eumeswil Posted January 15 Posted January 15 1 hour ago, pt 2.0 said: Zašto je bitno da postoji država i institucije, lekcija 1635. Ima i u Vršcu fabrika tekstila, plata je ispod minimalca. Radila mi poznanica tamo. Čisto zlo je tekstilna industrija. 1
Svemir Zeka Posted January 15 Posted January 15 1 hour ago, garcia said: jbt, ovo je drugi put danas da srećem ovaj termin za koji pre nisam ni čuo. S malim amandmanom: kuče je bilo u prostoru koji je delom elektrifikovan, a delom nije. Isprva je pas naučio da se sklanja, a zatim više nije bilo pravila gde ima steuje a gde ne. Pas je izgubio uzročno-posledičnu povezanost šta kad radi i šta je posledica. U konačnici, pas se povukao i više nije mrdao. 1 1
JozoMujica Posted January 16 Posted January 16 U konačnici su maltretirali jadno kuče. Što nisu nekog hipstera uzeli da ga drmaju strujom. 3 3 1
Svemir Zeka Posted January 16 Posted January 16 Slažem se. To je prvi disklejmer koji kažem kad predajem o tim eksperimentima (mnogi su na životinjama).
makondo Posted January 16 Posted January 16 27 minutes ago, JozoMujica said: U konačnici su maltretirali jadno kuče. Što nisu nekog hipstera uzeli da ga drmaju strujom. Davno je izvođen taj eksperiment, sad ne bi mogao da prođe "review of ethical committee for research". Al ovaj eksperiment je jedan od začetaka pozitivne psihologije (samo da se termin pozitivna psihologija ne razume kao termin life coach-eva, influencera, Hipstera i ostale menanžerije prodavaca magle). 1 1
Mel Posted January 16 Posted January 16 3 minutes ago, makondo said: Davno je izvođen taj eksperiment, sad ne bi mogao da prođe "review of ethical committee for research". Al ovaj eksperiment je jedan od začetaka pozitivne psihologije (samo da se termin pozitivna psihologija ne razume kao termin life coach-eva, influencera, Hipstera i ostale menanžerije prodavaca magle). Ja reko sa hipsterom, pa sam bila alll ears... pih.
đorđe geprat Posted January 16 Posted January 16 yebo ja mater svima koji se bave eksperimentima na životinjama a zarad boljeg /zdravijeg/komfornijeg života ljudske vrste. 2 1
Mel Posted January 16 Posted January 16 9 minutes ago, đorđe geprat said: yebo ja mater svima koji se bave eksperimentima na životinjama a zarad boljeg /zdravijeg/komfornijeg života ljudske vrste. Moja jedna koleginica je radila na C. elegans. To jeste dosta podnoshljivije nego eksperimenti na pufnastim lepim zivotinjicama. Jedini poslovi koje kad sam i najbeznadeznija bila u trazenju posla tamo negde na kraju krize 2012/2013te, na koje nisam htela ni da se prijavim, su bili poslovi koji su trazili dozvolu za rad na zivotinjama ili readiness da se pribavi ta dozvola. Inache isto ide i za mesozdere, chak sam bila maltene pa vegeterijanac nekoliko godina jer mi je osecaj bio da nije etichki chisto ni malo kako to sad izgleda sa industrijom mesa.
Shan Jan Posted January 16 Posted January 16 Mnoge stvari koje pomazu milionima ljudi danas su posledica neetickih eksperimenata. Meni je takodje zanimljiv onaj period u razvoju medicine kada su doktori radili uglavnom eksperimente sami na sebi, mnogi platili glavom, ne bi li dosli do neceg sto ce pomoci ljudskom rodu.
Mel Posted January 16 Posted January 16 Just now, Shan Jan said: Mnoge stvari koje pomazu milionima ljudi danas su posledica neetickih eksperimenata. Meni je takodje zanimljiv onaj period u razvoju medicine kada su doktori radili uglavnom eksperimente sami na sebi, mnogi platili glavom, ne bi li dosli do neceg sto ce pomoci ljudskom rodu. Da, kao recimo kod ravoja vakcina. Neshto sam propustila to samoeksperimentisanje, mada ne sumnjam da je bilo i toga, bilo je izgleda svega. Ko je chitao knjigu o Helene Lauphen (HeLa cells) moze samo nocne more da ima posle toga. Makar meni je jako zao shto sam ikad dobila tu knjigu, neke stvari je bolje ne znati... 2
vememah Posted January 16 Posted January 16 (edited) Quote Na licu mesta je stradao mladić star 19 godina, a povređeni su mladić star 26, dvojica muškaraca starih 38 i devojka stara 20 godina. Edited January 16 by vememah 3
3opge Posted January 16 Posted January 16 kakva se to jebena "goriva traka" proizvodi u jednoj fabrici guma?
vememah Posted January 16 Posted January 16 (edited) Raketna. Svašta se pravi u Trayalu: Quote Eksplozivi i pirotehnička sredstva Automatizovana protivgradna zaštita Privredni eksploziv Pentolitski pojačnici Nonel Pirotehnička neubojna sredstva Iritirajuća sredstva Signalna i markirajuća sredstva Sredstva za uznemiravanje Ubojna sredstva Protivgradna raketa Pirotehnička sredstva za obuku Amonijum perhlorat CS prah Edited January 16 by vememah
3opge Posted January 16 Posted January 16 govna smo najgora. apsolutno nista osim jebenih eksplozivnih stvari i oruzja ne znamo da napravimo
Recommended Posts