napadaj Posted January 3, 2022 Posted January 3, 2022 Aman kod mene u kraju izgleda kao socijalne društvene radnje početkom devedesetih. 1
ragasto Posted January 3, 2022 Posted January 3, 2022 U 27. marta izgleda prilično fensi, tu ne smeju da se zezaju
Hamlet Strašni Posted January 3, 2022 Posted January 3, 2022 14 minutes ago, dvb-t manijak said: Zakon o radu, čisto radi reference. U u suštini, firma može da menja uslove iz Ugovora i da te otpusti kad hoće, samo postoji Zakonom propisana procedura. U konkretnom slučaju su zajebali ovi HR-a, mogli su sve isto ali šmekerski. Ne baš u potpunosti. Najlakše se pada na proceduri ali postoji mogućnost i da se padne na suštini, naročito ako je stvar lažna. 1
gospa buba Posted January 3, 2022 Posted January 3, 2022 dobro kako bih rekla. mozemo i pokazno da ih kenselujemo, shta fali, ne moramo biti obrazovani i upuceni u sve, mozemo da pogreshimo, par dana oko bozica, ono, sori, jebgica sent from novi mnogo jak bubamoto. 1 1
vememah Posted January 3, 2022 Posted January 3, 2022 38 minutes ago, Hamlet Strašni said: Odbijanje aneksa iz neopravdanih razloga jeste razlog za otkaz. A šta kaže vrli srpski zakonodavac za situaciju kad se od radnika traži da potpiše odmah potureni papir i pre nego što pročita. Je l' to razlog za neku kaznu ili nešto?
Uskebasi Posted January 3, 2022 Posted January 3, 2022 1 hour ago, vememah said: A šta kaže vrli srpski zakonodavac za situaciju kad se od radnika traži da potpiše odmah potureni papir i pre nego što pročita. Je l' to razlog za neku kaznu ili nešto? Ne. Mora da potpiše, ili dobija otkaz. Ali ako potpiše može da pokrene radni spor da dokazuje da je aneks nezakonit
Hamlet Strašni Posted January 3, 2022 Posted January 3, 2022 1 hour ago, vememah said: A šta kaže vrli srpski zakonodavac za situaciju kad se od radnika traži da potpiše odmah potureni papir i pre nego što pročita. Je l' to razlog za neku kaznu ili nešto? To je razlog za nistavost aneksa. I to pada na sudu kao kruška.
radisa Posted January 3, 2022 Posted January 3, 2022 1 minute ago, Uskebasi said: Ne. Mora da potpiše, ili dobija otkaz. Ali ako potpiše može da pokrene radni spor da dokazuje da je aneks nezakonit Just now, Hamlet Strašni said: To je razlog za nistavost aneksa. I to pada na sudu kao kruška. Ajde još jedno 2-3 pravnika, pa da imamo 4-5 mišljenja
Hamlet Strašni Posted January 3, 2022 Posted January 3, 2022 A inače takvo nudjenje aneksa je prekrsaj. Kažnjava se od 600 do 1.500 hiljada dinara plus 30 do 150 za direktora. 1
Uskebasi Posted January 3, 2022 Posted January 3, 2022 1 minute ago, radisa said: Ajde još jedno 2-3 pravnika, pa da imamo 4-5 mišljenja Pa u sustini je isto mišljenje. Potpises aneks, pa ga osporavas u sudskom postupku. Ako ne potpišes, zakon kaze da je to razlog za otkaz ugovora o radu 2
morgana Posted January 3, 2022 Posted January 3, 2022 (edited) ja cu malo da zakenselujem, trebalo-ne trebalo, danas sam vec isla u univer umjesto u maksi Edited January 3, 2022 by morgana 3
radisa Posted January 3, 2022 Posted January 3, 2022 1 minute ago, Uskebasi said: Pa u sustini je isto mišljenje. Potpises aneks, pa ga osporavas u sudskom postupku. Ako ne potpišes, zakon kaze da je to razlog za otkaz ugovora o radu Sad kad ovako napišeš, jeste isto... Šalim se malo, ali meni je besmisleno da ti moraš da potpišeš aneks ugovora, iako ga nisi pročitao... I da je sve jedno, pročitao ga ili ne, moraš da potpiešeš da bi zadržao posao i da se uzdaš u srpsko pravosuđe da istaraš pravdu jednog dana... Kako je to regulisano u, recimo, nemačkom ili francuskom zakonodavstvu? 1
Hamlet Strašni Posted January 3, 2022 Posted January 3, 2022 5 minutes ago, Uskebasi said: Pa u sustini je isto mišljenje. Potpises aneks, pa ga osporavas u sudskom postupku. Ako ne potpišes, zakon kaze da je to razlog za otkaz ugovora o radu Apsolutno se slažem sa Uskebasijem. Moraš da potpišeš ili dobiješ otkaz. Posle osporavaš. Ja sam za dva klijenta dobio presudu po priznanju bez održanog ročišta kada je takav aneks bio u pitanju. 2
Uskebasi Posted January 3, 2022 Posted January 3, 2022 2 minutes ago, radisa said: Sad kad ovako napišeš, jeste isto... Šalim se malo, ali meni je besmisleno da ti moraš da potpišeš aneks ugovora, iako ga nisi pročitao... I da je sve jedno, pročitao ga ili ne, moraš da potpiešeš da bi zadržao posao i da se uzdaš u srpsko pravosuđe da istaraš pravdu jednog dana... Kako je to regulisano u, recimo, nemačkom ili francuskom zakonodavstvu? Taj deo je sporan. Aneks mora da se dostavi uz posebno obavestenje i da se ostavi rok za potpisivanje. Ako su to preskocili, aneks pada na prvom ročištu.
aram Posted January 3, 2022 Posted January 3, 2022 Ali na koji način dokažeš da ti nisu dali ni da pročitaš pre nego što si potpisao? 2
Recommended Posts