Jump to content
IGNORED

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad naseg drustva, pbp)

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted
Just now, ordi said:

ne mogu a da se ne zapitam šta neke od vas sa poganim jezikom razlikuje od prodavačice koju kudite. i verbalno nasilje je nasilje.

tacno.

mir u nama.

• Replies 40.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• gospa buba

1865

• ToniAdams

967

• Filozof manijak

946

• radisa

798

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted
56 minutes ago, villiem said:

Ovo je reper, ako samo pogledamo seba svasta ce da bude tamo.Mislim da to jeste deo ljudske prirode ali da narodi ili grupe ili sta god, da je vece od jedan, u nekom trenutku naprave korak a da mi jos nismo, evo ja prvi(ja sam uvek veci od 1)

Inace u pravu si za stav, pokazalo da ipak ne mozes da iskljucis sns, ne moze se udarati i nije u redu ali su izvuklji najgore u nama, po meni na njima je veca odgovornost

kada sam to napisala, nisam uopšte mislila na neke apstraktne, ili neuhvatljive stvari, već na prilično konkretne.

koliko je za divljanje SNS-a npr odgovoran neko ko je rešio da društvenu svest stekne pre pola godine, a pre toga je ceo život bio u happy-little-camper-ne-zanima-me-politika-idiot fazonu?

ili onaj koji neće da se suprotstavi svom nepismenom direktoru na radnom mestu jer nije-to-moja-odgovornost-i-mogu-imati-neprijatnosti?

koji su sve načini na koje mi učestvujemo u korupciji u ovom društvu? 

da li radimo poslove za koje smo kvalifikovani ili smo tu "preko veze, ali nema veze"?

da li ičim doprinosimo društvu da bude solidnije ili ga razgrađujemo?

ne mogu da se otmem utisku da solidan broj ljudi živi oslobođeno od svesti o tome da ima ikakvu odgovornost. gledam to najbolje po kolegama. u ispravnom sistemu, nekima od njih bi trebalo zauvek da bude zabranjeno da rade ovaj posao - tolika je šteta koju su napravili svojim nečinjenjem. ali oni su svi u fazonu da iskreno ne vide korelaciju između mesta "pomoćnik direktora za to i to" i stanja u državi u "toj i toj" oblasti. a deset godina rade "to i to". i najverovatnije, kad sve ovo prođe, neće snositi nikakve posledice.

nije SNS došao niotkuda. i nije se tako dobro i širokopojasno primio samo zbog medijske represije. na moju veliku žalost, i na našu kolektivnu tragediju.

i za kraj - sve što je neko izvukao iz nas bilo je u nama, za početak.

mnogi od nas jesu žrtve ovog sistema, mnogi su platili i plaćaju ozbiljne cene. ali - da li smo nevini?

mene je ova tema i reagovanje solidnog broja ljudi na njoj (reakcija rulje) porazila kao ljudsko biće.

s druge strane, ja znam čoveka koji je pre dve i po godine dobio sličan udarac, nezgodno pao na beton i nikada ne ustao.

i s treće strane - i glasači SNS-a su ljudi. manje-više isti kao mi.

Posted
2 hours ago, Malkmus said:

jedan dan je bila prica, nije michael moore neki levak, zakopali ga do kraja tog dana. Moras bas da guglas da bi nasao ovo. Farma mafija, motherfuckers

A za ovu teoriju sam cula pre njega, neki psiholog/psihijatar je javno izjavio sta je okidac i ni njega posle vise nije bilo. 

Posted

Čitam temu već evo pola sata i umirem od smeha, praštajte :D.

I da,  plus jednujem na nekoliko postova  ( @SNARC i još neki) koji se čude od kad smo postali tako fine dušice i toliko gadljivi na malo pesničenja ?

Ovde je koliko vidim, jedno nasilje izazvalo drugo i ne razumem zašto bilo ko kaže da je komunalka samo pokušavala da radi svoj posao. Pa ako se onako radi taj posao onda svi odmah da se roknemo.

Ovde je problem mnogo dublji od fizičkog obračuna i valjda je to svima jasno.

A ovo zgražavanje nad "pičkousti" i "džiberka", pa to je tek smehotres :laugh:. Šta sve neću doživeti ovde.

Obožavam ppp :s_w::ziga:

Posted

Izgleda da je SNS slomio pt. Verovatno je u pitanju bila neka stravična pretnja, tipa "Ako ne budete sarađivali, ubuduće ćete sjenički sir morati da kupujete od neovlašćenog prodavca na pijaci", na šta je usledilo "Samo mi recite koga treba da ubijem".

Posted
1 hour ago, pt 2.0 said:

kada sam to napisala, nisam uopšte mislila na neke apstraktne, ili neuhvatljive stvari, već na prilično konkretne.

koliko je za divljanje SNS-a npr odgovoran neko ko je rešio da društvenu svest stekne pre pola godine, a pre toga je ceo život bio u happy-little-camper-ne-zanima-me-politika-idiot fazonu?

ili onaj koji neće da se suprotstavi svom nepismenom direktoru na radnom mestu jer nije-to-moja-odgovornost-i-mogu-imati-neprijatnosti?

koji su sve načini na koje mi učestvujemo u korupciji u ovom društvu? 

da li radimo poslove za koje smo kvalifikovani ili smo tu "preko veze, ali nema veze"?

da li ičim doprinosimo društvu da bude solidnije ili ga razgrađujemo?

ne mogu da se otmem utisku da solidan broj ljudi živi oslobođeno od svesti o tome da ima ikakvu odgovornost. gledam to najbolje po kolegama. u ispravnom sistemu, nekima od njih bi trebalo zauvek da bude zabranjeno da rade ovaj posao - tolika je šteta koju su napravili svojim nečinjenjem. ali oni su svi u fazonu da iskreno ne vide korelaciju između mesta "pomoćnik direktora za to i to" i stanja u državi u "toj i toj" oblasti. a deset godina rade "to i to". i najverovatnije, kad sve ovo prođe, neće snositi nikakve posledice.

nije SNS došao niotkuda. i nije se tako dobro i širokopojasno primio samo zbog medijske represije. na moju veliku žalost, i na našu kolektivnu tragediju.

i za kraj - sve što je neko izvukao iz nas bilo je u nama, za početak.

mnogi od nas jesu žrtve ovog sistema, mnogi su platili i plaćaju ozbiljne cene. ali - da li smo nevini?

mene je ova tema i reagovanje solidnog broja ljudi na njoj (reakcija rulje) porazila kao ljudsko biće.

s druge strane, ja znam čoveka koji je pre dve i po godine dobio sličan udarac, nezgodno pao na beton i nikada ne ustao.

i s treće strane - i glasači SNS-a su ljudi. manje-više isti kao mi.

Problem je u istom tom sistemu koji je zasnovan na oligarskom povlađivanju bogatoj manjini i mrvicama koje prosleđuju njihovim slugama i potčinjenima. Srbija odavno nije građanska država u smislu da je interes istih na prvom mestu, već kriminalnom bandom okupirana teritorija gde su ti isti privatizovali apsolutno svaku instituciju, ignorišući u radu i postojanju i ustav i zakone, sprdajući se sa skupštinom, onemogućavajući bilo koju sferu rada države kako bi stvorili barem privid da se ne živi u totalnoj diktaturi u skoro pa srcu Evrope.

Posle onoliko malverzavija vlasti, afera, korupcije, lažnih diploma, doktorata, rasvete, stranačkog zapošljavanja i čega sve ne, sistem te bukvalno uči da se snalaziš kako znaš i umeš davajući ti najbolji (tj najgori) mogući primer. Uče te da uđeš u stranku i kupiš diplomu, a ne da greješ stolicu za diplomu. Uče te da mrziš drugačije od tebe umesto da ih poštuješ i pošteno se boriš sa njima u bilo kom kontekstu. 

Sve ide od vrha, pa i uzrok ove apatije i očaja naroda koji opet dovode do situacija kao što je ta na pijaci. Ja sam duboko ubeđen da bi stvari u ovoj zemlji mogle da se rapidno promene na bolje po mnogo osnova. U prilog tome, koliko se brzo SNS prešaltao ka Evropi i EU umesto da seru kako je EU Evropska kurva? Koliko brzo smo dobili geja premijerku u zemlji gde je do pre par godina bilo ratno stanje pri pomenu gay parade? Bukvalno smo stoka koju samo treba naučiti, skloni smo idolopoklonstvu, vezujemo se (ne mi, narod) za vođe i indoktrinirati nas je lakše nego bilo šta drugo. Problem je što se to decenijama zloupotreblljava jer 7 miliona omađijanih tupana se lakše kontroliše i krade nego ozbiljna masa ljudi sa razvijenom građanskom svešću koja je spremna da se bori za sebe i svoje. 

Svuda postoji deo odgovornosti za ovaj brlog u kome živimo, ali je bez ikakve dileme najveća na političarima i svim vlastima posle Slobe na ovamo. Svi su se izmenjali i usrali svoje prilike, zloupotrebivši ih za lične i stranačke interese, kao i interese tajkuna i stranih ambasada umesto da rade za narod što im je prvi i glavni zadatak. 

Posted
2 minutes ago, Mil@n said:

U prilog tome, koliko se brzo SNS prešaltao ka Evropi i EU umesto da seru kako je EU Evropska kurva? Koliko brzo smo dobili geja premijerku u zemlji gde je do pre par godina bilo ratno stanje pri pomenu gay parade?  

Mnogo volim da koristim ovo poredjenje..pa cu ga napisati jos jednom.

Mozes da stavis kristalni luster u stalu..ali to ne znaci da si od stale napravio balsku dvoranu. Samo si dobio stalu sa kristalnim lusterom. 

Posted
1 minute ago, Mil@n said:

Ja sam duboko ubeđen da bi stvari u ovoj zemlji mogle da se rapidno promene na bolje po mnogo osnova. U prilog tome, koliko se brzo SNS prešaltao ka Evropi i EU umesto da seru kako je EU Evropska kurva? Koliko brzo smo dobili geja premijerku u zemlji gde je do pre par godina bilo ratno stanje pri pomenu gay parade?

zemlja je suštinski dalje nego ikada od 2000. od onoga što predstavlja EU, a bogami i od ulaska u EU.

sve je to opsena, koja će da eksplodira. 

nismo se približili uređenju zapadnoevropskih zemalja.

nismo postali tolerantniji prema gej populaciji i paradama nego što smo bili 2010.

ovo je sve fejk.