SNARC Posted January 19 Posted January 19 Nisu nam potrebni radnici i zanatlije..ko ume da programira neka programira..ko ume sa loptom i fuzbala, neka se lopta..ostali na njive i u motalice kablova i cao, gotovo. Kao sto su nekada davno lepo rekli ovi momci : 2
Valk Posted January 19 Posted January 19 5 hours ago, vememah said: najavio nova ulaganja u tu opštinu, među kojima je i rekonstrukcija bolnice. Makes sense now. 4
vememah Posted January 19 Posted January 19 (edited) Ostatak teksta: Quote Iz zdrave trudnoće, kako navodi porodilja Marica Mihajlović iz Šida, rođena je teškom mukom devojčica koja je samo nekoliko sati kasnije preminula, a razlog je, kako ona tvrdi, akušersko nasilje. Zbog njene potresne objave na Fejsbuku koja je postala viralna i zbog apela da se stane na kraj akušerskom nasilju, za danas su najavljeni protesti u Beogradu i Sremskoj Mitrovici, gde se nalazi bolnica u kojoj se sve to dogodilo. Edited January 19 by vememah 5
duda Posted January 19 Posted January 19 (edited) 8 hours ago, Arkadija said: Piše da je najverovatniji uzrok novog tovanja u fabrici Magna podno grejanje. Koliki moron moraš da budeš, da pustiš toplotu, a preko instalacije je svež lepak. Oh, wait, robinje moraju da rade non-stop, nema zaustavljanja. Uverena sam čak i da te žene počnu da padaju mrtve, ni jedna jedina inspekcija ne bi našla ništa neregularno. Ovo više nije ni Mordor. Ja ne znam da li je to negde preslikano sa zapada, ako i jeste, glupost je neviđena Podno grejanje u fabrici, ne mogu da verujem, tu gde se verovatno stoji ceo dan ? Ja sve svoje klijente koji hoće da uvedu podno grejanje pokušavam od toga da odgovorim, jedino u kupatilu, nigde više. ed. baš juče su kod Maje bile dve gošće, tema, akušersko nasilje Edited January 19 by dùda 1
Arkadija Posted January 19 Posted January 19 13 minutes ago, dùda said: Ja ne znam da li je to negde preslikano sa zapada, ako i jeste, glupost je neviđena Podno grejanje u fabrici, ne mogu da verujem, tu gde se verovatno stoji ceo dan ? Ja sve svoje klijente koji hoće da uvedu podno grejanje pokušavam od toga da odgovorim, jedino u kupatilu, nigde više. ed. baš juče su kod Maje bile dve gošće, tema, akušersko nasilje Jednom smo bili gosti kod prijatelja u Subotici, koji su u kući imali podno grejanje. Jedva smo preživeli vikend, još su oni zbog nas smanjili temperaturu. Mislila sam da ću umreti, neopisiv osećaj nelagodnosti.
brusli Posted January 19 Posted January 19 Zasto ne valja podno grejanje, jel zbog cirkulacije, prasine ili ?
Popular Post duda Posted January 19 Popular Post Posted January 19 (edited) 17 minutes ago, brusli said: Zasto ne valja podno grejanje, jel zbog cirkulacije, prasine ili ? ne valja zbog mnogo stvari jedna od tih je to što ima veze sa cirkulacijom, dakle, više cirkuliše vazduh, više kola prašina po prostoru ono što je elementarno, to je tzv fizika zgrade. spoljne plohe su one koje su hladne, pored tih hladnih ploha se postavljaju grejna tela, najčešće ispod prozora, tako se pravi ''brana'' prodoru hladnog vazuha u prostor držeći te spoljne plohe (zidove) toplima, odnosno, sprečavajući njihovo prteterano hlađenje, postiže se konstantna temperatura unutrašnjeg prostora, u kome vazduh minimalno cirkuliše, ta cirkulacije se odvija (a što je i cilj) uz te hladne, spoljnje stenke. zato se često u stanovima viđaju unutrašnji prostori bez radijatora, najčešče hodnici i to je ok stavljati grejna tela uz tople plohe je maksimalna glupost i nerazumevanje problema sada je izmišljeno i zidno grejanje, to već ima smisla, ako to grejanje ide u spoljne zidove, naravno. negde sam pročitala (doduše, ne mogu da nađem izvor sada), da podne grejanje nije dobro za zglobove, zato sam se i začudila za fabriku, pogotovo ako u njoj radnici stoje pod uglavnom nije hladna ploha (pogotovo ako se izoluje kako treba) i pogotovo ako je u pitanju neki sprat iznad grejanog prostora tako da recimo u stanovima, po zgradama, podno grejanje je jedan idiotluk neopevani Edited January 19 by dùda 8 8
InvisibleLight Posted January 19 Posted January 19 1 hour ago, vememah said: Bitno da u istoj toj bolnici direktor (inace ginekolog i valjda nacelnik tog odeljenja) sprovodi s nekim verouciteljem odnedavno popom(malim ljigavcem) pravoslavnu psihoterapiju. A u svetlu ovih desavanja mi se od nj.ucesca u ovom predstojecem sranju(iako u prostorijama crkve) dize zeludac https://www.ozon.rs/vesti/2024/pozivnica-za-predavanje-radjanje-i-materinstvo/ 2
duda Posted January 19 Posted January 19 e da, da se ogradim, jer verujem da će me mnogi sada ''napasti'' za ovo što sam napisala o podnom grejanju pun je internet hvalospeva o podnom grejanje, ja im prosto ne verujem sada je jedan naš klijent ugradio to podno grejanje, iako smo mu mi rekli da smo protiv, ok, kod njega je to donekle imalo smisla, međuti, pošto je kuća u pitanju, on ima dosta spoljnih zidova, da bi tu kuću grejao, on neće moći da drži to grejanje na niskoj temperaturi, ubeđena sam da će morati značajno da je podigne, a onda kreću problemi sa cirkulacijom vazduha uglavno, čujemo se za cca dve godine, kada će ovaj naš klijent da ugrađuje dodatne, radijatore, sigurna sam 1
Shan Jan Posted January 19 Posted January 19 Ne mogu da opisem koliko sam besan zbog ovoga sto se desilo porodilji. Zasto neko bar ne ubije od batina tog monstruma? 1
Lezilebovich Posted January 19 Posted January 19 (edited) 12 minutes ago, Shan Jan said: Ne mogu da opisem koliko sam besan zbog ovoga sto se desilo porodilji. Zasto neko bar ne ubije od batina tog monstruma? Iz istog razloga kao i ti. Ili su picke ili im se ne ide u zatvor ili smatraju da nasilje nije resenje. Ja se pronalazim u prve dve grupe. Da li si bar bio na protestu danas ? Edited January 19 by Lezilebovich 1
Shan Jan Posted January 19 Posted January 19 16 minutes ago, Lezilebovich said: Iz istog razloga kao i ti. Ili su picke ili im se ne ide u zatvor ili smatraju da nasilje nije resenje. Ja se pronalazim u prve dve grupe. Da li si bar bio na protestu danas ? Nisam, tek sam sada cuo za ovo. Elem, ne pricam o random ljudima vec o onima cije su zene/sestre pogodjene. Mislim i ja sam picka i ne ide mi se u zatvor al ne znam... 2
Recommended Posts