Jump to content
IGNORED

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad naseg drustva, pbp)

Аврам Гојић

Recommended Posts

• Replies 40.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• gospa buba

1865

• ToniAdams

967

• Filozof manijak

946

• radisa

796

Top Posters In This Topic

Posted Images

5 hours ago, Valkyrie said:

Hoću iz kože da iskočim ovako sad dok sedim i slušam njega, a kako je ljudima okolo bilo da slušaju dete koje zapomaže i da ne smeju da ga pipnu... A hitne nema, ima korumpiranih pandura i crnih audija. Orvele, ustani, imaš još da pišeš.

Mozes i dalje, koliko je hitna pomoc uopste obucena, kod mene u gradu su dete koje je palo sa terase i koje niko nije smeo da pomeri kao sto prica i ovaj covek uzeli bili fazon za ruke i noge i ljuljnuli unutra. Moja sestra bila sokirana kad mi je pricala. Ili skorije, pre nekki mesec dosli su posle sat i kusur, dete umrlo u astmatichnom napadu, a da uteshe/se odbrane od valjda ljude koji su hteli da ih linchuju bilo po sistemu pa ionako nemamo kiseonik. Tako neshto je bilo.

To za neku raspad drzavu u najgoroj Africi i da shvatis, za SR nema nikakvog razloga da ne bude uredjeno normalno sem javasluka i potpune neodgovornosti na chelu pa nadole nekoliko nivoa...

• +1 1
  • Tužno 1
2 minutes ago, Radoye said:

Srbija van BG/NS/jos par vecih gradova vec odavno jeste raspad drzava kakve nema ni u najgorim Afrikama Azijama Juznim Amerikama samo sto se to iz perspektive Beograda jos ne da primetiti. Treba da vidis kako to funkcionise u manjim sredinama, cesto jedno vozilo hitne pomoci na nekoliko opstina pa jos ako je u kvaru... I ne da nema kiseonik / defibrilator / ovo-ono nego to cesto ne postoji ni u bolnicama kuda nose nesrecnike pacijente. Bolnice u "unutrasnjosti" vecinom sluze kao centri za trijazu, koga misle da mogu da spasu odmah salju za Beograd / Novi Sad (to ako imaju cime, ako im ono jedno vozilo radi) a one ostale ostave i cekaju da umru. Vec decenijama nikog nisu izlecili i ako im je neko i pretekao to je cista slucajnost.

Ovo prvo je prica iz mog grada, ali ovo drugo je bilo u BGu - u Blicu ili negde sam chitala. Nemaju kiseonik... dosli posle preko sat na pozivE za gusenje deteta. Za nekog starijeg mozda ne bi ni dosli ne znam.

13 minutes ago, Mel said:

ali ovo drugo je bilo u BGu - u Blicu ili negde sam chitala. Nemaju kiseonik... dosli posle preko sat na pozivE za gusenje deteta. Za nekog starijeg mozda ne bi ni dosli ne znam.

Ako je to ona devojka što je umrla od napada astme, što je kratko vreme po novinama - to se desilo u negde oko Avale, Grocke (nisam siguran gde tačno). I dalje je formalno Beograd, ali "uređen sistem" ne dobacuje ni dotle, a kamoli kojekuda po Srbiji.

• Tužno 1
Posted (edited)
Žandarm ga je nepotrebno ubio i izvršio krivično delo prekoračenja nužne odbrane, tako što je ispraznio ceo šaržer u čoveka koji je pao već nakon prvog metka.

bez želje za diskusijom o moralnim pitanjima koje ovakvo ubistvo implicira, samo da kažem da ovo kd više ne postoji kao takvo u praksi demokratskih evropskih država. nakon svih terorističkih napada u zemljama kao što su nemačka, francuska, skandinavske na delu je operativna doktrina da se napadač ubija as soon as possible na licu mesta bez obzira na reperkusije, čime se postiže više efekata - najpre se eliminiše mogućnost da se detonira i napravi daleko teži zločin, onemogući bilo kakva propaganda oko suđenja ubici kakva je do sada pratila slična suđenja itd

prilično sam siguran da i naše spec jedinice imaju odgovarajuća ovlašćenja na šta me navodi to što je lik ispraznio ceo šaržer

inače lično ne verujem ni u jednu priču koju plasira ovaj režim tako da sam i ovde vrlo skeptičan oko svega. kao i u slučaju bora. nemam dokaze samo gut feeling - taj bulevar je najobezbeđenija ulica u gradu, u njoj su na 200m razlike izraelska i američka ambasada. njihovi specijalci znaju da li su u maksiju na početku ulice uzeo čoko moko ili kapri a da se lik sa samostrelom šeta slobodno, no fakin vej hose.

Edited by Eleniko
  • +1 7
  • Hvala 1
22 minutes ago, Mel said:

Ovo prvo je prica iz mog grada, ali ovo drugo je bilo u BGu - u Blicu ili negde sam chitala. Nemaju kiseonik... dosli posle preko sat na pozivE za gusenje deteta. Za nekog starijeg mozda ne bi ni dosli ne znam.

Mojoj mami je preminula najbolja drugarica od gušenja jer je vozilo hitne kasnilo sat vremena (jedino slobodno vozilo koje se usput i pokvarilo :sad:). Nisu imali kiseonik ni u vozilu ni u Hitnoj. Mučno.

• Tužno 4
39 minutes ago, Frile said:

Ako je to ona devojka što je umrla od napada astme, što je kratko vreme po novinama - to se desilo u negde oko Avale, Grocke (nisam siguran gde tačno). I dalje je formalno Beograd, ali "uređen sistem" ne dobacuje ni dotle, a kamoli kojekuda po Srbiji.

Svejedno, ali vozilo je iz BGa i nije imalo kiseonik. Znachi dzabe ih zovesh. Evo sad i Klara pishe... da poludis, zbog kiseonika koji je za SR standard nista od troskova, znaci treba da umres jer srpsko zdravstvo nema organizaciju da ima taj kiseonik, a nema jer direktor nije potpisao da se nabavi, ili se krade a direktora 'mrzelo' da kaze da to ne sme da se krade.

Posted (edited)

koliko se sećam jedva da je bilo vozila - porodica je zvala hitnu pomoć, ovi rekli nismo  nadležni zovite dom zdravlja u (na primer) grockoj; zovi grocku - nemamo vozilo, na terenu je... i tako u krug, dok se neko vozilo nije pojavilo, ali prekasno

Edited by Frile
4 minutes ago, Frile said:

koliko se sećam jedva da je bilo vozila - porodica je zvala hitnu pomoć, ovi rekli nismo  nadležni zovite dom zdravlja u (na primer) grockoj; zovi grocku - nemamo vozilo, na terenu je... i tako u krug, dok se neko vozilo nije pojavilo, ali prekasno

To vozilo hitne pomoci grada Beograda koje se pojavilo nije imalo kiseonik, tako da kad su krenuli da je reanimiraju srce je kao krenulo ali opet nije mogla da dise. Inace tako dok su polako dolazili oni su kao pricali roditeljima ne brinite izdrzace ona. I tako.

A cena punjenja boce sa kiseonikom je otprilike trecina kese u maksiju.

• +1 1

Čudo jedno kako su Slovenci baš sve odradili kako treba, da je (bilo) pameti i samo prepisivati

• +1 8
1 hour ago, Milošica said:

Kranjska kobasica :heart:

dižem za bledsku krempitu

• +1 3
  • Wub 2