Jump to content
IGNORED

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad naseg drustva, pbp)

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted
3 minutes ago, Zverilla said:

kad smo vec kod nasilja na decijim sportskim utakmicama, eto dece a eto i gurovica da smiri situaciju. not.

i ovo je neki napredak u onosu na njegove dosadašnje mete nasilja

• Replies 41.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• gospa buba

1865

• ToniAdams

967

• Filozof manijak

958

• radisa

808

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)

Kako je uopste doslo da on radi sa ovim uzrastom (15-16?) imajuci u vidu sve?

Da ne pitam kako i odakle ulece kao da je minut pre sedeo na plazi ili okopvao bastu. Odose gace. :isuse:

Edited by Moonwalker
Posted
39 minutes ago, Zverilla said:

kad smo vec kod nasilja na decijim sportskim utakmicama, eto dece a eto i gurovica da smiri situaciju. not.

Čovek fino kaže da je smirivao situaciju. To je i vidljivo na slimku, svi su se smirali kad je uzeo da taba ovog lika.

• Haha 2
Posted
5 hours ago, hefaca said:

Pomenuti ucenik (profin golman) je zeleo da udari ucenika druge skole, pa je lakat/pesnica zavrsila na profinom licu, a ucenik kom je namenjen udarac biva optuzen da je NAMERNO udario profesora. Znaci, niko nije zeleo da udari profesora, narocito ne njegov ucenik. Otud je bitno ciji je ucenik. I upravo ta cinjenica ne stavljam ucenike i profesora u istu ravan. To ne opravdava nasilje, slucajno ili ne, profesor je udaren.

Aha, nije hteo da udari nastavnika nego samo drugog učenika. To što se na putu lakta/pesnice isprečio nastavnik, pa imajte razumevanja slavni sude.:sad:

Brani ga slobodno i dalje, dok sam išao u školu za ovo bi samo bilo "Ispiši se sam da te mi ne bismo izbacili". A svoje će valjda da kaže i slavni sud, mogu da zamislim reakciju na pominjanje konkurentske gimnazije, itd. :isuse:

• +1 1
Posted

Ma misli sta hoces... Ja jedno, ti drugo! Cas nisu profesori u istoj ravni, cas jesu. Cas je bitno dal je profesor udaren, a onda nije bitno jer je namera da bude djak udaren. 

Svaki put moram da odgovorim, jer svaki put mi ubacujes da branim nekog ili relativizujem. 

Jbt ko s Mitrovicem da se dopisujem...

A djak treba da bude zestoko kaznjen... I bice...

Posted

Jbt tek sad ti vidim ceo post. 

Iskljucujem se

Posted

@hefaca Pa kad si odmah počeo da ubacuješ da se dogodilo ovo pa ono...te nije namerno nabo profesora nego je hteo namerno samo drugog đaka, te direktorka o povredama...:Djeste relativizacija, jbg.

Posted
2 hours ago, Jeremija said:

Dobro si to primetio, nedostaje nam accountability, iliti osećaj odgovornosti, pred problemom se žmuri ili se ignoriše, i onda očekujemo da se sam rešava ili da ga eventualno neko drugi reši, a mi da kritikujemo.

good point, vazi za sve.

• Vojvodo,serdare 1
Posted

I, što kaže Konstrakta, šta ćemo sad? 

Posted (edited)
5 hours ago, Svemir Zeka said:

Tako je, ovo i ja kažem. 

Gledam svojim očima neretko kako roditelji daju dozvoli otvoreno da se ponašaju bahato i bezobrazno. Onoj maloj manjini, ali to posmatra cela škola. 

Reći da je ceo sistem truo nije ništa što ne znamo, ali odnekud mora da se krene. 

Imaš li neki predlog šta učiniti? Pitanje za sve.

Ja mogu da ti kažem šta sam ja učinio kad sam imao odgovornost da radim s decom, a nisu mi dali da radim. Ja sam skupio dece kolko mogu sam da hendlujem i krenuo da radim s tom grupom, pri čemu mi njihovi roditelji plaćaju, napravili smo neku računicu da svima bude dobro (kao, aj da kažem). Ali to nije recept, niti može biti. Ja imam zanat, predmeti su razni, ljudi su razni. Mogu samo da ti kažem šta sam pričao svojim superobrazovanim prijateljima kad kukaju na decu - idi radi u školi, ko ti brani. 

Kad bi dovoljno prekvalifikovanih zajebanih nastavnika uletelo u sistem brzo bi se desilo da ministar mora da pita kad sme da dođe u posetu i svašta zanimljivo. Ali opet, ne mogu da krivim ljude što neće da uđu u neki partizanski proces koji sam ja zamislio, s tim da će im biti dobro ako se svi slože i zapnu (pritom ništa posebno nisam uradio da se to desi). Ljudi prosto imaju svoju decu, svoje potrebe, ograničenja, snage i slabosti. Samo me nerviralo to konstantno kukanje na decu i mlade, ljudi koji generalno biraju zgodnije poslove (po mogućstvu, da ne moraju da rade uopšte).

To je težak izbor, da radiš za budućnost, ili da biraš da ne budeš izložen nasilju, znajući da te niko neće podržati ako doživiš napad ovoga il onoga... A opet, svo to psihičko zdravlje i potpuno normalna i zdrava briga o sebi će nam se obiti o glavu preko te dece, jer se njima obija o glavu, jer ih niko ne jebe dva posto i oni su toga potpuno svesni. I roditeljima će se obiti o glavu, ali tek mi se ne da da kritikujem roditelje, roditelji nemaju nikakvu osnovu da veruju školi, bar ne onoj u kojoj sam ja radio, 

Svakako bi pomoglo da deca evaluiraju institucije koje pohađaju, da se njihove potrebe podrobnije ispitaju, da se ne gubi toliko vremena na administraciju. Da se više uključe u rad škole od starta, kao partneri, jer škole na kraju krajeva žive od njiih. Naravno, da se moćnici toliko ne ugrađuju, da direktori i direktorke ne zastrašuju radnike i radnice, da inspekcije ne budu toliko korumpirane, da sve bude manje formalno, jer (iz mog iskustva) najefikasniji operativci u školama nemaju vremena da se drkaju s tim da stvari deluju fino na papiru, nego se bave terenom. To je što ja znam, a možda sam sasvim u krivu i ima još mnogo toga i jebiga sad ne znam ni da li ima rešenja, više. 

EDIT Mogu samo da kažem da mi škola uopšte ne nedostaje i da mi je ova pamet, dao bih otkaz mnogo ranije. Ali to sam ja, to je moja stvar i to ne vodi nikakvom rešenju za školu, samo za mene.

Edited by Hermetico
  • +1 2
  • Hvala 2
Posted
14 minutes ago, Hermetico said:

Svakako bi pomoglo da deca evaluiraju institucije koje pohađaju

Za to postoji samovrednovanje, Savet roditelja, Školski odbor. Nekoliko tela kontroliše rad nastavnika, pp službe i ostalih. Moguće da to ljudi ne znaju. 

Posted

Mislim, pitala sam šta uraditi jer ništa ne valja, kad se ovako pogleda. Ne vredi da čekamo da se promeni mentalitet, tako bismo mogli 200 godina da čekamo i ne dočekamo. Da bežimo svi, pa ionako za koju godinu neke predmete neće imati ko da predaje, bez preterivanja. 

Nekako kapiram, kad nema druge, moraš da se uhvatiš zakona ili po džepu da se rebne. Tako ljudi menjaju ponašanje kad je urgentno. I to skoro pod sigurno. 

• +1 2
Posted

Sve mi je to jasno, Zeko, ništa ti pametno nisam reko i nemam da kažem. Bar sam iskren po tom pitanju. 

• Wub 1
Posted

Izgleda da se desio sudar dva voza u tunelu kod Vukovog spomenika

• +1 1
  • Tužno 1
Posted

Putnickog i teretnog, izgleda da ima i povredjenih