Weenie Pooh Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 interesantno je kako su svi tabloidi kao po komandi počeli da ga oslovljavaju sa "monstrum." i njegova majka nije majka tog i tog, nego majka monstruma. Pa nije to ništa novo, standardna praksa posle praktično svakog ubistva - i onaj što je ubio devojku pa se pravdao na Facebooku je bio monstrum, i onaj što mu je kvrcnulo pa se naoružao i krenuo u pokolj po selu, i onaj što je silovao usvojenu ćerku dok mu je njena majka čuvala stražu, i svaki drugi koji je zbog iole sočnijeg zločina stigao na naslovne strane. Dehumanizuj ubice, pretvori ih sve u nekakva uruk-hai stvorenja iz kazana rođena, da možemo mi ostali da se pretvaramo kako smo svet fin & pristojan, nama se takve stvari nikad ne dešavaju.
Dagmar Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 Pa nije to ništa novo, standardna praksa posle praktično svakog ubistva - i onaj što je ubio devojku pa se pravdao na Facebooku je bio monstrum, i onaj što mu je kvrcnulo pa se naoružao i krenuo u pokolj po selu, i onaj što je silovao usvojenu ćerku dok mu je njena majka čuvala stražu, i svaki drugi koji je zbog iole sočnijeg zločina stigao na naslovne strane. Dehumanizuj ubice, pretvori ih sve u nekakva uruk-hai stvorenja iz kazana rođena, da možemo mi ostali da se pretvaramo kako smo svet fin & pristojan, nama se takve stvari nikad ne dešavaju. Kakve stvari se pretvaramo da nam se ne desavaju - masovni pokolji ili silovanja sa ubistvima?
Weenie Pooh Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 Sve to. Nama finima & normalnima se ništa slično ne dešava, to sve neki orci iz Mordora i ostali monstrumi ulete pa rade, majkulim, ali evo sad ću detaljno da opišem šta će njima da se radi u zatvoru, koja noga od stola će u koji otvor da uđe...
hoffnung Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 (edited) sada mi je palo na pamet da je otac tijane trebao da ode u neku televiziju, tipa rts i da zamoli drzavu da zaustave pisanje/objaviljivanje ovakvih clanaka. nisam citao ovo, tj. ne pada mi napamet, ali mogu da zamislim sta pisu. moje pitanje je, jel bi mogao to da uradi, tj. da li bi mu dozvolili takvo obracanje? Edited August 8, 2014 by hoffnung
salerokada Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 pa da, vadi se za onu glupost od juce. tako reci doslo mu je iz centrale u glavu. Ma kakvo crno vađenje. Još jednom nam pokazuju kako je on jedan pristojan čovek, eto, nije imao stomak za ovakve užasne stvari. A i ko bi mogao da ima. Svaka mu čast. Baš se trudi i jako je dobar čovek.
Notorious Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 (edited) Lepo s njegove strane što fingira pristojnost i stomačnu osetljivost, nego mene živo zanima odakle su doprle sve gnusobe kojima nas mediji zasipaju i da li to stvarno spada u domen činjenica sa kojima bi javnost trebalo da bude upoznata. edit: stvarno ne mogu da se dozovem od ovoga što rade Edited August 9, 2014 by Notorious
bergasa19 Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 Ti si me ubedjivala koliko juče da treba imati uvid u tabloide i da ću biti uskraćen za poimanje politike bez tog uvida.
Notorious Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 Ti si me ubedjivala koliko juče da treba imati uvid u tabloide i da ću biti uskraćen za poimanje politike bez tog uvida. I dalje mislim isto, uz svu mučninu koju osećam. OVO jeste deo politike, koliko god da žmurimo i trudimo se da budemo iznad/izvan te priče. To što ti, ja ili bilo ko od nas pravi tu vrstu selekcije je samo opravdana mera samozaštite, ali i način da previdimo bitne elemente stvarnosti u kojoj živimo.
bergasa19 Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 Šta da ti kažem. Čitaj i klikći. Pa se zgražavaj, pa čitaj i klikći.
hoffnung Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 ono sto mene zbunjuje, posto sam video da se na neki nacin vecina zgrazava sta sve ti portali pisu, zar onda nije bolje ne otvarati ih i prepricavati? ne kazem da ce se nesto "senzacionalno" promeniti, ali i to je nesto. kada necu da me nesto zgrozi, ne otvaram.
Notorious Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 Šta da ti kažem. Čitaj i klikći. Pa se zgražavaj, pa čitaj i klikći. Šta ja tebi da kažem, svi sebi postavljamo granice. Meni je i dalje važno da znam, šta košta da košta. Ako od mog klika profitiraju, neka ih, ne bilo mi većeg greha.
Anonymous Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 ako bi išta dobro iz ove tragedije moglo da izađe, to je da se suzbije bahatost i, blago rečeno, neukus s kojom ovdašnji tabloidi prate događaj. koliko mi je neshvatljiv konkretan zločin, toliko mi je nejasno i potpirivanje bolesne radoznalosti kod čitateljstva. ima li šanse da se nešto preduzme i da se kuriri, telegrafi, blicevi i ostali malo rebnu po novčaniku? Nema. Kurir je dno prilično davno probio, kad je bio okačio fotku rastrgnutog klinca (koji je bio upao u kavez sa medvedom u BG zoo vrtu, u vreme kad se beer-fest održavao na Kalemegdanu) na naslovnu stranu i ništa se nije bilo desilo, par protesta NUNS-a i to je bilo to.
Skyhighatrist Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 (edited) ono sto mene zbunjuje, posto sam video da se na neki nacin vecina zgrazava sta sve ti portali pisu, zar onda nije bolje ne otvarati ih i prepricavati? ne kazem da ce se nesto "senzacionalno" promeniti, ali i to je nesto. kada necu da me nesto zgrozi, ne otvaram. +1 Stvarno ćudim što ljudi to čitaju, a nervira ih. Aj dobro Trnobulj čita botovske uratke po zadatku, al' ovo... ne kapiram. Edited August 9, 2014 by Skyhighatrist
Dagmar Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 Sve to. Nama finima & normalnima se ništa slično ne dešava, to sve neki orci iz Mordora i ostali monstrumi ulete pa rade, majkulim, ali evo sad ću detaljno da opišem šta će njima da se radi u zatvoru, koja noga od stola će u koji otvor da uđe... Hm, kapiram da si ciničan i da misliš da se i nama normalnima "desi" masovno/ brutalno ubistvo. B-rate.
Recommended Posts