Mel Posted January 23 Posted January 23 16 minutes ago, Filozof manijak said: Stvar je da niste skapirali raspravu, pa čitate kao da ga ja pravdam kako je ubijao ljude za mafiju. Ma mogu razne stvari da se rade a da se ne bude taj klinichki sociopata, nego 'samo' jako visoko na toj lestvici. Ali shto tvrdish da sigurno nije lik sociopata, to ne kapiram.
Tpojka Posted January 23 Posted January 23 22 minutes ago, Filozof manijak said: Stvar je da niste skapirali raspravu, pa čitate kao da ga ja pravdam kako je ubijao ljude za mafiju. Pomiješani su ti prioriteti u razumijevanju ovoga što pišem. Opet, dok god postoji sumnja da je radio to što si napisao potpuno je irelevantno da li se ponašao druželjubivo u odredjenom trenutku a vrlo bliskom inkriminirajućem periodu. A da svjesno pravdaš ubijanje ljudi za mafiju ne bi pisao na forumu.
Mel Posted January 23 Posted January 23 13 minutes ago, copkillah said: smeće nakazno Par momenata: 1. Postoje medicinske greshke i medicinske 'greshke'. Medicinska greshka je kad neko recimo napravi pogreshnu procenu, iskreno pogreshnu procenu. banalan primer losh rez u hirurgiji, preseche se neshto shto nije trebalo. Zaboravi se gaza. Postoje medicinske 'greshke' - tu ubrajam ovo o chemu se pishe, ne mogu da objashnjavam shto, ali je iz onog domena kad ja pricham da me niko nece ubediti da karakter i neka boleshchina samog doktora nisu doprineli ovome, a par min kasnije na blicu nalazim chlanak da je bukvalno isti dr uradio isto to drugoj zeni proshle godine. Nazivanje ovakvih dogadjaja medicinskim greshkama je onako... uobichajeno, ali ne radi se (samo/pretezno/uopshte) o tome. 2.Samo medicinska struka, od onoga shto sam ja videla, i u zemlji koverte Srbiji isto i napolju, imaju neki trip da kad se ovako neshto desi treba jedni druge da shtite od posledica. Prihvaceno je da za ti ne treba da se dodje ni u kakav problem, nego napravish greshku jbg idesh dalje no questions asked. Onda ekstenzija na to, napravish 'greshku' pa isto tako treba da se ide dalje no questions asked. 1
Shan Jan Posted January 23 Posted January 23 Za nas sa jeftinijim ulaznicama - u cemu je fora ovo sto idu paralelno dve price o zdravstvu: jedna kako nema dovoljno medicinskog osoblja i druga kako ima gomila medicinara koji i nakon sluzenja za vreme kovida ne mogu da dobiju posao za stalno?
pop-up Posted January 23 Posted January 23 Pretpostavljam da ovi što ne mogu da dobiju za stalno nisu raspoloženi za partijsku knjižicu ili kako to već ide. Ispravite ako grešim. 1
gospa buba Posted January 23 Posted January 23 zabrana zaposhljavanja u javnom sektoru produzena do 2026, mozda ima veze s tim. 1
Mel Posted January 23 Posted January 23 8 minutes ago, Shan Jan said: Za nas sa jeftinijim ulaznicama - u cemu je fora ovo sto idu paralelno dve price o zdravstvu: jedna kako nema dovoljno medicinskog osoblja i druga kako ima gomila medicinara koji i nakon sluzenja za vreme kovida ne mogu da dobiju posao za stalno? sa Srbijom. 1
zorglub Posted January 23 Posted January 23 23 hours ago, Mil@n said: Godine i godinje guranja viskija, koverata i ostalih đakonija lekarima i sestrama za ono za šta su već plaćeni razmazila ih je dobro... Ma da je to... ja mogu donekle da razumem da ti ljudi otupe i na sreću i na nesreću, da im se apatija uguši vremenom i "kilometražom", ali odakle ovakav i ovoliko prisutni sadizam, i to na strukama gde je saosećanje i prosta ljudskost najpotrebnija, to mi nikada neće biti jasno. Mislim da sam pisao već, koleginici je anesteziolog otvoreno tražio lovu, i dok se ona u neverici premišljala šta da kaže, ovaj joj je poručio - dete je kod mene, pa ti vidi... 8
Popular Post Radoye Posted January 23 Popular Post Posted January 23 6 minutes ago, zorglub said: Mislim da sam pisao već, koleginici je anesteziolog otvoreno tražio lovu, i dok se ona u neverici premišljala šta da kaže, ovaj joj je poručio - dete je kod mene, pa ti vidi... 90-tih kolega moje keve, zena mu bila trudna sa blizancima i lekar kaze bice komplikovan porodjaj bolje kod njega privatno za 700 DEM nego kod njega drzavno besplatno. U ono vreme sa prosvetarskim platama od cirka 5-10 DEM mesecno na selu 700 maraka je bila misaona imenica pa se ipak odluce za drzavno. I dogodi se komplikacija - deca preteknu ali zena umre. I onda se doktor onako sa blazenim smeskom obrati ocu udovcu "da nisi bio cicija zena bi ti bila ziva"... I sta da radis, ako dzukeli odgovoris kako je zasluzio i utuces ga govnjivom motkom tako da vise nikad nikome ne bude kadar da naudi, samo ces svoju decu da napravis sirocicima, pored majke izgubice i oca. Tako da ti nije ostalo drugo nego da je's go'na i trpis - na sta se i svodi zivot na selu u Srbiji... 14
gone fishing Posted January 23 Posted January 23 3 hours ago, gospa buba said: zabrana zaposhljavanja u javnom sektoru produzena do 2026, mozda ima veze s tim. Ima da popizde aktivisti, večiti ugovori oročeni na 6-12 meseci, a onda bez posla na neodređeno ništa od stambenih kredita, automobilskih itd
Popular Post ragasto Posted January 25 Popular Post Posted January 25 Na prijemu kod predsednika opštine Vladimira Gaka deci iz karate kluba „Sensei“ u poklonima se našao i med za potenciju „Fruškogorski skočko – radost u kući“. U lokalnoj samoupravi ne znaju čija je ideja da se deci pokloni med za potenciju dok nekadašnji članovi Kabineta kažu da je sadržaj poklona za goste isključivo na kabinetu predsednika. Nije baš dum, al ajde. 1 10
Recommended Posts