Moonwalker Posted June 29, 2021 Posted June 29, 2021 (edited) Preterala sam, u sasvim si u pravu. Refleksna reakcija, jer me ovakve stvari redovno izbace iz koloseka. U velikoj vecini je u pitanju upravo to o cemu pises (strah od odmazde), ali je postoji dosta toga u nasem mentalitetu cemu kumuju zene/zenske osobe sto omogucava ovakvnom ponasanju i slicnom da se perpetuira i ne bude sankcionisano. 30 minutes ago, Shitgenstein said: Na kome će on da istrese svoj bes povodom toga što su nadležni reagovali? Definitivno na njoj pre ili kasnije ukoliko ne ucini neku promenu u svemu. Edited June 29, 2021 by Moonwalker 3
msv Posted June 29, 2021 Posted June 29, 2021 19 hours ago, gospa buba said: apsolutni car! ranga onih francuza prevaranata shto su krstarili oko slobodana miloshevica. taj chovek je shvatio apsolutno sve :hail: sent from novi mnogo jak bubamoto. A sin mu je svojevremeno bio nešto u Ministarstvu saobraćaja kod Zorane, kao srednjoškolac mladi lider 1
Taihoskopija Posted June 29, 2021 Posted June 29, 2021 Ne znam gde ovo da okačim, ali znam da mi se umire. Mnoga deca izgledaju znatno mlađe jer su im mišići atrofirali od nekretanja. Doslovno polako umiru u metalnim kavezima jer, bez obzira na količinu hrane koja im se daje, nemaju ni minimum kretanja. Takođe u istoj ustanovi, istražitelji su zatekli decu sa zgrčenim i veoma tankim udovima koja su ležala na tvrdim podlogama. Takvo stanje je posledica zanemarivanja i nedostatka rehabilitacije i kretanja. Više od polovine dece hrani se preko sonde, kroz nos, što je izuzetno opasno. U drugoj ustanovi je osoblje reklo istražiteljima da se deci uskraćuje medicinska nega jer osoblje bolnica odbija da primi akutno bolesnu decu sa smetnjama u razvoju iz ove domske ustanove. Bolničko osoblje je tako izjavilo za jedno od dece: "Zašto ste ga doveli ovde, pustite ga da umre". s https://www.021.rs/story/Info/Srbija/278048/Domovi-za-decu-u-Srbiji-kao-paklene-rupe-Bolesna-deca-ceo-dan-u-kavezima-bez-nege-pustena-da-umru.html 1
James Marshall Posted June 29, 2021 Posted June 29, 2021 Ne postoje adekvatne riječi u srpskom jeziku da opišu kolika smo mi govna, mi kao društvo. Sve pošasti ovog svijeta zaslužujemo. 3
arheolog1981 Posted June 29, 2021 Posted June 29, 2021 Ne znam gde ovo da okačim, ali znam da mi se umire. Mnoga deca izgledaju znatno mlađe jer su im mišići atrofirali od nekretanja. Doslovno polako umiru u metalnim kavezima jer, bez obzira na količinu hrane koja im se daje, nemaju ni minimum kretanja. Takođe u istoj ustanovi, istražitelji su zatekli decu sa zgrčenim i veoma tankim udovima koja su ležala na tvrdim podlogama. Takvo stanje je posledica zanemarivanja i nedostatka rehabilitacije i kretanja. Više od polovine dece hrani se preko sonde, kroz nos, što je izuzetno opasno. U drugoj ustanovi je osoblje reklo istražiteljima da se deci uskraćuje medicinska nega jer osoblje bolnica odbija da primi akutno bolesnu decu sa smetnjama u razvoju iz ove domske ustanove. Bolničko osoblje je tako izjavilo za jedno od dece: "Zašto ste ga doveli ovde, pustite ga da umre". s https://www.021.rs/story/Info/Srbija/278048/Domovi-za-decu-u-Srbiji-kao-paklene-rupe-Bolesna-deca-ceo-dan-u-kavezima-bez-nege-pustena-da-umru.html Pa jebotebog ovi oduzimaju decu od roditelja i onda ih stavljaju u ova mučilišta bez ikakvih uslova i sa neobučenim i nezainteresovanim osobljem... umesto da pomognu roditelje koji ne žele da se odvoje od dece. Kakvo je društvo i država se najbolje vidi po odnosu ka onima koji su najnemoćniji i najobespravljeniji... tu smo potpuno failed state.Sent from my M2002J9G using Tapatalk
Desmond Bojčinski Posted June 29, 2021 Posted June 29, 2021 22 minutes ago, James Marshall said: Sve pošasti ovog svijeta zaslužujemo. + 1
aram Posted June 29, 2021 Posted June 29, 2021 ko je dovoljno lud kao ja da pročita ovaj izveštaj u celosti https://www.driadvocacy.org/wp-content/uploads/Serbia-2021-web-SRB-1.pdf 2
Taihoskopija Posted June 30, 2021 Posted June 30, 2021 Lol Изношење паушалних тврдњи о овако озбиљном кршењу закона и стандарда, без тога да су невладине организације доставиле надлежним органима јасне доказе, крајње је неодговорно и неозбиљно, са јасним циљем урушавања система социјалне заштите и узнемирења јавности https://www.minrzs.gov.rs/sr/aktuelnosti/vesti/neodlozno-i-hitno-dostaviti-dokaze-o-sistemskom-zlostavljanju-dece-sa-smetnjama-u-razvoju 1
gospa buba Posted June 30, 2021 Posted June 30, 2021 ali to jeste tachno, sistem se urushava i javnost se uznemirava. naravno, niko se nece ozbiljno pozabaviti bilo chime, ni urushavachi zlih namera, ni prerano oslepelo i ogluvelo ministarstvo chija je nadleznost sent from novi mnogo jak bubamoto.
gospa buba Posted June 30, 2021 Posted June 30, 2021 ja mislila sad, ono 2013.moze deinstitucionalizacija, ali sve bez belog dinara i iskljuchivo pomocu ljubavi. a sada cu se ispratiti sama da se ne vuchem za jezik sent from novi mnogo jak bubamoto.
Jeremija Posted June 30, 2021 Posted June 30, 2021 29 minutes ago, vememah said: Kucamo na vrata zaboravljenih asova... 1
Recommended Posts