Popular Post Ted Posted March 21 Popular Post Posted March 21 (edited) 13 hours ago, Ayatollah said: Zato što novčana kazna nije potraživanje u klasičnom smislu, pa se u našoj teoriji smatra da se izvršenjem takve kazne kao građansko-pravnog potraživanja ne bi ispunila svrha kažnjavanja. Ovo vrlo grubo i površno, neki Škulić bi se verovatno upucao kada bi ovo pročitao. "Zamena neplaćene novčane kazne Član 41 Novčanu kaznu koju kažnjeno fizičko lice, preduzetnik ili odgovorno lice u pravnom licu ne plati (u celini ili delimično), sud može zameniti kaznom zatvora tako što se za svakih započetih 1.000 dinara određuje jedan dan zatvora, s tim što kazna zatvora ne može trajati kraće od jednog dana ni duže od šezdeset dana. Ako je pored novčane kazne kažnjenom licu bila izrečena i kazna zatvora, zatvor kojim se zamenjuje neplaćena novčana kazna i izrečena kazna zatvora ne mogu trajati duže od devedeset dana. Ako sud oceni opravdanim, s obzirom na težinu prekršaja, visinu neplaćene novčane kazne i imovinske mogućnosti osuđenog sud može, umesto kazne zatvora, odrediti da se neplaćena novčana kazna zameni radom u javnom interesu, s tim što osam sati rada zamenjuje jedan dan zatvora, odnosno 1.000 dinara novčane kazne, a rad ne može da traje duže od 360 sati. Deo neplaćene novčane kazne koji nije mogao biti zamenjen kaznom zatvora ili radom u javnom interesu, naplaćuje se prinudnim putem. Ako posle odluke suda o zameni neplaćene novčane kazne kažnjeno fizičko lice isplati novčanu kaznu, kazna zatvora ili rad u javnom interesu neće se izvršiti. Ako je izvršenje kazne započeto, a kažnjeno lice isplati ostatak izrečene novčane kazne, obustaviće se izvršenje kazne zatvora i rada u javnom interesu. Zamena neplaćene novčane kazne kaznom zatvora ne može se odrediti za novčane kazne izrečene prema maloletnicima i pravnim licima. Neplaćena novčana kazna izrečena prema maloletniku prinudno će se naplatiti na imovini maloletnika, njegovog roditelja ili drugog lica zaduženog da se o njemu stara. Na zamenu neplaćene novčane kazne shodno se primenjuju odredbe zakona koji propisuje izvršenje krivičnih sankcija." ******* Elem, ovde je bilo više mogućnosti da nesretni čovek na završi u zatvoru zbog bagatelnog dela i sitne novčane kazne. Sud je ovlašćen da ceni neke okolnosti, koje sam podvukao, a kao što se vidi postoji imogućnost prinudnog izvršenja novčane kazne (na plati, naknadi plate, nekakvom drugom prihodu, imovini). Ono što je u celoj priči apsolutno jezivo jeste činjenica da je starac zbog bagatelnog prekršaja U DRŽAVNOJ USTANOVI, KOJA JE POD KONTROLOM DRŽAVNIH I POLICIJSKIH SLUŽBENIKA, ZA ČIJI RAD ODGOVARA DRŽAVA (PREKO NADLEŽNOG MINISTRA) I TI SLUŽBENICI, doživeo i fizčko i psihičko zlostavljanje kao da je bio zarobljen od strane Isis-a, i što je sve rezultiralo smrću. Ja sam se bezmalo rasplakao kada sam pročitao ovu vest i nije mi bilo dobro čitav dan, a i danas razmišljam o čitavom slučaju. Da sam ja tužilac za saučesništvo u teškom ubistvu bih gonio i upravnika i službenike tamo (nečinjenje), a našao bih način da gonim i ministra, odnosno da pokrenem istragu i protiv njega/nje. Pička vam materina odvratna, u ovoj državi čovek može da ode na izdržavanje najblaže moguće kazne i da u u državnoj ustanovi bude izložen teroru, mučenju i nečovečnom postupanju. Samo ću da ponovim i šta sam napisao na drugom topiku, da bude i ovde: "evo ja ću. treba ih izvesti iz ćelije noću, radi navodne kontrole sobe, a nakon toga konstatovati u zapisniku da je slučajno došlo do opaljenja iz službenog pištolja i da je metak prošao kroz lobanju sva tri monstruma. zatvoriti slučaj.....tela spaliti na deponiji, tamo gde se inače tretira smeće. raširiti priču među ostalima da je službeno oružije lošeg kvaliteta i da može doći do samoopaljenja, tako da pripaze. najozbiljnije, ja bi svu trojicu likvidirao. mirne duše." Edited March 21 by Ted 8 1 2
kud u maglu Simoviću Posted March 21 Posted March 21 1 hour ago, gospa buba said: jel pratite ovaj gejzir duhovitosti koji se vec neko vreme izliva iz katastra ovo je vladanka dobila nameštenje 100% nema šanse da postoje dve takve osobe 4 1
Kristalno jasna Posted March 21 Posted March 21 who is vladanka? ne gledam puno televiziju, jel to neka nova , ime mi zvuči nepoznato skroz 1
Popular Post Klara Posted March 21 Popular Post Posted March 21 1 hour ago, gospa buba said: jel pratite ovaj gejzir duhovitosti koji se vec neko vreme izliva iz katastra Taj nivo. 1 14 1
kud u maglu Simoviću Posted March 21 Posted March 21 2 minutes ago, Kristalno jasna said: who is vladanka? ne gledam puno televiziju, jel to neka nova , ime mi zvuči nepoznato skroz vladanka malović poznata kao šef bot team-a sns
gospa buba Posted March 21 Posted March 21 (edited) 26 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: ovo je vladanka dobila nameštenje 100% nema šanse da postoje dve takve osobe ovo ie suvishe pristojno za vladanku, vladanka jebe keve na keca i ruzno, plus ova osoba, iako skot, donekle vlada materijom i strukturom. jedino ako vladanka nije originalno geodetkinja sa shalterskim iskustvon, ali danas sve moze bit gospode partenone kosmose, shto meni jadnoj ne dash takvo jedno namjeshtenje, da se izivljavam na neukim, samo dva dana da vidim kako je, posle idem u namastir da se kajem na sharene ikone Edited March 21 by gospa buba 4
Filozof manijak Posted March 21 Posted March 21 35 minutes ago, gospa buba said: gospode partenone kosmose, shto meni jadnoj ne dash takvo jedno namjeshtenje, da se izivljavam na neukim, samo dva dana da vidim kako je, posle idem u namastir da se kajem na sharene ikone Bubu za moda! 4
reg Posted March 21 Posted March 21 1 hour ago, Ted said: "Zamena neplaćene novčane kazne Član 41 Novčanu kaznu koju kažnjeno fizičko lice, preduzetnik ili odgovorno lice u pravnom licu ne plati (u celini ili delimično), sud može zameniti kaznom zatvora tako što se za svakih započetih 1.000 dinara određuje jedan dan zatvora, s tim što kazna zatvora ne može trajati kraće od jednog dana ni duže od šezdeset dana. Ako je pored novčane kazne kažnjenom licu bila izrečena i kazna zatvora, zatvor kojim se zamenjuje neplaćena novčana kazna i izrečena kazna zatvora ne mogu trajati duže od devedeset dana. Ako sud oceni opravdanim, s obzirom na težinu prekršaja, visinu neplaćene novčane kazne i imovinske mogućnosti osuđenog sud može, umesto kazne zatvora, odrediti da se neplaćena novčana kazna zameni radom u javnom interesu, s tim što osam sati rada zamenjuje jedan dan zatvora, odnosno 1.000 dinara novčane kazne, a rad ne može da traje duže od 360 sati. Deo neplaćene novčane kazne koji nije mogao biti zamenjen kaznom zatvora ili radom u javnom interesu, naplaćuje se prinudnim putem. Ako posle odluke suda o zameni neplaćene novčane kazne kažnjeno fizičko lice isplati novčanu kaznu, kazna zatvora ili rad u javnom interesu neće se izvršiti. Ako je izvršenje kazne započeto, a kažnjeno lice isplati ostatak izrečene novčane kazne, obustaviće se izvršenje kazne zatvora i rada u javnom interesu. Zamena neplaćene novčane kazne kaznom zatvora ne može se odrediti za novčane kazne izrečene prema maloletnicima i pravnim licima. Neplaćena novčana kazna izrečena prema maloletniku prinudno će se naplatiti na imovini maloletnika, njegovog roditelja ili drugog lica zaduženog da se o njemu stara. Na zamenu neplaćene novčane kazne shodno se primenjuju odredbe zakona koji propisuje izvršenje krivičnih sankcija." ******* Elem, ovde je bilo više mogućnosti da nesretni čovek na završi u zatvoru zbog bagatelnog dela i sitne novčane kazne. Sud je ovlašćen da ceni neke okolnosti, koje sam podvukao, a kao što se vidi postoji imogućnost prinudnog izvršenja novčane kazne (na plati, naknadi plate, nekakvom drugom prihodu, imovini). Ono što je u celoj priči apsolutno jezivo jeste činjenica da je starac zbog bagatelnog prekršaja U DRŽAVNOJ USTANOVI, KOJA JE POD KONTROLOM DRŽAVNIH I POLICIJSKIH SLUŽBENIKA, ZA ČIJI RAD ODGOVARA DRŽAVA (PREKO NADLEŽNOG MINISTRA) I TI SLUŽBENICI, doživeo i fizčko i psihičko zlostavljanje kao da je bio zarobljen od strane Isis-a, i što je sve rezultiralo smrću. Ja sam se bezmalo rasplakao kada sam pročitao ovu vest i nije mi bilo dobro čitav dan, a i danas razmišljam o čitavom slučaju. Da sam ja tužilac za saučesništvo u teškom ubistvu bih gonio i upravnika i službenike tamo (nečinjenje), a našao bih način da gonim i ministra, odnosno da pokrenem istragu i protiv njega/nje. Pička vam materina odvratna, u ovoj državi čovek može da ode na izdržavanje najblaže moguće kazne i da u u državnoj ustanovi bude izložen teroru, mučenju i nečovečnom postupanju. Samo ću da ponovim i šta sam napisao na drugom topiku, da bude i ovde: "evo ja ću. treba ih izvesti iz ćelije noću, radi navodne kontrole sobe, a nakon toga konstatovati u zapisniku da je slučajno došlo do opaljenja iz službenog pištolja i da je metak prošao kroz lobanju sva tri monstruma. zatvoriti slučaj.....tela spaliti na deponiji, tamo gde se inače tretira smeće. raširiti priču među ostalima da je službeno oružije lošeg kvaliteta i da može doći do samoopaljenja, tako da pripaze. najozbiljnije, ja bi svu trojicu likvidirao. mirne duše." Deo neplaćene novčane kazne koji nije mogao biti zamenjen kaznom zatvora ili radom u javnom interesu, naplaćuje se prinudnim putem. Ja ovo tumačim da će deo neplaćene novčane kazne koji nije mogao biti zamenjen zato što bi se time prekoračili maksimum u pogledu dana zatvora (90) i sati rada u javnom interesu (360) biti naplaćen prinudnim putem. Razumem reakciju vezanu za učinioce, ali ovde su odgovorni i službenici iz Padinske skele, ne vidim kako je rešenje da se njihov nemar proširi na egzekuciju pritvorenih koje je trebalo da nadziru.
radisa Posted March 21 Posted March 21 Evo, blic ima i fotke ubica i njihove presude... Nije dugo trebalo... Sad sam saznao još nešto, da se može u zatvor dopasti zbog neplaćene autobuske karte...
ragasto Posted March 21 Posted March 21 5 minutes ago, radisa said: Sad sam saznao još nešto, da se može u zatvor dopasti zbog neplaćene autobuske karte... To je baš staro, moj burazer je pre x godina dobio poziv za zatvor jer nije platio kaznu u busu, pa sudija, pa troškovi suđenja..kad je stigao poziv kući za nekoliko dana zatvora platio je sve u roku od odmah. 1
reg Posted March 21 Posted March 21 6 minutes ago, radisa said: Evo, blic ima i fotke ubica i njihove presude... Nije dugo trebalo... Sad sam saznao još nešto, da se može u zatvor dopasti zbog neplaćene autobuske karte... Komentari su...očekivani, "Cigani nam ubijaju penzionere"... 2
pt 2.0 Posted March 21 Posted March 21 1 hour ago, kud u maglu Simoviću said: ovo je vladanka dobila nameštenje 100% nema šanse da postoje dve takve osobe 1
*edited by mod Posted March 21 Posted March 21 33 minutes ago, radisa said: Evo, blic ima i fotke ubica i njihove presude... Nije dugo trebalo... Sad sam saznao još nešto, da se može u zatvor dopasti zbog neplaćene autobuske karte... To je već za neki Iranski ili Rumunski film. Jedna tj dve karte koje promene živote. 1
Recommended Posts