*edited by mod Posted March 21 Posted March 21 11 minutes ago, bejzbolka said: Znači imamo: - Čoveka u godinama, lošijeg imovinskog statusa, usled čega nije mogao da plati kaznu, a ni pre toga da dobije adekvatnu pravnu pomoć, jer da je dobio verovatno bi prošao dosta blaže ili bez kazne za ovaj banalni prekršaj. - Komšije koje su ladno išle da svedoče protiv čoveka koji je bacio petardu sa terase (možda je ovo nekome i normalno, meni nije). - Sud koji ga ladno kazni 10.000 dinara, iako je prekršaj zaista banalan i s obzirom na godine okrivljenog svrha kažnjavanja bi se postigla i običnom opomenom. - Policiju koja ladno, ali ladno PIŠE ŽALBU na prvostepenu presudu i traži oštriju kaznu! - Prekršajni apelacioni sud, koji USVAJA žalbu, znači misle da 10.000 dinara nije dovoljno da se postigne svrha kažnjavanja u odnosu na penzionera koji nema ni tih 10.000 i razrezuje mu 30.000, odnosno verovatno jedno 70-80% njegove penzije. - Zatvorsku upravu koja smešta čoveka od 74 godine u ćeliju sa dvadesetogodišnjacima. - Čuvare koji ne reaguju da višednevno maltretiranje čoveka. - Ceo policijsko-zdravstveno-pravosudni sistem koji mesec i po dana KRIJE da se dogodilo brutalno ubistvo u zatvoru i to dolazi nekako u medije ko zna kojim kanalima. - Niko ne preuzima odgovornost, nema nijedne ostavke, smenjeni neki levati u zatvorskoj upravi. To je to, Srbija u malom. Smenjeni as in spušteni nivo niže. Ja sam isprva razumeo da se penzioner žalio na 10k, ako je ovo tvoje tačno utoliko gore. Ekonomski Tigar.
bejzbolka Posted March 21 Posted March 21 (edited) 5 minutes ago, *edited by mod said: Smenjeni as in spušteni nivo niže. Ja sam isprva razumeo da se penzioner žalio na 10k, ako je ovo tvoje tačno utoliko gore. Ekonomski Tigar. Ne, ne, policija se žalila. Edited March 21 by bejzbolka
đorđe geprat Posted March 21 Posted March 21 znate, ne samo ovo, ne samo što imamo onakve sednice parlamenta, ne samo što jedna ministarka ne može da komunicira sa drugim ministrom, ne samo što se neće saznati šta se desilo u porodilištu u mitrovici, ne samo što se šapić obraća kao poslednja dripčina nego i zbog gomile drugih dešavanja, ova država nije država. samo je jedno banditsko lovište u kome je sve dozvoljeno i moguće. 6
Arkadija Posted March 21 Posted March 21 (edited) Da li možete da zamislite toliko revnosnog policijskog službenika, kome je samo pravda u mislima, koji je potrošio vreme i energiju da napiše žalbu???? Ja ne mogu. Edited March 21 by Arkadija 6
ragasto Posted March 21 Posted March 21 Taj deo je jasan, neko je potegao nekog. Nadam se da će svi oni bar u snovima imati nekog Fredi Krugera i da će bar neko da završi u ludnici zbog griže savesti. 7
reg Posted March 21 Posted March 21 (edited) 48 minutes ago, *edited by mod said: Smenjeni as in spušteni nivo niže. Ja sam isprva razumeo da se penzioner žalio na 10k, ako je ovo tvoje tačno utoliko gore. Ekonomski Tigar. Da se penzioner žalio ne bi mogao sud da preinači presudu na njegovu štetu. Meni je još uvek čudno da nije od porodice i prijatelja tražio novac već otišao u zatvor. Edited March 21 by reg
Tihajeza Posted March 21 Posted March 21 17 minutes ago, reg said: Da se penzioner žalio ne bi mogao sud da preinači presudu na njegovu štetu. Meni je još uvek čudno da nije od porodice i prijatelja tražio novac već otišao u zatvor. Možda je mislio, šta me košta, ima da jedem džabe 30 dana. 1
Arkadija Posted March 21 Posted March 21 Penzioner je imao sinove u Austriji. Možda nije bio u kontaktu sa decom, ne znamo u kakvim su odnosima bili, možda im nije tražio pare iz nekog svog inata. 3
đorđe geprat Posted March 21 Posted March 21 8 minutes ago, reg said: Meni je još uvek čudno da nije od porodice i prijatelja tražio novac već otišao u zatvor. na stranu što mislim da ova trojica treba da budu obešeni glavom nadole nasred neke livade. dopuštam sebi ovaj izliv surovosti jer je žrtva moj ispisnik. žao mi je čoveka iz sve snage. no, upravo zbog toga, ne mogu sebe da zamislim u sličnoj situaciji. ostalo još malo, koja godina, imaš unuka kome dopuštaš i peterdiranje, opiče te sa izborom 30 hiljada ili 30 dana bez porodice, prijatelja, odrekneš se neke aktivnosti i, izabereš zatvor. 1
bejzbolka Posted March 21 Posted March 21 (edited) Ko zna, možda nije imao da plati ili je računao da će da se zaboravi ili da ga neće cimati i da su mu preinačili kaznu u zatvor i samo ga pokupili negde tipa na ulici i odveli da odsluzi kaznu. Verovatno nije uspeo nikome ni da javi. Meni je to najizgledniji scenario. Edited March 21 by bejzbolka 1
SaZakasnjenjem Posted March 21 Posted March 21 59 minutes ago, ragasto said: Taj deo je jasan, neko je potegao nekog. Nadam se da će svi oni bar u snovima imati nekog Fredi Krugera i da će bar neko da završi u ludnici zbog griže savesti. Ili je nekome trebalo da ispuni kvotu. 2
bejzbolka Posted March 21 Posted March 21 2 hours ago, bejzbolka said: Znači imamo: - Čoveka u godinama, lošijeg imovinskog statusa, usled čega nije mogao da plati kaznu, a ni pre toga da dobije adekvatnu pravnu pomoć, jer da je dobio verovatno bi prošao dosta blaže ili bez kazne za ovaj banalni prekršaj. - Komšije koje su ladno išle da svedoče protiv čoveka koji je bacio petardu sa terase (možda je ovo nekome i normalno, meni nije). - Sud koji ga ladno kazni 10.000 dinara, iako je prekršaj zaista banalan i s obzirom na godine okrivljenog svrha kažnjavanja bi se postigla i običnom opomenom. - Policiju koja ladno, ali ladno PIŠE ŽALBU na prvostepenu presudu i traži oštriju kaznu! - Prekršajni apelacioni sud, koji USVAJA žalbu, znači misle da 10.000 dinara nije dovoljno da se postigne svrha kažnjavanja u odnosu na penzionera koji nema ni tih 10.000 i razrezuje mu 30.000, odnosno verovatno jedno 70-80% njegove penzije. - Zatvorsku upravu koja smešta čoveka od 74 godine u ćeliju sa dvadesetogodišnjacima. - Čuvare koji ne reaguju da višednevno maltretiranje čoveka. - Ceo policijsko-zdravstveno-pravosudni sistem koji mesec i po dana KRIJE da se dogodilo brutalno ubistvo u zatvoru i to dolazi nekako u medije ko zna kojim kanalima. - Niko ne preuzima odgovornost, nema nijedne ostavke, smenjeni neki levati u zatvorskoj upravi. To je to, Srbija u malom. Samo još da dopunim, znači ovo je prilično dug niz lica, ljudi (bar 10), zaposlenih u različitim državnim organima (policiji, sudstvu, zatvoru), od kojih da je samo jedan pokazao delić, trunku empatije prema ovom čoveku, mogao je da spreči ovu tragediju. 9
Frile Posted March 21 Posted March 21 1 hour ago, bejzbolka said: Verovatno nije uspeo nikome ni da javi. Meni je to najizgledniji scenario. 4 godine je prošlo od bacanja petardi do zatvora
Popular Post gospa buba Posted March 21 Popular Post Posted March 21 (edited) 31 minutes ago, bejzbolka said: Samo još da dopunim, znači ovo je prilično dug niz lica, ljudi (bar 10), zaposlenih u različitim državnim organima (policiji, sudstvu, zatvoru), od kojih da je samo jedan pokazao delić, trunku empatije prema ovom čoveku, mogao je da spreči ovu tragediju. ja mislim da taj niz ljudi manje vishe tako funkcionishe u redovnom rasporedu, za nas boraniju, plus minis, manje vishe oshtro, zakon ovo ono, samo shto ponekad zazvoni telefon, jel znash ti ko je to i pricha se zavrshi. a ako ne zazvoni, onda ide to tako kao opisano, odrezali, zalili, preinachili... ali bez ozbira na to, chovek je mogao da u tom sledu dopadne i zatvora, shto kazu shaljivdzije sve je za ljude, i da odlezi svojih mesec dana i da ode kuci i pricha ispred trafike kako je bio ovako i onako. uopshte nije bitno shto se zajebavao mator sa pirotehnikom, ko ga je prijavio, ko je imao srca ko nije, pa chak i to shto su panduri inistirali da ga oderu vishe, i shto nije dao pare i shto deca nisu dala pare, to je sve bulshit i dodavanje shuma na signal. problem nastaje kad je preshao prag zatvora, tu je zlochin, tu su odgovorni. i kriv je svako ko ga je i video tih 30 dana i dozvolio da se to dogodi i to je sve shto treba da znamo o tome plus komandna odgovornost tog degenerika koji upravlja tim majmunarnikom. ustanova je onakva kakva je uprava. i na banjici je tamnica naroda po ambulantama jer uprava to bash tako voli. da ne voli, bilo bi drugachije. lep civilni ovozemaljski primer, svakog dana dodjesh na posao i vidish 200 bogalja kako chekaju po 8 sati na nogama. i ok ti, ne moze drugachije. pa onda da se ne zezamo Edited March 21 by gospa buba 15 3
reg Posted March 21 Posted March 21 7 minutes ago, bejzbolka said: Samo još da dopunim, znači ovo je prilično dug niz lica, ljudi (bar 10), zaposlenih u različitim državnim organima (policiji, sudstvu, zatvoru), od kojih da je samo jedan pokazao delić, trunku empatije prema ovom čoveku, mogao je da spreči ovu tragediju. 1 hour ago, đorđe geprat said: na stranu što mislim da ova trojica treba da budu obešeni glavom nadole nasred neke livade. dopuštam sebi ovaj izliv surovosti jer je žrtva moj ispisnik. žao mi je čoveka iz sve snage. no, upravo zbog toga, ne mogu sebe da zamislim u sličnoj situaciji. ostalo još malo, koja godina, imaš unuka kome dopuštaš i peterdiranje, opiče te sa izborom 30 hiljada ili 30 dana bez porodice, prijatelja, odrekneš se neke aktivnosti i, izabereš zatvor. Ovaj deo o kazni, sa kojim se slažem (da je bila previsoka), mislim da ipak nije uticao (osim da su mu izrekli opomenu, za šta verovatno nije bilo uslova) nakon objavljenih članaka i presude. Ne mogu verujem da su ga pokupili sa ulice. Ako su ga pokupili kod kuće verovatno su mu ostavili mogućnost da siđe do pošte i izvrši uplatu kao što to obično čine. Plus trajanje postupka i činjenica da je imao porodicu koja je mogla da mu pomogne da plati kaznu. Sve ukazuje na to da nije imao/tražio pravnu pomoć/pomoć porodice i da je nakon presude izabrao zatvor pa bila kazna 10 ili 30 hiljada.
Recommended Posts