Jump to content
IGNORED

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad naseg drustva, pbp)

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted

naravno da jeste

policije treba da bude komunalne, finanijske, saobraćajne, kriminalne i msm da će vreme pokazati da i ona za visoko tehnološki kriminal treba da ima svoj odijel

• Replies 40.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• gospa buba

1865

• ToniAdams

967

• Filozof manijak

946

• radisa

799

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

U teoriji, da
Malko nas jebucka praktična primena svih tih policija (milicija)

Pa kad društveni talog pokaže zube, onda doom&pakao 

Posted
27 minutes ago, Arkadija said:

Ali isto tako je i tačno da od dana kada su osnovani nisu obavljali funkciju zbog koje su osnovan tj. komunalni red, a dolaskom sns-a na vlast, samo su mutirali u ovu inkarnaciju u kojoj su danas. 

Komunalni red je širok pojam. Nažalost za uvođenje komunalnog reda u Beogradu bbi trebalo da ih ima 100.000 hiljada. Govorim o sitnim stvarima tipa bacanje smeća i slično. 

Pitanje je prioriteta. U vreme kada su osnovani jedan od najkrupnijih problema je bila organizovana ulična prodaja. Recimo na Zelenjaku. To nisu bili ovi sitni prodavci već grupe koje su švercovale i zarađivale značajne pare. Protiv njih su se bunili i trgovci koji su plaćali prostor, zaposlene i naplaćivali PDV za iste ili slične artikle - garderobu npr. 

Djilas ih je koristio i da proba da natera ljude da plaćaju gradski prevoz. 

Medjutim, u međuvremenu je počela kriza, grad se punio ovim ljudima koji prodaju polovne stvari, baka sa buketićima cveća i slično. 

Na jednom od poslednjih sastanaka pre smene sam ispričao Djilasu za slučaj koji je Vasa opisao ovde - otimanje sa nekom bakom koja prodaje cveće. Djilas se složio da to ne treba da se radi dok se ne raščiste ozbiljni prodavci, ali je ubrzo otišao pa ne znamo kako bi se to završilo. 

Btw, prva sihta komunalaca su uglavnom bili komunalni redari iz opština - ljudi sa sss koji su tokom nekih promena zakona izgubili pravo da budu inspektori pa i funkciju u opštini. Dodatno, neke opštine su tamo prebacile i neke ljude sa kojima nisu znali šta će. Jedini koji nisu otišli su bili ljudi koji nisu mogli da prođu fizičke testove - stari i bolesni. 

Za prvih nekoliko klasa znam da su prošle ozbiljne obuke u Kamenici od nekoliko meseci. Opet, problem je što tu može mnogo lakše da se zaposli nego u pravoj policiji. Mislim da bezbednosnih provera nema kao što ima MUPu. Znam npr da su moju rođaku mesecima proveravali kada je htela da se zaposli kao medicinska sestra u MUPu. Na kraju su jok otkrili neku bezopasnu srčanu manu i nisu je primili. 

Ne znam kako je ona patosirana nesrećnica prošla testove i provere.

Posted
9 hours ago, dùda said:

Ovde ljudi koji komentarišu kako nije u redu opravdavati nasilje ni u kom slučaju i ni sa kojim razlogom su naravno u pravu, ali kada bi sve ovo što se dogodilo stavili u jedan neutralan kontekst ili ajde da kažemo u jedno normalno društvo.

U zemlji Srbiji, gomila ovih navijačkih komentara je sve samo ne neočekivana, nemojmo glumiti francuske sobarice.

Zapravo, cela situacija se u normalnom društvu ne bi ni dogodila, čemu je onda u takvom društvu posmatrati ?

+1000

nikako da izbace švicu iz jednačine, jbg

Posted (edited)
8 hours ago, copkillah said:

Ovo sam ponovio n puta i to je jedan od glavnih razloga što na nasilje nad komunalcima ne mogu da gledam kao na nešto nepoželjno i pogrešno. 

dodala bih i izvršitelje u taj koš, ne nasilje, ali otpor/bojkot svakako

Edited by ordi
Posted
1 hour ago, Arkadija said:

Ali isto tako je i tačno da od dana kada su osnovani nisu obavljali funkciju zbog koje su osnovan tj. komunalni red, a dolaskom sns-a na vlast, samo su mutirali u ovu inkarnaciju u kojoj su danas. 

Upravo, ranije si imao lezileboviće, da se tako izrazim, sada imaš bahatu stoku koja misli da je zaštićena stranačkom pripadnošću.

16 minutes ago, ordi said:

dodala bih i izvršitelje u taj koš, ne nasilje, ali otpor/bojkot svakako

to je tek posebna priča, bolje da ne počinjem

Posted

tesko da se izvrsitelji mogu bojkotovati. 

Posted

Pa to, kod nas nije problem potreba da nešto postoji, nego to kako se taj "sektor" u primeni ponaša.
A mi smo izgleda toliko nepovratno sjebana država i društvo, da je jedini način da se to popravi to da se ukine...

... Shiit has hit the fan...

Posted (edited)

Ljubodrag Stojadinovic  sjajan tekst

Ali, laž o blagostanju se rasipa na epizodama koje svedoče o mukama preživljavanja. Ništa tužnije od prizora obračuna dve nekadašnje dame, uništene životom i laganim umiranjem. One se biju oko bezvredne robe: jedna bi da je sačuva, druga da otme i kazni.

To je jasna slika mrtvog društva u kome se legitimno sprečavaju pokušaji preživljavanja. Progon ljudi sa kesama i šarenim torbama samo je naizgled sukob na socijalnom dnu.

Zamislite ovo: ubice Olivera Ivanovića su i dalje pod zaštitom vlasti, policajac koji je otkrio važne tragove do Jovanjice je skršen i razapet zbog pokušaja da ostane čestit, Krušik nestaje kao mrtvo ime u porodičnom biznisu ministra policije. Srpska kleptokratija sa svojom mafijom na čelu države je pobesnela od para. Omamljeni raskolom, ljudi svojim bdenjem čuvaju raskošna crkvena bogatstva i avetaju za svetinjama po sve gušćem mraku.

Starice koje ne mogu da plate račune izlaze na pijace sa robom koju su našle u starim kredencima. Mnoge od njih imaju nepodnošljiv život, neke i tešku ruku. I na tom bojištu, gde vidimo neobičnu pijačnu tuču, jad i najavu propasti, začinju se veliki lomovi i tragični raspleti.

Sa društvenih mreža izdvajam tri, slučajno izabrana stava:

Boško Obradović poslao svoju uvežbanu nasilnicu da bije po Beogradu;

Srpska Hilari Svonk trenira rušeći policajke;

Sram da nas bude kukavni Srbi. Babe pokazuju šta je pesnica Otpora.

Pise ko da je mene ovde citao :fantom:  a nije izbacio ni SNS iz racunice

Edited by Caligula
Posted

ulazimo u pet dan sage o udarcu na voždovačkoj pijaci.

The punch heard round the world

Posted
13 hours ago, Reaktor said:

neki koji vide pesnicu protivu sistema i španske serije sa elementima političkog trilera :fantom:

Kojim tokom misli si dosao do zakljucka da se bilo ko raduje sto se ovo desilo, zaista koji veseo element poseduje ova prica a da mi je promaklo?

Sto se mene tice vec sam rekla da ne donosim nikakav sud pre nego sto se utvrdi tacno sta se desilo, onaj Televisa printscreen je tu vise ‘nako fenomenoloski.

Posted (edited)
2 hours ago, kud u maglu Simoviću said:

tajsonkatm

A ova druga je svetli primer života i rada u Srbiji, žena od tipa 55, 60 godina koja je završila kao komunalni policajac zahvaljujući Vučiću. 

Ej, ona je jebeni komunalni policajac. POLICAJAC.

I ona nije talog, klasičan primer korupcije, stranaštva, i svega lošeg zbog čega jesmo ovakvi bednici a ova što nešto preprodaje za siću u zemlji - 100 puta sam rekao kakvoj - jeste. 

Edited by Mil@n
Posted
14 minutes ago, Mil@n said:

A ova druga je svetli primer života i rada u Srbiji, žena od tipa 55, 60 godina koja je završila kao komunalni policajac zahvaljujući Vučiću. 

Ej, ona je jebeni komunalni policajac. POLICAJAC.

I ona nije talog, klasičan primer korupcije, stranaštva, i svega lošeg zbog čega jesmo ovakvi bednici a ova što nešto preprodaje za siću u zemlji - 100 puta sam rekao kakvoj - jeste. 

Ima 45 godina...Išla sa mnom u školu...OŠ 20.oktobar Novi Beograd

Posted

brt ništa nisi skapirao

:sad:

društveni talog se odnosio na učesnike(množina). ne pravim razliku međ tajsonkom i milicajkom. u globalu.

one su društvo, njegov talog

nije to borba ugnjetavanog pojedinca protiv sistema, kao npr baba coka 

što vidim da se pokušava izjednačiti

ono u splitu od pre neki dan(mislim isti dan kad i vidikovački k.o.) je borba pojedinca protiv korumpirane države