Mel Posted June 3, 2022 Posted June 3, 2022 1 hour ago, extragluv said: proverava vec sa advokatom sve pa ce da vidi dal ima osnova za tuzbu. ma ne, ne ostaje mu se u trenutnoj firmi, vec je iskonkurisao i ima zakazane razgovore kod drugih. glupo pitanje ali koja oblast?
JozoMujica Posted June 3, 2022 Posted June 3, 2022 13 hours ago, extragluv said: potpisao je ponudu, ugovorio sve uslove, trebalo je da mu prvi radni dan bude za 3 nedelje. nema ugovor o radu. To sto je potpisao ponudu ne obavezuje poslodavca ukoliko ne potpise ugovor o radu. Jedino ako nije u zemlji o kojoj je rec drugaciji zakon.
Hamlet Strašni Posted June 3, 2022 Posted June 3, 2022 Ако је понуда садржала све законом прописане елементе уговора о раду и он је прихватио понуду, могло би се резоновати и да је уговор закључен. Он није ступио на рад, па му није почео радни однос, али би се могло наћи основа за накнаду штете. 2
mareeee Posted June 5, 2022 Posted June 5, 2022 Da li pratite dramu u Fiatu u Srbiji, da li neko živi u tom kraju pa da zna nešto više o tome? Navodno su ljudi tamo glasali za Vučića pa ih je on sad posle izbora izjebao pa sad ide kuku lele... Bili su na plaćenom odsustvu, sad će na neplaćeno u otkaz.
Frank Pembleton Posted June 5, 2022 Posted June 5, 2022 Da li pratite dramu u Fiatu u Srbiji, da li neko živi u tom kraju pa da zna nešto više o tome? Navodno su ljudi tamo glasali za Vučića pa ih je on sad posle izbora izjebao pa sad ide kuku lele... Bili su na plaćenom odsustvu, sad će na neplaćeno u otkaz.To je gadna situacija. Pričao u petak sa ljudima koji su bili na "pregovorima" u Vladi.Iz onoga što sam čuo Vlada radi damage control zapravo.Definitivno će 500 minimum morati da bude otpušteno, to je valjda 1/4.A pitanje je šta će biti sa ostalima.Predstavnici radnika kažu da su italijani baš tvrdi u razgovorima.Za sada je Vlada kupila vreme da ovi ne izlaze na ulicu i zatvaraju saobraćaj.Radnici se realno bore za otpremnine (po mom mišljenju).Mislim da je gotovo to, samo ove iz Vlade brine kako da to prilepe "žutima".A italijani nemaju ništa protiv da otpremnine budu visoke, ako će Vlada iz budžeta da plati to.E da predstavnici Stelantisa nisu bili na pregovorima, a kao ni radnici neće sa njima da pričaju.Mada ja mislim da i Vlada na tome insistira zbog kontrole curenja informacija. 2
mareeee Posted June 5, 2022 Posted June 5, 2022 Kažu da će 1/4 ostati a ostali otkaz. Da moguće da se bore za otpremnine. Što znači da su šanse da ćete vi iz budžeta da im platite. Znači u Srbiji šta god ti se ne sviđa pravac most Gazela pa jedan blok pa dobiješ šta hoćeš
Frank Pembleton Posted June 5, 2022 Posted June 5, 2022 I ja se pecam na svašta... ... Shiit has hit the fan 1
Ted Posted June 8, 2022 Posted June 8, 2022 da, sad me zvali iz škole da pokupim ćerku sreća pa je baba u niskom startu pošto živi baš blizu škole, javio sam joj jutros da bude spremna pošto sam dobio info od nekoliko koleginica da su im deca već vraćena iz drugih škola
gospa buba Posted June 8, 2022 Posted June 8, 2022 kako bi bilo da pochnu da traze i onda i uhvate nekog, pa tu neko zakonodavstvo da se prostre pokazno? ili mora i njima da se titra koji god da su sent from bash mnogo dobar novi bubamoto 1
Filozof manijak Posted June 8, 2022 Posted June 8, 2022 a šta ako je taj neki van jurisdikcije naših organa sile?
Recommended Posts