Hamlet Strašni Posted June 8, 2022 Posted June 8, 2022 A sto je problem da ljudi plate sto su dužni? 2
cartman Posted June 8, 2022 Posted June 8, 2022 Kao neko ko relativno često prodaje predmete na limundu apsolutno mi je nerazumljivo da korisnik ne izmiruje svoja dugovanja. Prodao si stvar, uzeo kintu pa red je da platiš i proviziju na koju si se obavezao prihvatanjem uslova prodaje. Da je moj sajt u pitanju ljudi ne bi mogli ni da kupuju ni da prodaju ako imaju makar i dinar duga. 3
Moonwalker Posted June 8, 2022 Posted June 8, 2022 (edited) Zar se provizija ne placa automatski pri sprovedenoj transakciji, a fakturise zasebno? Edited June 8, 2022 by Moonwalker 1
cartman Posted June 8, 2022 Posted June 8, 2022 Da, ali se nekad desi da na Limundo računu koji se dopunjava po principu prepaida nema dovoljno sredstava pa se ode u minus. Recimo kada se nešto prodaje na aukciji pa prodavac ne zna kolika će na kraju ispasti provizija.
Moonwalker Posted June 8, 2022 Posted June 8, 2022 (edited) A OK to je kao definisan racun sa nekom sumom unapred uplacenom pa se povlaci ili doplacuje i sad jure ove koji su u minusu. Edited June 8, 2022 by Moonwalker
Tihajeza Posted June 8, 2022 Posted June 8, 2022 Nisam programer, ali i to se da valjda isprogramirati - kad uđeš u minus, aukcija se pauzira, stopira, blokira, ako dopuniš "kredit", odblokirava se, ljudima koji su bidovali stigne poruka da se aukcija nastavlja i sl? 5
Fakundo Sava Posted June 8, 2022 Posted June 8, 2022 7 minutes ago, Tihajeza said: Nisam programer, ali i to se da valjda isprogramirati - kad uđeš u minus, aukcija se pauzira, stopira, blokira, ako dopuniš "kredit", odblokirava se, ljudima koji su bidovali stigne poruka da se aukcija nastavlja i sl? Tako bi oterali i ovo malo ljudi što je ostalo da visi tamo
Tihajeza Posted June 9, 2022 Posted June 9, 2022 6 hours ago, Fakundo Sava said: Tako bi oterali i ovo malo ljudi što je ostalo da visi tamo Onda nek uteruju dugove od 15 dinara. Šta su očekivali ako su u startu postavili sistem "dođeš mi posle neke pare, kad završiš sebi tvoj posao"?
Ted Posted June 9, 2022 Posted June 9, 2022 10 hours ago, Hamlet Strašni said: A sto je problem da ljudi plate sto su dužni? pa problem je, pošto je široko raširen i prihvaćen stav da je svako pravo koje imam apsolutno, a svaka obaveza relativna. stoga, ne može moje apsolutno pravo da bude ograničeno nekom tamo obavezom. koja je ionako glupa, besmislena, nema značaj isl 5
Popular Post radisa Posted June 9, 2022 Popular Post Posted June 9, 2022 11 hours ago, Hamlet Strašni said: A sto je problem da ljudi plate sto su dužni? Kad je čovek dužan, to je relativan dug, nastao iz greške/pohlepe poverioca... Stoga, dug se ne mora vratiti... Kada je čoveku neko dužan, ima da varti dug, teraće ga do Strazbura™, angažovaće izvršitelje i uterivače dugova... Samo je bitno na kom je kraju spektra čovek... Mislim, slušam o ovome svaki dan, bukvalno... Muka mi je od dužnika i poverioca i svega toga... 10
Mel Posted June 9, 2022 Posted June 9, 2022 16 minutes ago, radisa said: Kad je čovek dužan, to je relativan dug, nastao iz greške/pohlepe poverioca... Stoga, dug se ne mora vratiti... Kada je čoveku neko dužan, ima da varti dug, teraće ga do Strazbura™, angažovaće izvršitelje i uterivače dugova... Samo je bitno na kom je kraju spektra čovek... Mislim, slušam o ovome svaki dan, bukvalno... Muka mi je od dužnika i poverioca i svega toga... Ako si duzan nekome, treba da napravis svadju sa tim nekim i naljutis se na njega. Poseban bonus ako imas prilike da poverioca izbrukas po familiji pa da se svi naljute na njega. 2 1
SNARC Posted June 9, 2022 Posted June 9, 2022 A ako dugujes drzavi za porez...porez koji nije bas zasluzila da joj se plati jerbo malo toga cini sto bi joj dalo za pravo da se zove drzavom ?
gospa buba Posted June 9, 2022 Posted June 9, 2022 A ako dugujes drzavi za porez...porez koji nije bas zasluzila da joj se plati jerbo malo toga cini sto bi joj dalo za pravo da se zove drzavom ?a dobro sad, shta je rim kome ikad doneo dobro sent from bash mnogo dobar novi bubamoto 1 3
Mel Posted June 9, 2022 Posted June 9, 2022 5 minutes ago, SNARC said: A ako dugujes drzavi za porez...porez koji nije bas zasluzila da joj se plati jerbo malo toga cini sto bi joj dalo za pravo da se zove drzavom ? Tu mislim da manevarskog prostora da se ne plati bas i nema, sem ako nemas neki nacin da utajis pomalo. Malo strpkanja se radi svuda, i smatram da ulazi u prirodu poslovanja. Vece utaje samo ako si multinacionalka/EU/USA standard, ili neki drzavni faktor/nasa izvedba. Ako to nije bilo pitanje pardoniram.
Recommended Posts