Nikodije Posted February 3 Share Posted February 3 4 minutes ago, Braća Strugacki said: meni nije jasno zašto su ga osudili mozda su morali nekog, pa se on prijavio 1 Link to comment
Popular Post pbg12345 Posted February 3 Popular Post Share Posted February 3 30 minutes ago, Nikodije said: da li je norac jedini hrvatski general ili vojskovodja ikad koji je osudjen za zlocine nad srbima, na bilo kom sudu? evo ne mogu da se setim nekog drugog. taj norac bas moze da se pita sto bas on, bad luck. iako mu robija nije bila teska mercep, glavas brodarac je umro tokom sudjenja u svakom slucaju sramotno malo u odnosu na pocinjene zlocine medjutim, ono sto je vazno razumeti nema razlike izmedju srpsli, hrvatskih, bosnjackih zlocinaca i nalogodavaca niti ima ikakve razlike medju onima koji ih stite sve ove godine i manje vise su na vlasti sve vreme u srbiji, hrvatskoj, bih a jedan od glavnih razloga zasto je to moguce sve ove godine je sto kritika ne dolazi sa tih pozicija, vec sa pozicija "sta su oni radili nama" koje se i plasiraju upravo od tih istih zlocinaca konkretno, za zlocine nad srbima u hrvatskoj nema vece sramote nego kad o tome govore i toboz protiv toga se bore jebeni radikali i socijalisti na celu sa vucicem 12 1 Link to comment
LaLinea Posted February 3 Share Posted February 3 (edited) Mozda je neko od pravnika nekad objasnjavao, bas me interesuje kako se, i na koji rok, biraju sudije apelacionog suda? Kada su npr ove dve postale sudije tog suda, da li je moguce da su tu jos od Milosevica, ili su isplivale sa naprednjacima? Edit: Nadjoh Nada Hadzi Peric, od 2010 sudija ovog suda, http://www.bg.ap.sud.rs/cr/articles/o-apelacionom-sudu/uredjenje/sudije/nada-hadzi-peric.html Dusanka Djordjevic, od 2020 sudija ovog suda, http://www.bg.ap.sud.rs/cr/articles/o-apelacionom-sudu/uredjenje/sudije/dusanka-djordjevic.html Edited February 3 by LaLinea Link to comment
Uskebasi Posted February 3 Share Posted February 3 Nemoj da misliš da se ovakve sudije biraju zarad naprednjaka ili da je ovo njihov izum. Za sudije se biraju beskicmenjaci koji će podržavati svaku vlast. Tako da oni koje je birao Milošević, savrseno odgovaraju DS-u, a oni koje je birao DS savršeno odgovaraju SNS-u. Setimo se samo zapisnika opštinskih odbora DS za vreme the reforme pravosuđa o sudijama koje treba i koje ne treba birati. Krajnje je vreme da ljudi ovde shvate da mi nemamo pravosuđe i da su srećni oni koji ne moraju da imaju tu nesreću da im ovo pravosuđe odlučuje o bilo čemu, a naročito o nekim životno bitnim stvarima. 7 1 1 Link to comment
Frank Pembleton Posted February 3 Share Posted February 3 5 hours ago, Hamlet Strašni said: Повраћа ми се од Верана Матића. 5 hours ago, Klara said: Isto, jedno ljigavo i licemerno stvorenje. Da uzvratim pitanjem koje se meni ovde stalno postavljalo: Vi imate nešto lično protiv nega? 😉 1 Link to comment
Klara Posted February 3 Share Posted February 3 A treba da postoje samo lični razlozi za nesimpatisanje onakvog lika? Namig. 1 Link to comment
Hamlet Strašni Posted February 3 Share Posted February 3 24 minutes ago, Frank Pembleton said: Da uzvratim pitanjem koje se meni ovde stalno postavljalo: Vi imate nešto lično protiv nega? 😉 Nemam. Moj kontakt sa njim je bio minimalan a stav zasnovan na činjenici da je bio u b92 devedesetih, znači pozitivan na prvu loptu bezuslovno. Ovo što sad kažem se odnosi na ovu priču oko komisije i njegov nastup... 1 1 Link to comment
bejzbolka Posted February 3 Share Posted February 3 (edited) Razumem da su svi ovde, kao i javnost pogodjeni i sokirani presudom, ali prvostepena presuda jeste losa. Ne znam sad detalje celog postupka, ali sam citao obrazlozenje one prve presude, znaci one sto je vec bila ukinuta i stvarno ima stvari koje su prilicno besmislene. Nisam citao ovu drugu prvostepenu presudu koja je sad preinacena. Ovime ne opravdavam ubistvo, niti zlocine DB, daleko bilo, kazem samo sa pravne strane. Niti kazem da ovi ljudi koji su oslobodjeni nisu umesani u ubistvo, vec da prosto nije dobro odradjen posao od istrage, preko optuznice, pa do sudjenja. Takodje, ne mislim da su samo sudije "krive", vec i tuzilastvo koje nije uspelo da napravi kvalitetnu optuznicu. A vrlo verovatno to nije slucajno. Edited February 3 by bejzbolka Link to comment
gospa buba Posted February 3 Share Posted February 3 4 hours ago, Hamlet Strašni said: Nemam. Moj kontakt sa njim je bio minimalan a stav zasnovan na činjenici da je bio u b92 devedesetih, znači pozitivan na prvu loptu bezuslovno. Ovo što sad kažem se odnosi na ovu priču oko komisije i njegov nastup... koji je njegov stav, propustila sam 1 Link to comment
aram Posted February 3 Share Posted February 3 2 minutes ago, gospa buba said: koji je njegov stav, propustila sam uobičajen, došao je sa najvećom čokoladom i sve pričao "ju, ju, ne mogu da verujem, šta ovo bi" https://www.021.rs/story/Info/Srbija/366149/Matic-Razresenje-Curuvijinih-ubica-poraz-pravne-drzave-imace-trajne-posledice-po-novinare.html 1 Link to comment
pt 2.0 Posted February 3 Share Posted February 3 (edited) 15 minutes ago, gospa buba said: koji je njegov stav, propustila sam njegov stav je da poželiš da zafrljačiš kristalnu pikslu u ekran televizora. upravo ga slušam i gledam. edit. kad oljuštim bes koji osećam, deluje mi... neadekvatno. čemu on služi i šta je radio sve ovo vreme? Edited February 3 by pt 2.0 1 Link to comment
aram Posted February 3 Share Posted February 3 17 minutes ago, pt 2.0 said: čemu on služi i šta je radio sve ovo vreme? Davno mi jedan čovek reče "pa šta se čudiš, isti mu je gazda ko i Vučiću". Kad se tako sagledaju stvari, poprilično je jasno. Link to comment
pt 2.0 Posted February 3 Share Posted February 3 (edited) 7 minutes ago, aram said: isti mu je gazda ko i Vučiću ko je gazda vučiću? mr. disheartening? Edited February 3 by pt 2.0 Link to comment
aram Posted February 3 Share Posted February 3 Pa po ovome bi bili amerikanci, ko god tamo trenutno bio na vlasti. Reaktiviranje penzionisanog Hilla i njegovo slanje u Beograd govori u prilog tezi da neki ozbiljni poslovi treba da se završe. edit: mislim, da se razumemo, ja prvi mrzim te fore "doveli ga ovi, doveli ga oni" jer to pre svega umanjuje našu odgovornost, samo prenosim priču koja ima neku logiku. 3 Link to comment
Recommended Posts