June 10, 20213 yr 21 hours ago, Jumanji said: Prvo da vidi kako ce sa sobom. Kako sebi da objasni, ne da ga je zaboravio na 15-20 minuta vec do 15-16h kada ga je vec zena zvala. I jos ako je tacno ono sto pise po portalima da je tvrdio ili sta vec da je dete u vrticu, odnosno oni gledali jos sigurnosne kamere, kakvo je to tek pomracenje mozga. Ma krv da ti se zaledi. Ovakvi užasi se dešavaju u drugim zemljama (mislim procentualno najviše u SAD). Uzroci su različiti ali dosta se pričalo npr. o slučaju univerzitetskog (ili srednjoškolskog, ne sećam se više) profesora koji je ujutro regularno došao na posao, parkirao auto na otvorenom parkingu i u njemu ostavio dvoje male dece. Da stvar bude još crnja, on ih je i pronašao kada se kasno popodne vratio na parking. On je u izjavi policiji i kasnijim psihijatrijskim veštačenjima stalno ponavljao kako je bio potpuno ubeđen da je klince ostavio u vrtiću pre nego što je otišao na posao, što mu je i bila svakodnevna rutina. Mislim da su na kraju zaključili da čovek nije ni lud, ni retard kao oni što ostave decu u kolima "samo na pola sata dok odu u supermarket", nego da je mozak naprosto zabagovao i svakodnevnu rutinu nesvesno pretvorio u tragediju.
June 10, 20213 yr 37 minutes ago, gospa buba said: ali zashto im smeta filter? prosto uzmu i skinu, tek tako? dobro i prodaju, ne kazem. Sent from my Moto E (4) using Tapatalk Začepi se, ako se auto ne vozi onako kako proizvodjač kaže... Da bi se DPF filter pročistio, mora se povremeno izaći na put i dati gas... Što ljudi koji voze uglavnom po gradu ne rade dovoljno često, i onda se začepi i bude problem...
June 10, 20213 yr 4 minutes ago, radisa said: Začepi se, ako se auto ne vozi onako kako proizvodjač kaže... Da bi se DPF filter pročistio, mora se povremeno izaći na put i dati gas... Što ljudi koji voze uglavnom po gradu ne rade dovoljno često, i onda se začepi i bude problem... Eto vidis sta nam rade. Pa kako onda da ti ne dodje da ga iscupas. Pametnom dosta.
June 10, 20213 yr Nama u Grčkoj počeo da se glasi automobil. Odvezli ga nekako do majstora, on nam za 500 evra zamenio katalizator*. Zeznuli smo ga fizički kada smo najahali na neki trotoar. Posle nam naš majstor u Srbiji rekao da se automobil gasio po nalogu kompjutera koji je ustanovio da katalizator ne radi i da se to kod nas rešava za 50 evra tako što skinu katalizatror i premoste ga i isključe senzor ili tako nešto. * Katalizator valjda prečišćava izduvne gasove, tako su mi rekli. Ako su lagali mene i ja lažem vas. Nemam pojma o kolima generalno. Žena vozi uvek.
June 10, 20213 yr pa to je predivno. i posle shto je srbija zagadjeno sranje od zemlje.Sent from my Moto E (4) using Tapatalk
June 10, 20213 yr 17 minutes ago, gospa buba said: pa to je predivno. i posle shto je srbija zagadjeno sranje od zemlje. Sent from my Moto E (4) using Tapatalk Tri godine su ljudi imali vremena da se prilagode. I jedno veliko nista. Mogu da kazu ako hoces da vozis po gradu ne mozes bez katalizatora i dpfa. Ko se vozi po BG-u nije sirotinja.
June 10, 20213 yr 5 hours ago, Tihajeza said: Na drugoj lokaciji ne bih reagovala sleganjem ramena. Na drugoj lokaciji ulica je postojala i ranije, na drugoj lokaciji je (kakav takav) grad, (kakvo takvo) društvo, pa da ga i komentarišeš, hvališ, zgražavaš se. Ovo ovde je kriminalno delo od početka, ne čudi me baš ništa što se dešava u kriminalnom delu, koje tačno znam ko ga je napravio i kada. Moguce da se ljudi dodatno osile u tom prostoru, a bahatosti ima na svakom koraku.
June 10, 20213 yr oni su to i napravili za sebe, da zive tak svoj model zivota, plastichne zene i auta bez krova. ne znam samo shto zavaravaju narod kvazi sadrzajima i kvazi shetalishtima, izmishljotinama lepote. opet, mozda im je tamo i potreban neki plebs da se pripushta, da im se razjaruje sa kamerama, skache, slikava zvezde i vrishti.shto se mene tiche dabogda se svalilo u savu chim prije. dovoljno je random jedno. za sad neshto malo hrishcanishem, samo da ne budu ljudi unutra, ali i to ce da me pusti vremenom Sent from my Moto E (4) using Tapatalk
June 10, 20213 yr Živeo saam na Altini godinu dana s devojkom. Ono tamo je skroz Divlji Zapad ali su svi uglavnom pičkice. Jedan komšija mi se uneo u lice s namerom da me bije a ja sam mu ukazao na martinke koje nosim i rekao da ću mu slomiti kosti jer sam stajao na stepeniku. Onda je rekao da će zvati policiju zbog naše glasne muzike a ja sam mu odgovorio: Imam decibel metar, zvaću ja policiju i prijaviti uznemiravanje. Nije se više žalio. Tja.
June 10, 20213 yr Popular Post On 9.6.2021. at 12:32, Svarog said: juče u bloku proslava maturanata iz osnovne škole. repertoar narodnjaka (prepoznao samo "Jutro je" od Nade Topčagić). pa splet rodoljubivih pesama. zastave (Zvezda, Srbija). bakljada. posle i trubači, sa sve kićenjem novčanicama. u istom bloku istovremeno proba predškolaca za završnu predstavu koja će biti danas. sa zvučnika obrada pesme "Zemlja" od EKVa i deca pevaju u horu. 300 metara i 8 godina između njih. šta se desi na tom putu, tema kojom se nažalost ne bavimo kao društvo. Beograd, dok je DJB još bio živ. Ulazim u jedan novobeogradski blok... tamo predškolci slušaju Zemlju, a mamike se pucaju najfinijim molijem. Nema više tog post pank arta. Došli su seljaci osmaci, sjebali žardinjare i oduzeli nam peak đinđićizma. Srećom, duh beogradski živeće sve dok imamo nove mlade ljude poput PPP podmlatka.
June 10, 20213 yr Meni je "Zemlja" za predškolce podjednako neodgovarajuća pesma kao Nadino "Jutro je" za osmake. Ako ne i gore.
June 10, 20213 yr 13 minutes ago, Tihajeza said: Meni je "Zemlja" za predškolce podjednako neodgovarajuća pesma kao Nadino "Jutro je" za osmake. Ako ne i gore. Bukvalno. Bar 90% njih će početi da sluša nešto drugo kad bude napunilo 12/13 godina.
June 10, 20213 yr Zato što šestogodišnje dete ne može da razume nikako tekst: U zemlji vidim spas Iz sna me budi glas koji ne poznajem Dok grane miluju naša tela Dok senke prave pokrov za nas Dok petnaestogodišnjaku testosteron i koješta već navire na uši, i većina njih ljubi jastuk zaista, ono bukvalno, pa se makar identifikuje.