Hamlet Strašni Posted August 15, 2021 Posted August 15, 2021 3 minutes ago, jms_uk said: Za bilo koje drugo?! Sent from my iPhone using Tapatalk Da bi dobio naše, moraš da dokazes da si se odrekao stranog. Osim ako nisi državljanin BiH. Ili ako ne stičeš ponovno naše. Onda nema odricanja od stranog…
I*m with the pilots Posted August 15, 2021 Posted August 15, 2021 11 hours ago, aram said: to kažu i srbi našima u nemačkoj. moraš da se odrekneš srpskog da bi uzeo nemačko, ali ti lepo kažu da dođeš da uzmeš opet srpsko kad to završiš. "mi im nećemo reći..." Samo sto se nekima obije u glavu, jer umeju da proveravaju ljude i da ubodu nekog ko je nabavio ponovo srpsko. U kom slucaju onda trajno oduzimaju nemacko i nikakve vise sanse nemas da ga ponovo dobijes. Just sayin'.
aram Posted August 16, 2021 Posted August 16, 2021 7 hours ago, I*m with the pilots said: umeju da proveravaju ljude a kako proveravaju? jedino ako nađu nekom u prtljagu...
munze Posted August 16, 2021 Posted August 16, 2021 ako su vec dobili nemacko ili norvesko drzavljanstvo, sta ce im ponovo srpsko?
Hamlet Strašni Posted August 16, 2021 Posted August 16, 2021 Можда хоће да се врате једног дана. Не можеш баш све да урадиш у Србији ако ниси држављанин - куповина пољопривредног земљишта, зависно од тога које држављанство имаш може да се деси да не можеш да наследиш или да купиш стан, здравствено осигурање и слично. 1
Svarog Posted August 16, 2021 Posted August 16, 2021 hm.. zar nije bilo da državljanstvo nije obavezno za kupovinu nekretnine, već da se gleda rezidentnost?
Hamlet Strašni Posted August 16, 2021 Posted August 16, 2021 Не. Гледа се узајамност - да ли у држави из које је странац може да купи држављанин Србије некретнину. За посао може увек али за становање не. Мени је било јако чудно што нпр. са Македонијом немамо узајамност. https://mpravde.gov.rs/tekst/3579/pravo-stranaca-da-sticu-nepokretnosti.php 1
pt 2.0 Posted August 16, 2021 Posted August 16, 2021 1 hour ago, munze said: sta ce im ponovo srpsko? zbog imovine koju imaju, i administracije u vezi sa tim. 1
ToniAdams Posted August 16, 2021 Posted August 16, 2021 On 15.8.2021. at 11:58, aram said: to kažu i srbi našima u nemačkoj. moraš da se odrekneš srpskog da bi uzeo nemačko, ali ti lepo kažu da dođeš da uzmeš opet srpsko kad to završiš. "mi im nećemo reći..." meni ortak koji je inspektor za strance u bgd rece da ovo nije opcija
ragasto Posted August 16, 2021 Posted August 16, 2021 Pa cela priča i zvuči kao "Reko mi Žika da može". Malo teže da tek tako neko može da se igra državljanstvima.
ToniAdams Posted August 16, 2021 Posted August 16, 2021 a ono, mozda je nekad i moglo, al buduci da smo sad nemacka marioneta, kapiram da nasi malo detaljnije "saradjuju"
aram Posted August 16, 2021 Posted August 16, 2021 1 hour ago, ToniAdams said: zakona ne znam o kom zakonu pričaš, evo i hamlet kaže, ako sam ga dobro razumeo, da je to po srpskom zakonu ok. 1 hour ago, ragasto said: Pa cela priča i zvuči kao "Reko mi Žika da može". Malo teže da tek tako neko može da se igra državljanstvima. nije mi rekao Žika, rekao mi je konzul u Düsseldorfu kad sam otišao da zatražim za sina ispis iz državljanstva pre nekoliko meseci
omiljeni Posted August 16, 2021 Posted August 16, 2021 On 15.8.2021. at 9:37, Jumanji said: Napred dno ovo uopšte nije u duhu olimpizma. medalja je medalja, diploma je diploma. ne priznajem listu 1
Recommended Posts