Jump to content
IGNORED

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad naseg drustva, pbp)

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted (edited)

a mnogi su samo zeljni nasilja.

Edited by Joe D
  • Replies 40.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• gospa buba

1865

• ToniAdams

967

• Filozof manijak

946

• radisa

798

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted
Just now, Ravanelli said:

Ljudi su svi nabijeni nervozom i pred pucanjem. Ja mislim vec neko vreme da otvorim tema "da li smo otisli u kurac, kada i zasto" 

Problem postaje to sto je svaka komunikacija medju ljudima agresivna, sto je ljubaznost skoro nemoguce naci i svi su jedni drugima vukovi, umesto da se pomazemo i idemo napred. 

To bukvalno vidim na svakom koraku. Stres, brzina i ujedanje

+ 1

Zanimljivo je izanalizirati uzrok koji je doveo do ovakvog stanja društva.

Posted

Zna se ko ovde sprovodi linc, silovanje i nasilje..

Posted (edited)
2 hours ago, Caligula said:

Okacio neko na TW juce da su i komunalka i Jovanka Orleanka obe clanice SNSa

Socijalna kompatitivnost tih žena je stravična. Ja znam u rillajfu sredovečne SNSovke koje rade dva manuelna posla, jedan ujutru, drugi popodne, a stignu i da obave stranačke dužnosti, tipa: botovanje na fejsu. Ja to ne bih mogao, čak ni da sasvim poludim, lenj sam. :fantom: I posle kažu da nova srednja klasa u nastajanju neće ugroziti režim, možda neće sutra, ili ove godine, ali u neko vreme sigurno hoće.

Edited by Mislilac Uskok
Posted
6 minutes ago, Frank Pembleton said:

Vremeje za temu, kupujete li kod švercera i zašto ne?

:lol:

meni su buvljaci strast. Jednom na oglasima kupio (pisao vec o tome odavno) Simensov staari gestapo telefon, sjajno stanje, recimo ako se dobro secam kostao 40 eura. Bas dobar.

Kasnije setao buvljakom kod keja i vidim covek prodaje prljav, zapusten, jedan kraj okrnjen ali ostalo u redu - odlicnu kopiju Simensa koju je pravio nas "Pupin"... pitam koliko ga ceni, kaze 250 dinara :isuse: predlozio sam mu da stavi na oglase jer moze da ga proda recimo za dve hiljade, on meni "ma ko ce sa tim da se bakce, daj mi 250 dosta mi je"... dao sam mu, ako se dobro secam, 500 uz neki nejasni osecaj krivice, mada se tesim da ga je verovatno pronasao u kontejneru.

Sverceri - ne znam, ima ih na pijaci, imaju tezge, nisu ovi klasicni buvljakari. Kupujem cokoladu Ritter, Alvu ponekad, papirne ubruse, sve sto moze da koristi.

Posted (edited)
10 minutes ago, Ravanelli said:

Problem postaje to sto je svaka komunikacija medju ljudima agresivna, sto je ljubaznost skoro nemoguce naci i svi su jedni drugima vukovi, umesto da se pomazemo i idemo napred. 

Al da vidis, u Ikei svi kulturiska jedni prema drugima, "izvinite", "pardon", "izvolite na kasu pre mene slobodno", "treba li vam pomoc" i slicno.

Kao da si u drugoj drzavi. Pristojnity.

Edited by Caligula
Posted
8 minutes ago, Caligula said:

Al da vidis, u Ikei svi kulturiska jedni prema drugima, "izvinite", "pardon", "izvolite na kasu pre mene slobodno", "treba li vam pomoc" i slicno.

Kao da si u drugoj drzavi. Pristojnity.

to je do “arhitekture”, zato na buvljaku pogibija

kad si čuo da je izbila tuča u narodnom muzeju ili u galeriji?

+1 za split o konfrontaciji društva

Posted
12 minutes ago, Ravanelli said:

Ljudi su svi nabijeni nervozom i pred pucanjem. Ja mislim vec neko vreme da otvorim temu "da li smo otisli u kurac, kada i zasto" 

ovo sam najjasnije videla hodajući 31.12. na relaciji london - kalemegdan.

izrazi ljudskih lica prolaznika: sumorni, mračni, otvrdlih crta čak i ako su mladi, deluju surovo, zlokobno i izmučeno... danima sam bila pod tim utiskom.

možda da zahvalim vesiću što mi je prevoz govno, i što sem utabanih staza kućaposobolnicedomovizdravljadrugiposo nigde i ne idem mesecima po danu.

imam utisak da deo razloga leži u tome što smo zaista godinama bombardovani nasiljem i iritacijom od strane političkih elita, preko masmedija i tabloida, nadole.

takođe imam utisak da drugi deo razloga leži u tome što retko ko od nas sagledava ličnu odgovornost za stanje u kojem se društvo nalazi, za ove metastaze.

taj deo ljudske prirode mi je fascinantan.

Posted
9 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

Narodni muzej je zbog takvih stvari i bio toliko dugo zatvoren.

Posted (edited)
12 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

Buvljak je poseban eko sistem, internih pravla i principa koji su nevidljivi na prvu. Na onih 30tak prodavaca u Zemunu o kojima govorim, imas nekoliko grupa - ljude sa boljom robom (polovnom) ili specijalizovane (jedan prodaje samo hirurski i zubarski alat!) , zatim cistu sirotinju koja iz kontejnera prodaje ulov, e medju njima na primer ima jedan glavni koji odredjue ko ce sta da prodaje prema profilisanosti - jedan knjige, drugi garderobu/cipele, treci casopise i srafove, peti alat, sesti ploce/CDove... a i sami prave razmene, to sam zakljucio po tome sto sam jednom cigi sa kojim sam "komsija" odneo relativno isplativu gomilu CDova sa filmovima, uredno upakovanim u omote, kad drugi dan vidim svi CDovi su zavrsili na drugom kraju buvljaka kod nekog chiche.

Primetio sam da se oni i prema najgorem djubretu odnose kao prema "robi", tako je i zovu, tipa koriscena cetkica za zube ili pola tegle marmelade je na prodaju, korisceni dildoi i od popa usi :D hocu reci sve nekako na kraju ima kupca.

Prisustvovao sam par puta kod nekih internih svadja, nije bilo naivno. Pred tuchom su za 500 dinara duga. Prosto, ti ljudi nemaju drugaciju opciju jer da bi se smrzavao na ulici od 8 ujutru do jedan popodne za u vr glave hiljadu dinara a mnogo cesce 200-300, moras da budes bez drugih opcija. Dodaj na to komunalce koji bacaju sve to u djubretarski kamion, pisu kazne - et viola, ode zakon i pravo u qratz.

Edited by Caligula
Posted
11 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

+1 za split o konfrontaciji društva

Galeristi strogo vode racuna da izlazu dela samo autora jednog stila, da ne bi doslo do sukoba pristalica Gogena i Munka recimo..

Posted
7 minutes ago, Caligula said:

korisceni dildoi. hocu reci sve nekako na kraju ima kupca.

Nadam se da ovde ne daješ suptilni hint gde odlazi tvoj budžet za buvljak.

Posted
Just now, Goranz said:

Nadam se da ovde ne daješ suptilni hint gde odlazi tvoj budžet za buvljak.

Jok more, samo interesantna trivija :fantom: ne kupujem to vucica mi

Posted
53 minutes ago, Filozof manijak said:

+ 1

Zanimljivo je izanalizirati uzrok koji je doveo do ovakvog stanja društva.

Šta nije jasno, najgora vlast ikada koja svesno i agresivno svakodnevno radi na polarizaciji društva terajući nas da mrzimo jedni druge umesto da svi mrzimo i smenjujemo njih. Jasno targetiranje političkih protivnika, svakodnevna pljuvačina, degradacija, ponižavanje svega i svakoga što nije po njihovom sa jasnom idejom da se izazove mržnja ljudi prema tim ljudima (Đilas, Boško fašista i sl, tužno je koliko se to sistematski radi) pa i grupacijama tj svakome ko navedene npr podržava.

Pri tom, privatizovana je cela država, ne funkcioniše apsolutno ni jedan aspekat sistema, zdravstvo je samo da se moliš da ti nešto ne zafali inače si mrtav, bukvalno, ustav pravo i zakoni su ovde apsolutno nebitni, niko ne odgovara za bilo šta, a to je nešto na čemu treba da se zasniva svako društvo i država,  šta ljudima ostaje nego da akumuliraju bes i negativnu energiju koja nekad negde mora da izađe... Kao npr na pijaci kad te jebe komunalni policajac dok pokušavaš da preživiš.

Posted

Mržnja ima mnogo dublje uzroke. Sociolozi treba da istražuju. Npr. kad neko snimi lošu domaću seriju bude jedno 500 stranica hejta i zajebavanja, a kad snimi nešto dobro, onda uvrh glave bude jedna strana stidljivih pohvala. Ovde se ljudi puno mrze, puno kritikuju, a malo se hvale međusobno. Od detinjstva pa do zrelog doba.