i stave sliku, nego "uveliko poznati korejski menadžer proizvodnje".

Kome poznat, njegovim robovima? Pa od njih ionako nema vajde, do sad bi ga spustili u bunar da su ljudi.

šta vredi i da napišu da je bio 경택 glavom i bradom.

inače sam za nasilje nad poslodavcima i šefovima, da se razumemo. kad nema drugog izbora dapače.

Posted
15 hours ago, Shan Jan said:

Mislim da je bezbednije nositi dres Partizana u Zagrebu nego u Beogradu.

Niko nije bezbedan, ali bukvalno.

Pre par godina drugaru žena kupi majicu za rodjendan,na njegovu nesreću kombinacija boja je bila crna,bela i plava.Neki lokalni majmunčiči su mislili da je Radovac :isuse:

A da stvar bude još zanimljivija, sve se odvija u Kragujevcu, gde Radovaca ima na nivou statističke greške :laugh: 

• Tužno 1
Posted
On 23. 9. 2024. at 8:49, Dsnake said:

evo jedan dobar rezime

GYo4lbgXkAA2PhX?format=jpg&name=large

Spoiler

Najnoviji čin nasilja, koji se dogodio ispred Rektorata u Novom Sadu, ima sve elemente naprednjačke dramaturgije. U pitanju je drugi krug izbora za Studentski parlament Filozofskog fakulteta u tom gradu, po scenariju Srpske napredne stranke – dakle, jedna lista, jedan predstavnik (ispostava naprednjaka), jedna nacija. Međutim, aktivisti iz neformalne grupe STAV (Studenti protiv autoritarne vlasti) usprotivili su se ovakvim nelegitimnim izborima i uzurpaciji samog procesa glasanja još tokom leta kada su blokirali Rektorat na dve nedelje i upozorili javnost: „Jedna lista nije izbor!“

Ipak, režim misli da je upravo jedna lista najbolji izbor, a da bi se takva procedura nametnula, neophodno je upotrebiti nasilje i to u većoj razmeri. Za ovu operaciju, novosadski naprednjaci su angažovali batinaše u crnom, nalik na japanske jakuze, koji su u ponedeljak, na dan zakazanih izbora, izvršili napad na aktiviste iz STAV-a u rano jutro, bacivši najpre eksplozivnu napravu, za koju policija još uvek nije utvrdila o čemu se radi. Svakako, nikada neće ni utvrditi jer su glavne policijske snage prebačene u Beograd gde bi trebalo da obezbeđuju hepeninge u Hramu Svetog Žeksa, kao i mjuzikle koji proslavljaju autoritarni režim u Srbiji. Kada se policija nakon sat i po pojavila pred Rektoratom, niko nije ni pokušao da legitimiše batinaše.

Naprednjačke jakuze odevene su u crno, nose crne kačkete i maske, kreću se u grupama od tridesetak batinaša, uvek su vezani za obezbeđenje nelegitimnih poslova vlasti. Izbori su njihova specijalnost ili razbijanje ekoloških protesta. Neki od njih su specijalizovani za zaletanje automobilima u protestante nakon čega nikada ne bivaju sankcionisani. Koriste fizičku silu, palice, boksere, pesnice, cokule, baklje, urlanje, a od poslednjeg događaja u Novom Sadu – i eksplozivne naprave. Nakon bacanja neidentifikovane bombe, oni su zauzeli Rektorat i sa oznakama tobožnje konferencije o sajber bezbednosti, koja je trebalo da se održi istog dana i na istom mestu kao i drugi krug izbora za Studentski parlament, fizički su napali aktiviste i tom prilikom povredili studentkinju Milu Pajić i studenta Srđana Đurića, aktiviste grupe STAV. Nakon toga su počeli da sprovode izbore po naprednjačkom nalogu.

Nasilje i izbori su u Srbiji neodvojive kategorije od dolaska SNS na vlast. Naime, naprednjaci su shvatili da je teško sprovesti izbornu krađu ako nekog pritom dobro ne polome. Pojedini pripadnici ovih parapolicijskih formacija su na čelnim pozicijama raznih vladinih tela, kao što je to slučaj sa direktorom Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine, koji u noćnim satima upravlja stranačkim batinašima. U skladu sa misijom Fonda, on ima ovlašćenja da fizički i psihički zlostavlja građane, u cilju „jačanja institucionalnog kapaciteta pokrajine“.

Većina univerzitetskih profesora zna o čemu se ovde radi, ali nema snage da se suprotstavi ovakvom teroru. Kao i devedesetih, oni su spremni da prihvate svaki oblik nasilja države nad univerzitetom. Ukidanje njegove autonomije imperativ je naprednjačke vlasti i ona to pokušava da izvrši imenovanjem svojih dekana i rektora, ubacivanjem lažnih akademika i ratnih zločinaca u savete fakulteta. Takođe, u skladu sa svojom evropskom agendom, oni žele da postave kandidate sa svoje liste za legitimne zastupnike studenata. Ostaje pitanje: šta se na tom univerzitetu onda proučava i kome takva škola nasilja uopšte treba?

• +1 1
  • Hvala 2
Posted

Obrazovanje, kultura, socijala - da mogu, sve bi ukinuli i ni dinar ne bi dali. Mada ni sada nismo daleko od toga, urusava se i kotrlja nizbrdo, raspadaju se i poslednji srafovi kakvog takvog sistema.

• +1 4
Posted
21 minutes ago, Dsnake said:

Ne znam da li je uopšte moguće razumeti razmere štete koju SNS pravi ovim iživljavanjem nad obrazovanjem i kulturom. I kako smo se mi navikli na ovo.

Nisu smeli doci na vlast, to je nekima bilo jasno, a nekima nije.

Sada taj odnos moze da se menja dokle hoce i kako hoce, posto je kasno. Necu biti prvi da kazem da nam treba cudo.

Krenuo sam da citam ovaj deo sto je zivana izdvojila, kako su reci odmicale poceo sam da pricam sebi do kraja, bez gladanja, kao i svi vi, jel tako?

• +1 7
Posted
20 hours ago, JozoMujica said:

otkako znam za sebe klinci su nosili dresove timova za koje navijaju. imao sam i sal i kapu i dres kao i vecina klinaca s kojima sam odrastao. na utakmicama je sal bio obavezan a ostalo ko sta ima. i nosili smo lopte sa sobom i igrali fudbal na male golice. il basketaru za basket u skolskom. palice nam nisu padale na pamet. jebote - pola slika iz detinjstva su mi u dresovima.

dresovi su vec decenijama normalni delovi garderobe i nose se gde god i kad god ko zeli. ako ne pitas sto neko nosi patike il trenerku, ne treba pitati ni za dres. bar bi tako trebalo biti.

kapiram ja zasto ti pitas to sto pitas. realno, tesko da bi kod nas danas iko normalan setao ulicom u dresu il ne daj boze pustio dete da seta ulicom u dresu - al to nije normalno. normalno je da ljudi nose sta god zele i da zbog toga ne snose posledice.

• +1 2
  • -1 1
Posted
3 minutes ago, villiem said:

Nisu smeli doci na vlast, to je nekima bilo jasno, a nekima nije.

Sada taj odnos moze da se menja dokle hoce i kako hoce, posto je kasno. Necu biti prvi da kazem da nam treba cudo.

Krenuo sam da citam ovaj deo sto je zivana izdvojila, kako su reci odmicale poceo sam da pricam sebi do kraja, bez gladanja, kao i svi vi, jel tako?

Nerado se trpam u srpsku politiku, mada sam se time, kao naivcina, bavio, prvih godina visestranackog sistema, cak bio i funkcioner Demokratske stranke, Djindjic mi je znao ime.
SNS je absorbovala, korumpilala  sve i svakoga. Ono malo neorganizovane opozicije je u misjoj rupi.
Da, nekako, SNS padne sa vlasti, gde su oni koji bi vlast preuzeli? Njih bi medjunarodne institucije trebale da traze lupom i imenuju, kao po nekoj njihovoj koloniji.

• +1 1
Posted

Пре 40 година је неко тужио Звезду јер су га навијачи Партизана пребили и узели му заставу после дербија. 

Ја сам ишао у основну испод ЈНА, не би ми ни тада пало на памет да идем у школу са Звездиним обележјима кад игра Партизан. А ни обратно, нема везе са ЦЗ Партизан. Не нормализујем то, само кажем да то није ништа ново. 

Иначе, кад су у Бечу претукли неког нашег човека и дете јер су се шетали у ЦЗ дресу, коментари на ППП су били - шта има да се шета у дресу, то је намерно провоцирање. 

Posted (edited)
15 minutes ago, Hamlet Strašni said:

Иначе, кад су у Бечу претукли неког нашег човека и дете јер су се шетали у ЦЗ дресу, коментари на ППП су били - шта има да се шета у дресу, то је намерно провоцирање. 

:gospode:

Edited by Moonwalker