gospa buba Posted January 20 Posted January 20 2 minutes ago, ToniAdams said: bogami držite jedan nivo samo napred a najbolje da cemo da se drzimo prioriteta
SNARC Posted January 20 Posted January 20 35 minutes ago, gospa buba said: jebiga ako je muz potreban kao kontrolni faktor, nek dodju i otac i brat i komshija. ne moze to tako. Kao saobracaj u Somaliji..ko ima vise cevi u vozilu ili vise ljudi pod oruzjem, taj ima prednost..Kakvi znakovi i semafori. Ko ima vise ljudi spremnih da lincuje lekara i osoblje da se poradja..ostali mogu da iznajme..Moze i to iznajmljivanje da se uvede kao bonus ugovora zenama prilikom zaposljavanja umesto jebenog fitpass-a 1
Popular Post Mel Posted January 20 Popular Post Posted January 20 Chlanak o onoj zeni sam chitala iz tri puta - opisuje moj porodjaj u EU, sa razlikom shto Luka nije izvadjen mrtav ali je bio loshe, nije plakao, jedva je disao, a ja sam ubedjivana kako je sve to skroz normalno. Onda sam ih dva dana molila da neurolog pregleda dete, doktore sestre, svi su me ubedjivali da je sve ok. Asfiksija na porodjaju (doktor koji je napravio sranje je urlao po sali da je pao kiseonik, gurao Luku nazad itd itd - svega toga kad sam trazila dokumentaciju da bih ih tuzila nije bilo). Pochelo je kao prenesena trudnoca, indukcija, aktivna faza porodjaja vec prelazi peti sat shto po onome shto smo uchii na pripremama ne bi smelo, ja kazem sestri dete se i dalje nije spustilo, ona se prodere Ne dam tri carski rez. Ne moze. Ja nisam ni pitala za carski. Shto ne moze? Mora vaginalno? Shto mora? Nema odgovora (kvote menadzmenta su da se smanji broj porodjaja, to je mog Luku bukvalno glave koshtalo, to i sociopsata od sester i ostalih lekara). Prvi dan Luka ne prestaje da plache (high pitch crying od mozga koji otiche) - molim za pmoc, shta hocesh, dete mora da plache, ti si razmazena Sutradan je Luka malaksao - molim za pomoc - shta sad hocesh, pa zalila si se da placehe. Trazim pregled, oni ga pregledaju za otpust (samo da nas izbace, ali zbog carskog koji su na kraju kad su zasrali ipak uradili, morali su da nas drze dva cela dana) - ne sve je u redu. Pola sata posle pregleda za otpust dok babica presvlachi Luku i komentarishe kako je dobar potpuno malaksalo dete, ja koja plachem i ne znam shta cu, Luka prestaje da dishe. Sve to su nam radili dva dana da bi mogli da naprave prazan fajl - nije uneta asfiksija, nisu unete moje zalbe da seLuka pregleda, ali je zato uredno uneto da je majka histerichna i da zaklanja rukama ushi dok dete plache. Nije ih tangiralo shto je za ta dva dana Luki naneta masivna neuroloshka shteta i shto je na kraju i umro i ozivljavan. Da je umro malo kasnije kad smo stigli kuci to bi i bilo to. Ovo je mali deo priche koju smo preziveli i samo uvod u nocnu moru koja je usledila. 26
gospa buba Posted January 20 Posted January 20 Just now, SNARC said: Kao saobracaj u Somaliji..ko ima vise cevi u vozilu ili vise ljudi pod oruzjem, taj ima prednost..Kakvi znakovi i semafori. Ko ima vise ljudi spremnih da lincuje lekara i osoblje da se poradja..ostali mogu da iznajme..Moze i to iznajmljivanje da se uvede kao bonus ugovora zenama prilikom zaposljavanja umesto jebenog fitpass-a reko je neko na tw, da se uvede pozicija batinasha sa elementarnim poznavanjem medicinskih postupaka, sa ovlashcenjem da deluje. jebemliga deco, to je solidan humor, ali pogreshna putanja. drushtvo u kome ce naoruzani mushkarci zenama da reshavaju probleme ne bi bilo prijatno ni solidnom broju mushkaraca, ako zanemarimo na trenutak da to nije drushtvo koje nam treba. 4
SNARC Posted January 20 Posted January 20 1 minute ago, gospa buba said: reko je neko na tw, da se uvede pozicija batinasha sa elementarnim poznavanjem medicinskih postupaka, sa ovlashcenjem da deluje. jebemliga deco, to je solidan humor, ali pogreshna putanja. drushtvo u kome ce naoruzani mushkarci zenama da reshavaju probleme ne bi bilo prijatno ni solidnom broju mushkaraca, ako zanemarimo na trenutak da to nije drushtvo koje nam treba. Nije..slazem se. Ova situacija ce samo ubrzati odluku ljudima da pare treba da se daju unapred, pre porodjaja..A ne kao ja, kovertu sa ljubicastom novcanicom posle. Doduse mi smo prosli puska..skoro puska, puscica. 1
gospa buba Posted January 20 Posted January 20 (edited) 9 minutes ago, SNARC said: Nije..slazem se. Ova situacija ce samo ubrzati odluku ljudima da pare treba da se daju unapred, pre porodjaja..A ne kao ja, kovertu sa ljubicastom novcanicom posle. Doduse mi smo prosli puska..skoro puska, puscica. ne slazem se ni ja. ali ne bih volela da ja, a ni da mi dete zivi u drushtvu u kom mora da vodi mushkarca da bi neshto zavrshila. necu TO reshenje. ali se slazem da bi nas nekoliko strateshkih premlacivanja (sa merljivim posledicama) pomerilo malo blize ishodu koji se meni dopada. trazio bi neko da se napravi i poshtuje neki zakon ed. i da (ne odnosi se na tebe), klasichno razvodnjavanje svake neprijatne teme je a kako je mushkarcu, u situaciji u kojoj ne mora da bude nikad, nema veze da li se poradjamo, silujemo, lemamo, neovlashceno pipamo (ne nuzno tom gradacijom) shtagod. a onda ide shaljenje jer shta drugo. bez pokushaja da se razume pozicija osobe koja je u poziciji. Edited January 20 by gospa buba 5 1 2
x500 Posted January 20 Posted January 20 9 minutes ago, SNARC said: Nije..slazem se. Ova situacija ce samo ubrzati odluku ljudima da pare treba da se daju unapred, pre porodjaja..A ne kao ja, kovertu sa ljubicastom novcanicom posle. Doduse mi smo prosli puska..skoro puska, puscica. I to davanje para/veza moze da bude problem. Onda drugi lekar/sestra/babica kazu - sta me briga, to je pacijen od X neka on dodje da resava problem. Na kraju je jedino resenje privatno porodiliste gde se za pare dobije manje-vise koretna usluga. Ceo nas zdravstveni sistem namerno unistava da bi se usluga privatizovala i placala diretkno novcem to trzisno/kartelskog ceni. Kao automehanicar 9 minutes ago, gospa buba said: mora da vodi mushkarca da bi neshto zavrshila. Ne mora muskarac bas sve da radi. Moze da povede i psa, ali veceg i opasnijeg. Ili zenu, ali mora da bude kao Raiza Mujanovic 1
Leia Posted January 20 Posted January 20 11 minutes ago, gospa buba said: klasichno razvodnjavanje svake neprijatne teme je a kako je mushkarcu Stvarno bespotrebno, zna se valjda da je njima uvek najteže 1 1 1 1
Milošica Posted January 20 Posted January 20 Kako bi se zvala Cecina pesma da je izvodi muškarac? -37 sa dva 2
SNARC Posted January 20 Posted January 20 5 minutes ago, x500 said: I to davanje para/veza moze da bude problem. Onda drugi lekar/sestra/babica kazu - sta me briga, to je pacijen od X neka on dodje da resava problem. Na kraju je jedino resenje privatno porodiliste gde se za pare dobije manje-vise koretna usluga. Ceo nas zdravstveni sistem namerno unistava da bi se usluga privatizovala i placala diretkno novcem to trzisno/kartelskog ceni. Kao automehanicar Upravo se pare i daju da ne bi svi lekari sa sebe prebacivali obavezu i odgovornost..ovako platis unapred i zna se ciji si i ko te preuzima. Kuma nasa se poradjala privatno..pa nastao problem tokom porodjaja..pa op, gde ce..u Narodni front..a tamo op, cija je ? Nicija..cao. Privatno zdravstvo moze da doceka u lepom okruzenju, cisto i okreceno, uradi milion analiza..pa kad naidje problem, ides ti meni ipak u drzavnu bolnicu. Mom Urosu su operisani krajnici proletos..da bismo uopste dosli u situaciju da bude na spisku za operaciju, mora da se ide mesecima u privatnu ordinaciju za koju radi lekar koji ce ga operisati na Institutu za majku i dete. Ali ajde..bili smo, ne znam..desetak puta..svaki put po 60-70 eura..i nije previse strasno. Ispalo sve Ok na kraju. 1 1 2
Dsnake Posted January 20 Posted January 20 Ne znam o kakvim traumama se radi, u trenutku porođaja svakako te udalje jer se tu muvaju babica, doktorka, sestra itd. Valjda je bitno da se pruži podrška i bude tu kad je teško. Pritom je nekad stvarno korisno, na primer sestra u drugoj smeni nije namestila indukciju kako treba, pa da ima ko da primeti i da se žali. Tužno je što kod nas to nosi benefite posebne sobe i bolje kontrole, ali ne razumem to sklanjanje od porođaja. 4
Shan Jan Posted January 20 Posted January 20 5 minutes ago, gospa buba said: ovaj, ima jedna lepa izreka, koja se koristi chesto u porodilishtima, i u ovom kontekstu se prepevava kao a kad si se jebo bilo ti lepo shta je malo nesvestice i posledichnog nedizanja, za koje nas realno zabole odmah zatim, i to da vam kazem, kad smo pri tom kontekstu ed. saberimo se, apelujem Ne, ne ne... nisi me razumela. Ja jesam za to da se bude uz zenu na porodjaju, samo hocu da kazem da nakon tog dozivljaja nije za neocekivati da ti nije do zivota
gospa buba Posted January 20 Posted January 20 (edited) 1 minute ago, Shan Jan said: Ne, ne ne... nisi me razumela. Ja jesam za to da se bude uz zenu na porodjaju, samo hocu da kazem da nakon tog dozivljaja nije za neocekivati da ti nije do zivota da da da znam, poradjala sam se dva puta, nije mi bilo ni do chega Edited January 20 by gospa buba 4 1
Shan Jan Posted January 20 Posted January 20 40 minutes ago, SNARC said: Upravo se pare i daju da ne bi svi lekari sa sebe prebacivali obavezu i odgovornost..ovako platis unapred i zna se ciji si i ko te preuzima. Kuma nasa se poradjala privatno..pa nastao problem tokom porodjaja..pa op, gde ce..u Narodni front..a tamo op, cija je ? Nicija..cao. Da, to je drugi problem Srbije, za neke stvari ni pare te ne spasavaju, jednostavno si najebo, to je to. Babl je samolaganje. 2
Dsnake Posted January 20 Posted January 20 18 minutes ago, Shan Jan said: Ne, ne ne... nisi me razumela. Ja jesam za to da se bude uz zenu na porodjaju, samo hocu da kazem da nakon tog dozivljaja nije za neocekivati da ti nije do zivota Brate dođeš kući, imaš slobodne dane, blejiš na kompu, odeš uveče na rejv. Ne moraš da ležiš u porodilištu. Gledaj to sa vedrije strane.
Recommended Posts