SNARC Posted July 22, 2021 Posted July 22, 2021 55 minutes ago, Valkyrie said: Razumem te. Ja nisam ni čitala vesti, muž počeo samo odjednom da bogorada i psuje iz druge sobe, mene hladan znoj oblio iz mesta. Na sam pokušaj da pomislim kako je njegovim roditeljima, sve me živo boli, i telo i duša... Stvarno moram da ponovim šta sam već jednom napisala - narod mora da takvog jednog ubicu izvuče iz auta na licu mesta i golim ga rukama i nogama zatuče. Neće se drugačije opametiti. Pa..mora nekog drugog da izvuce..ne nuzno iz kola. I da se zapamti duze nego kod komsija Rumuna. 1
Popular Post Arkadija Posted July 22, 2021 Popular Post Posted July 22, 2021 4 hours ago, Valkyrie said: Umrlo je dete. Lazu bolje da mi nađemo da mu presudimo, da otac ne ide na robiju. To je dete mog kolege. Sedimo danas na poslu i samo se pronese vest da je dete umrlo. Oblio me hladan znoj, onaj najstrašniji, grč u stomaku. Jebem ti život. 11
Jeremija Posted July 22, 2021 Posted July 22, 2021 Užas, podseti me na slučaj od pre par godina kad je lik zgazio (i usmrtio) bebu, pa se posle vadio na to da je mislio da je pas, a nije hteo da mu se prospu trešnje (!) - https://www.srbijadanas.com/vesti/hronika/tuga-ovo-je-beba-15-koju-je-pregazio-komsija-u-selu-kod-sapca-foto-2017-06-02 Znajući naše pravosudje, ko zna da li je uopšte kažnjen...
đorđe geprat Posted July 22, 2021 Posted July 22, 2021 da ponovim po ko zna koji put. za saobraćajku sa smrtnim ishodom okrivljeni treba da dobije pored kazne i doživotnu zabranju sedanja za volan. 4
pacey defender Posted July 22, 2021 Posted July 22, 2021 5 hours ago, Valkyrie said: Razumem te. Ja nisam ni čitala vesti, muž počeo samo odjednom da bogorada i psuje iz druge sobe, mene hladan znoj oblio iz mesta. Na sam pokušaj da pomislim kako je njegovim roditeljima, sve me živo boli, i telo i duša... Stvarno moram da ponovim šta sam već jednom napisala - narod mora da takvog jednog ubicu izvuče iz auta na licu mesta i golim ga rukama i nogama zatuče. Neće se drugačije opametiti. Pomoglo bi da to narod uradi i random panduru koji uzima mito od istih ovakvih ubica u najavi.
halloween Posted July 22, 2021 Posted July 22, 2021 (edited) Pazi RTS-a, smrt dečaka izvela na ulice žitelje Karaburme. Žitelji to su im valjda stanovnici nereprezentativnih delova grada, a ovi sa Vračara i Starog Grada su građani. Pri tom, žitelji su tako neka grupica, lokalci, ne stanovnici Beograda. Taman posla. Edited July 22, 2021 by halloween
ToniAdams Posted July 22, 2021 Posted July 22, 2021 jbt place mi se danas, i zbog jadnog detenceta i zbog spoznaje da apsolutno nikome ne mozemo da se obratimo za pomoc i zastitu 3
msv Posted July 22, 2021 Posted July 22, 2021 On 20.7.2021. at 10:57, Caligula said: pa jebote Sad vidim da je ta budala pravila content i od nekog romskog dečaka prosjaka i zasipala ga parama. Na kraju je poveo hajku za njim, jer nije prestao da prosi uprkos donacijama...
msv Posted July 22, 2021 Posted July 22, 2021 30 minutes ago, halloween said: Pazi RTS-a, smrt dečaka izvela na ulice žitelje Karaburme. Žitelji to su im valjda stanovnici nereprezentativnih delova grada, a ovi sa Vračara i Starog Grada su građani. Pri tom, žitelji su tako neka grupica, lokalci, ne stanovnici Beograda. Taman posla. Žitelj je sinonim za stanovnika, svejedno je. 1
I*m with the pilots Posted July 22, 2021 Posted July 22, 2021 (edited) Ne znam na koju prikladniju temu: Quote Quote Ministarstvo zdravlja Republike Srbije nije uplatilo obećani novac za Gavrila. https://www.facebook.com/zagavrilovupobedu/posts/191796022963202 Dužni smo da upoznamo javnost sa ovom činjenicom. Poslednjih dana nisu se udostojili ni nama ni Upravi bolnice Betešda da odgovore na pozive i na mejlove. Bogu hvala mi smo na fondaciji "Budi human" pre pet dana sakupili 100% sredstava i bez vođenja kampanje. eizmerno hvala kompaniji Mozzart koja je po proglašenju kraja uplatila 5.000.000 dinara, hvala preduzećima koja su na naše veliko iznenađenje i dalje slali fondaciji ugovore o donaciji i uplaćivali novac. Gavrilo je dobio 120.000 sms poruka po objavljivanju kraja. Na dan proglašenja kraja akcije mi smo imali 2.137.000e. Imali smo ovaj iznos zahvaljujući fondaciji "Budi human"koja nam je pozajmila 80% od nenaplaćenih sms poruka. Imali smo dogovor sa bolnicom Betešda da novac koji bi Ministarstvo uplatilo bude na korišćenje i kupovinu ortopedskih pomagala i mašina koje se preko fondacije "Budi human" ne mogu kupovati u inostranstvu. Takođe, da je došlo do uplate, nameravali smo da vas obavestimo da ona ne bi bila samo za Gavrila već bi sa tim novcem mogla da se kupe ortopedska pomagala za Lanu koja je ovde, za Boška koji će nam se, nadamo se ubrzo pridružiti kao i za svako dete koje bi došlo iz Srbije u Betešdu na lečenje, obuku medicinski radnika za pravilan rad sa decom obolelom od SMA. Mi ne tražimo da se ovaj novac uplati za Gavrila, ali ako je planiran i ako je rečeno da će ići za lečenje konkretno našeg deteta, trebalo bi da zadrži tu svrhu. U krajnjem slučaju, mogao bi da se prebaci za lečenje druge dece kojima je novac jako potreban, a kojima akcija prikupljanja ide loše. Mi osećamo potrebu da ovo podelimo sa svima vama jer o ovakvim stvarima ne treba ćutati: da su sva deca koja su o "svom trošku" primila lek Zolgensmu bez pardona "skinuta" sa Spinraze koja potom nije ustupljena drugima obolelim od SMA. Konkretno Andjeli Dimitrijević koja 11 godina sakuplja sredstva za lek koji je dostupan u našoj zemlji. Takođe obećanja o dolasku još jedne terapije za SMA još uvek se nisu obistinila, kao ni to da će se uvesti bebi skrining na SMA. Dakle, novac za Gavrila skupio je isključivo narod i niko drugi. Smatramo da to trebate znati svi i da ste zaslužili da znate. Gavrilo je dobro i lepo se oporavlja što je najbitnije. Očekujemo da će napraviti uz Božju pomoć i adekvatne vežbe jako dobre rezultate. Svim dobrim ljudima u našoj zemlji, regionu i svetu bićemo neizmerno zauvek zahvalni. Molimo vas da pomognete i Bošku dok ne bude kasno... 1032 na 3030 Edited July 22, 2021 by I*m with the pilots
Popular Post Radoye Posted July 23, 2021 Popular Post Posted July 23, 2021 3 hours ago, ToniAdams said: jbt place mi se danas, i zbog jadnog detenceta i zbog spoznaje da apsolutno nikome ne mozemo da se obratimo za pomoc i zastitu Vidis, mi koji smo odrasli u manjim mestima "po unutrasnjosti" sto bi se reklo smo ovo spoznali jos pre brat-bratu 25-30 godina i nista se od onda promenilo nije. Institucije drzave ne postoje, tj. postoje ali samo za svoj sopstveni benefit a ne da rade svoj posao i stite nas. Drzavne sluzbe su samo jedan provizorijum, mesto za uhlebljenje lokalnih partijskih vojnika (bez obzira koja partija bila na vlasti u prestonici, iz ovakve zablje perspektive to stvarno izgleda svejetoisto mada realno neki su stetocinskiji od ostalih) i prilika za lapanje bez ikakve mere i kraja. Pa imate bolnice koje nisu nikoga izlecile vec preko 30 godina nego sluze kao umiralista gde se smrtno bolesnim pacijentima kradu lekovi i oduzima i onaj minimum preostalog dostojanstva, lokalne sefove policije u kumskim odnosima sa lokalnim kumovima mafije, skole u cijim dvoristima policajci diluju drogu osnovcima, nastavnike koji napastuju ucenice... i sve se to zna i nemas nikome da se obratis. Apsolutno nikome. Pisao sam vec o tome na forumu da sam pre 20-tak godina bio doveden u situaciju da zbog totalne kurcobolje svih ciji je to posao moram da uzimam zakon u svoje ruke da bih oca invalida zastitio od lokalnog siledzije (lika koji je sopstvenu mater sekirom napao i skoro joj odvalio ruku iz ramena - i nikom nista) koji ga je reketirao za penziju i na kraju ga brutalno pretukao. I nisam ja tu jedinstven, ta moja situacija je mozda samo za nijansu ekstremnija od onog sto svi svaki dan tamo prozivljavaju i nisam imao vise drugog izbora nego da reagujem dok mi ne ubiju oca. Neko je morao da ga zastiti ako vec nece onaj ciji je to posao. To je realnost zivota van velikih gradova. Vlast nece pasti u mestima od 5-6-7 hiljada ljudi, nece ni u onima od 50-60-70, zato su ta mesta nebitna za bilo koju vlast i ne samo da se problemi u njima guraju pod tepih nego su cela ta mesta gurnuta pod tepih zajedno sa svima osudjenima da u njima zive. Boli ih kurcina. Vladaju ocaj i beznadje i ljudi beze kud stignu glavom bez obzira (me included), u NS/BG ili napolje, ili dizu ruku na sebe sto brzim putem sto na duge staze kroz alkohol i droge. A nece vlast (bilo koje partije) doveka moci da kupuje mir u gradovima sekuci "unutrasnjost". Kad vise ne bude bilo sta da se sece - a brat-bratu vec neko duze vreme i nema - pocece i po gradovima da seku. Pa ce se i u Beogradu sve sluzbe i organi poraspadati i ogolice se sav lopovluk i represija koji su konstanta egzistencije u zemlji Srbiji. Mada, niko od ovih na vlasti ne planira da ostane tu kad do toga dodje nego ce da uhvate otstupnicu kod brata Sija ili brata Arapina ili vec digod. Ostavice vas k'o one jadnike brodolomnike na splavu da se na kraju medjusobno pojedete. Drzava je definisana kroz socijalni ugovor u kome se u zamenu za zastitu i licnu bezbednost pojedinac dobrovoljno lisava jednog dela svojih sloboda i preuzima obavezu da postuje zakon, placa poreze itd. Ako drzava ne ispostuje svoj deo tog ugovora onda imamo ogoljenu despotiju. Ali u isto vreme to znaci da pojedinac ima pravo (ne pravo, OBAVEZU!!!!) da sam sebe, svoje bliznje i svoju imovinu uzme u zastitu. Odricanjem drzave od ispunjavanja svojih obaveza i pojedinac je oslobodjen svojih - ustvari, drzava time sama sebe ukida i ponistava sve svoje zakone i propise. Naravno, (para)drzava i dalje u svojim rukama ima represivni aparat uz pomoc koga moze da svakog pojedinca utera u sebi pozeljan obrazac ponasanja ili ga naprosto "nestane". Na svakom pojedincu je da izvaze za sebe koliki je rizik spreman da preuzme u kojoj situaciji - da li je trenutna opasnost kojoj je izlozen ista ili veca od potencijalne opasnosti od (para)drzavne represije i da shodno tome deluje ili cuti i smrdi i dalje. Pri cemu (para)drzava vrlo retko tojest skoro nikad nece reagovati represivno sve dok pojedinac svojim delovanjem direktno ili indirektno ne ugrozi nju. Divlji Zapad braco, to je Srbija! 16 4 1
ToniAdams Posted July 23, 2021 Posted July 23, 2021 ne znam kakve veze ima da li zivis u beogradu ili unutrasnjosti. 1991. mi je lik ubio dedu na pesackom prelazu kod sava centra, i ni dozvola mu nije oduzeta.
Moonwalker Posted July 23, 2021 Posted July 23, 2021 48 minutes ago, ToniAdams said: ne znam kakve veze ima da li zivis u beogradu ili unutrasnjosti. 1991. mi je lik ubio dedu na pesackom prelazu kod sava centra, i ni dozvola mu nije oduzeta. Zbog manjeg broja ljudi, onog “svi” se znaju i nece da se zameraju i nezainteresovansti centrale da sprovede zakon (nema interesa u vidu profita, a mali broj ljudi tesko skrece paznju na sebe i svoje probleme jer cak i nemaju svest o istim). Plus jos jedan faktor je udaljenost od same metropole ili velikog grada. Toni, kako su prakticno izveli to u slucaju dede? Korumpiranjem dokaza ili otezanjem postupka? Prosla sam slicno kao dete. Pogledao me bog. Na uvidjaj je je uz obicnog milicionera izasao sef stanice koji je poznavao vozaca. Previse se ovakvih slucajeva (pogibije ili bolje receno ubistava dece u saobracaju) desilo u celoj Srbiji bez ozbiljne reakcije drzave u vidu kaznjavanja i uopste javnosti. Opsta nebriga i apatija. Ono sto mislim je da se bukvalno doguralo do momenta kad ni pogibija nekog od njihovih ne bi izazvala nista. Osim ovoga tolerancija naseg drustva na svakodnevni alkoholizam je ogromna. Drugde se sljoka vikendima gde se u akcije obeznanjivanja ide javnim prevozom ili taksijem jer su konsekvence u vidu oduzimanja dozvole na duze i visina kazni ipak odvracajuci element. 1
Recommended Posts