Jump to content
IGNORED

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad naseg drustva, pbp)

Аврам Гојић

Recommended Posts

• Replies 40.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• gospa buba

1865

• ToniAdams

967

• Filozof manijak

952

• radisa

800

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Nazirem split i jednu sjajnu raspravu bez sanse da ikada dodje do njenog kraja i konca

Posted
5 minutes ago, gospa buba said:

molim te, kad dodjesh, i ako ostanesh, nemoj svoju sadaahnju/buducu decu da uchish da je beograd pakao na zemlji, a banjaluka raj za kojim treba zauvek da se chezne, ali da se nikad ne vrati, dok se pritom trpe dushevne bolovi i fizichke muke. samo to molim smile.png

beograd bi bio mnogo bolje mesto kada bi svojoj deci bio zavichaj, umesto 100 kuca radovana prvog sad.gif

sent from bubamoto

necu, ne brini.😁

mislim, znam o cemu govoris i u pravu si.

cak i moj sada pokojni ujak (vojno lice u penziji) se toliko "integrisao" u bg. da su ga uvijek nervirale price o "zavicaju" "rodnoj grudi" i sl.

uvijek je pricao da je sa sela u vojnu skolu sa 15 godina  pobjegao jer je bio gladan  i da se nikad ne bi vratio nazad.

Posted (edited)

za učitelja:

naravno da nije bitno. saglasan sam.

sad, za ovo drugo, baci pogled na Kuglu.

Edited by djordje geprat
Posted

ma ova moja zelja je vise u domenu teorije.

u bl imam sredjen zivot, porodicu, posao, a i ostarilo se za neke krupnije promjene.

sto se tice staaaarih beogradjana, ima i staaarih banjalucana.

ti "stari" banjalucani u pravilu su prva, max druga generacija ljudi rodjenih u gradu. oni cije su porodice tu 200 godina unazad nikad se ne pozivaju na mjesto rodjenja.

Posted
necu, ne brini.[emoji16] mislim, znam o cemu govoris i u pravu si.

cak i moj sada pokojni ujak (vojno lice u penziji) se toliko "integrisao" u bg. da su ga uvijek nervirale price o "zavicaju" "rodnoj grudi" i sl.

uvijek je pricao da je sa sela u vojnu skolu sa 15 godina  pobjegao jer je bio gladan  i da se nikad ne bi vratio nazad.

onda smo to reshili i dobrodoshao i kadgod i zauvek biggrin.png 

ja ne mogu da podnesem.ljude koji ne vole grad, a zive u njemu i josh prichaju o tome, kao da im je to najvaznije zivotno dostignice, to shto ne vole.

razumem naravno da neki mozda i moraju.

a nevoljenje beograda dozivljavam vrlo lichno, kao i rezultate aktivne neljubavi koje gledam po ceo dan svaki dan :dry:

sent from bubamoto

Posted
Just now, gospa buba said:

onda smo to reshili i dobrodoshao i kadgod i zauvek :D

ja ne mogu da podnesem.ljude koji ne vole grad, a zive u njemu i josh prichaju o tome, kao da im je to najvaznije zivotno dostignice, to shto ne vole.

razumem naravno da neki mozda i moraju.

sent from bubamoto

Pola NS takva... Druga polovina staari Noovooosadjani...

Posted
27 minutes ago, djordje geprat said:

ja bih želeo da svi koji su rođeni van beograda želeli da žive u svom zavičaju ili tamo negde blizu.

Želeti je jedna stvar, problem je obično što u zavičaju nema ničeg

Posted
4 minutes ago, Time Crisis said:

Želeti je jedna stvar, problem je obično što u zavičaju nema ničeg

ne znam, nije valjda da ceo Svet treba da se prestli u megapolise, metropole i slino. krupna je to tema.

Posted

Ja volem NS, a nisam staaaaaari :blush:

Meni su hit naši gastosi, ne vole Njemačku i Njemce, ali se ne vraćaju ovde

Posted
1 minute ago, djordje geprat said:

ne znam, nije valjda da ceo Svet treba da se prestli u megapolise, metropole i slino. krupna je to tema.

To je neminovno 

Posted

drago mi je što to neću doživeti. 

Posted
2 minutes ago, djordje geprat said:

Pogrešno je to gledati sa strane da li treba ili ne treba, sve zavisi šta je nekom ok i prihvatljivo. Meni je za poslednjih par godina trebalo i da imam odakle da naručim klopu i doktor (privatni) koji će doći u kućnu posetu i taksi koji je dostupan 0-24 i više od jednog supermarketa i brz internet itd. To sve skupa praktično ne postoji van (naj)većih gradova.

S druge strane, nekom kome je sve to nepotrebno može slobodno da živi i na vrhu planine, neće mu ništa faliti.

Posted
2 minutes ago, djordje geprat said:

Posledica nesposobnosti ili nezainteresovanosti da se sagledaju trendovi migracija u nas..nesto slicno kao i problem koji imamo sa ekologijom. Nije se problem uvideo na vreme, nikoga nije zanimalo da krene sa resavanjem..i onda stvari odu u materinu. 

Jasno mi je da ne moze biti magnetne rezonance u svakom selu..ali razumem i ljude koji u strahu od izostanka adekvatne (ili bilo kakve) zdravstvene zastite ili obrazovanja za svoje potomstvo, potegnu put velikih gradova. 

Posted

Al super je kad ljudi koji zive u bg kukaju kako ne treba svi da se presele u njega

Sad jbg to sto se ljudi doseljavaju jer nemaju pre svega posla i ostalih elementarnih uslova, pa jbg...

I ne, niko nije duzan da voli beograd, zapravo ga je vrlo tesko voleti ovakvog kakav je danas, niti se vecina doseljava zbog te ljubavi vec iz nuzde