Sandradjer Posted January 20 Posted January 20 3 minutes ago, Shan Jan said: Mozda u nekoj bas vukojebini. Mislim da u 90% slucajeva danas je to samo pitanje da li je tom muzu stalo do tebe ili ne. Pa nisam sigurna. Raspitaj se koliko ima soba za porodjaj gde je moguce prisustvo oca u odnosu na druge u npr. Frontu
Engineer Posted January 20 Posted January 20 26 minutes ago, Shan Jan said: Ja bih uveo kao apsolutno pravo da otac prisustvuje porodjaju. Što je moguće otprilike u 3 bolnice u Srbiji. Pančevo su hvalili pre par godina, ne znam kakva je situacija danas. 1
JozoMujica Posted January 20 Posted January 20 1 minute ago, Sandradjer said: Pa nisam sigurna. Raspitaj se koliko ima soba za porodjaj gde je moguce prisustvo oca u odnosu na druge u npr. Frontu Što je inače potpuna besmislica kao i naplaćivanje prisustva oca porođaju. Mislim da u svakoj porođajnoj sali ima mesta za još jednu osobu i da je potpuno prirodno i poželjno da otac prisustvuje porođaju (osim ako sama porodilja iz nekog razloga to ne želi). 1 1 1
Popular Post Djuro Posted January 20 Popular Post Posted January 20 (edited) 42 minutes ago, Sandradjer said: Dobro bi bilo pogledati statistiku npr. koliko oceva prisustvuje porodjaju u Srbiji u odnosu na neku drugu recimo zapadno evropsku zemlju, onda koliko epiziotomija, koliko indukovanih porodjaja, koliko carskih rezova i da li je sve to opravdano nedostatkom novca po smrtnosti beba smo treci od nazad. “Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije Srbija ima jednu od najvećih stopa mrtvorođene dece u Evropi. Ti podaci odnose se na 2019, i prema njima u Srbiji na 1,000 porođaja stopa mrtvorođene dece je 4,4. Veću stopu imaju između ostalih Bugarska (5), Ukrajina (4,5). U Zapadnoj Evropi ova stopa je oko 2,2.” Edited January 20 by Djuro 3 8
Shan Jan Posted January 20 Posted January 20 8 minutes ago, JozoMujica said: Eno jedan na tviteru pisao da njegova žena, akušerska sestra, tvrdi da su muškarci koji su prisustvovali porođaju neko vreme nakon toga imali probleme sa potencijom. Pitanje koje se samo nameće je kako ona to zna... Kome se dize posle te traume alal mu vera 2
gospa buba Posted January 20 Posted January 20 (edited) 5 minutes ago, Shan Jan said: Kome se dize posle te traume alal mu vera ovaj, ima jedna lepa izreka, koja se koristi chesto u porodilishtima, i u ovom kontekstu se prepevava kao a kad si se jebo bilo ti lepo shta je malo nesvestice i posledichnog nedizanja, za koje nas realno zabole odmah zatim, i to da vam kazem, kad smo pri tom kontekstu ed. saberimo se, apelujem Edited January 20 by gospa buba 2 2
Sandradjer Posted January 20 Posted January 20 8 minutes ago, JozoMujica said: Što je inače potpuna besmislica kao i naplaćivanje prisustva oca porođaju. Mislim da u svakoj porođajnoj sali ima mesta za još jednu osobu i da je potpuno prirodno i poželjno da otac prisustvuje porođaju (osim ako sama porodilja iz nekog razloga to ne želi). Jao da naplacivanje. Tacno i to postoji 1
Milošica Posted January 20 Posted January 20 4 minutes ago, Shan Jan said: Kome se dize posle te traume alal mu vera Gledaj na taj proces kao nešto fascinantno i kao motivaciju. Ne padaj. 2 1
Sandradjer Posted January 20 Posted January 20 7 minutes ago, Shan Jan said: Kome se dize posle te traume alal mu vera Nadjes ovog sa twittera da te spoji sa svojom zenom akuserskom sestrom. Vratila ih iz mrtvih onoliko 6
x500 Posted January 20 Posted January 20 9 minutes ago, Shan Jan said: posle te traume Zato sam ja molio boga da se ne rode decaci, da se ne muce kak ja tada 1 6
Leia Posted January 20 Posted January 20 Ali da se u tim okolnostima uopšte diskutuje o opasnostima po tzv. dizanje Brate koga briga 3 1
Djuro Posted January 20 Posted January 20 19 minutes ago, Djuro said: po smrtnosti beba smo treci od nazad. “Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije Srbija ima jednu od najvećih stopa mrtvorođene dece u Evropi. Ti podaci odnose se na 2019, i prema njima u Srbiji na 1,000 porođaja stopa mrtvorođene dece je 4,4. Veću stopu imaju između ostalih Bugarska (5), Ukrajina (4,5). U Zapadnoj Evropi ova stopa je oko 2,2.” sad sam pogledao poslednje podatke na who (godina 2021.): U srbiji je jos gore nego 2019.: 4.8 poredjenja radi Slovenija 2.5, Hrvatska 3.0 al sto kaze filozof, nije tu lose - mogli smo se roditi u burkini faso ili bangladeshu, tamo je 20. 2 4
Milošica Posted January 20 Posted January 20 Just now, ToniAdams said: bogami držite jedan nivo samo napred Podigli su ga 1
Recommended Posts