Caligula Posted January 12, 2020 Posted January 12, 2020 (edited) 7 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: +1 tač daun Kumse, samo jedno malo pitanjce - kako i zasto bi izbacio SNS iz jednacine? Ovo nije snimak iz Norveske ili Switzarske, ovo je snimak iz Srbije sa svim pripadajucim kontekstom i podtekstom, drustvenom situacijom u kojoj se otima kofer sirotinji a Kokezi uvaljuju programerski poslovi vredni milione eura i nikom nista? Samo pitam, nije mi jasno. Ajde onda da izbacimo i kofer iz jednacine. I pesnicu, i trg i ovaj mobilni telefon kojim je snimano. Ako vec apstrahujemo stvar do te mere da bi podvukli svoju poentu (izvlacimo glavni stub iz temelja cele price). Mislim, da ne ispadne kako podrzavam pesnicenje policajca iz cista mira. Edited January 12, 2020 by Caligula
copkillah Posted January 12, 2020 Posted January 12, 2020 još da ste tako složno branili komunalce onda kada su izazvali smrt čoveka, gde bi vam bio kraj ne može da se bude na strani aparata koji se koristi isključivo za represiju nad sirotinjom, tj koji selektivno primenjuje poštovanje zakona... da oni stvarno rade svoj posao, ne bi bilo nikakve dileme u ovoj situaciji, ali pošto ne rade, zaslužuju svako sranje koje im običan građanin napravi
pt 2.0 Posted January 12, 2020 Posted January 12, 2020 (edited) 5 minutes ago, Tihajeza said: Samo da utvrdimo terminologiju. U mom rečniku švercer je prodavac robe koju je dopremio iz inostranstva mimo carine, npr kupio u Mađarskoj televizor, ovde ga prodaje skuplje. Ovde govorimo o sirotinji koja prodaje stvari sa deponije i kontejnera za 200 din. dnevno, ako i toliko, za bukvalno parče hleba. ja govorim o švercerima i o ovoj konkretnoj ženi sa snimka koju doživljavam kao švercera na osnovu onoga što sam videla. govorim o konkretnom slučaju. ako me pitaš da li sam za ukidanje komunalne policije: FUCK YEAH! kauboj govori o sirotinji koja prodaje stvari sa deponije u svom osvrtu na zemunsku pijacu, čini mi se. isečak iz zakona o komunalcima: IV OVLAŠĆENJA KOMUNALNE MILICIJE Vrste ovlašćenja Član 18 U obavljanju poslova komunalne milicije, komunalni milicionar ima sledeća ovlašćenja: 1) upozorenje; 2) usmeno naređenje; 3) provera identiteta; 4) dovođenje; 5) zaustavljanje i pregled lica, predmeta i vozila; 6) privremeno oduzimanje predmeta; 7) audio i video snimanje; 8) upotreba sredstava prinude; 9) prikupljanje obaveštenja; 10) druga ovlašćenja u skladu sa zakonom. Pored ovlašćenja iz stava 1. ovog člana, komunalni milicionar može, kada je za to ovlašćen zakonom, drugim propisom i opštim aktom jedinice lokalne samouprave, izdati prekršajni nalog, podneti prijavu nadležnom organu za učinjeno krivično delo, podneti zahtev za pokretanje prekršajnog postupka i obavestiti drugi nadležni organ da preduzme mere iz svoje nadležnosti. Kada je zakonom ovlašćen na donošenje rešenja, komunalni milicionar primenjuje odredbe zakona o opštem upravnom postupku ili drugog zakona kojim je ovlašćen za donošenje rešenja. Protiv rešenja komunalnog milicionara može se izjaviti žalba gradskom, odnosno opštinskom veću u roku od 15 dana od dana dostavljanja rešenja. Edited January 12, 2020 by pt 2.0
Caligula Posted January 12, 2020 Posted January 12, 2020 4 minutes ago, Tihajeza said: Samo da utvrdimo terminologiju. U mom rečniku švercer je prodavac robe koju je dopremio iz inostranstva mimo carine, npr kupio u Mađarskoj televizor, ovde ga prodaje skuplje. Ovde govorimo o sirotinji koja prodaje stvari sa deponije i kontejnera za 200 din. dnevno, ako i toliko, za bukvalno parče hleba. Svako jutro gledam jedan takav market, prodaje se sve, npr. polupotrošena bočica šampona za 20 din., krnji tanjiri za 30 din komad... Prodavaca puno, a kupaca mnogo mnogo više, tuga jedna. Nije problem što prodavac "ne čisti kuće, radi 2-3 posla honorarna", nego śto ovi što kupuju se tu oblače, obuvaju, nabavljaju pokućstvo, i da ne kupe tu, išli bi goli i bosi. Sustina
villiem Posted January 12, 2020 Posted January 12, 2020 rastresanje kofera je iniciralo onakvu reakciju, njoj to nije isto kao i nama, njoj je to kao da joj pocepas crvenu, da se nije raspao ne bi je udarila a raspao se jer nije svercer nego sirotinja, svercer ima tezgu
pt 2.0 Posted January 12, 2020 Posted January 12, 2020 4 minutes ago, copkillah said: još da ste tako složno branili komunalce onda kada su izazvali smrt čoveka, gde bi vam bio kraj ovo je informerski način komunikacije. to je bedno. ako misliš ovo što si napisao - onda prosto nemoj više da se obratiš ljudima za koje to misliš. meni na primer.
ordi Posted January 12, 2020 Posted January 12, 2020 vi ste zaboravili na ne tako davno nastali snimak gde bahati baja parkira besni automobil na pešačkom i onda mu policija ne može ništa i jednostavno ustukne jer se manijak izviče i ispsuje ih? kad zakon bude podjednak za SVE, onda nek krenu i švercere da teraju, nemam ništa protiv. sutra će vama da seku struju zbog 10000 din duga, bogatim skorojevićima koji duguju 1000x više neće. s vrha nek se zavodi red, s vrha! vama je onda predobro ako vam švercer najviše smeta trenutno.
Caligula Posted January 12, 2020 Posted January 12, 2020 (edited) 4 minutes ago, villiem said: rastresanje kofera je iniciralo onakvu reakciju, njoj to nije isto kao i nama, njoj je to kao da joj pocepas crvenu, da se nije raspao ne bi je udarila a raspao se jer nije svercer nego sirotinja, svercer ima tezgu ne tezgu nego prodavnicu u Delta sitiju - Najk i Adidas u inostranstvu kostaju 30% manje, tehnika takodje, fotoaparati, ama sve od strane robe ovde je dignuto na 30+% Ako to nije organizovani shwetz (uz sicu za drzavu) ne znam sta je Edited January 12, 2020 by Caligula
halloween Posted January 12, 2020 Posted January 12, 2020 (edited) @villiem Tačno, milicajka je razbucala kofer i upropastila stvari koje su se rasule po prljavoj stazi, a ova kad je to videla znala je da neće moći da ih proda. Edited January 12, 2020 by halloween
Reaktor Posted January 12, 2020 Posted January 12, 2020 Just now, copkillah said: još da ste tako složno branili komunalce onda kada su izazvali smrt čoveka, gde bi vam bio kraj ne može da se bude na strani aparata koji se koristi isključivo za represiju nad sirotinjom, tj koji selektivno primenjuje poštovanje zakona... da oni stvarno rade svoj posao, ne bi bilo nikakve dileme u ovoj situaciji, ali pošto ne rade, zaslužuju svako sranje koje im običan građanin napravi Možemo mi uz kaficu i tastaturu da likujemo zbog iskazanog otpora, ali bokserka će zbog toga imati gadnih problema (napad na službeno lice). Ne pokušavam da branim komunalce, ali nokaut koji smo videli nije nikakva pobeda nad sistemom. Naprotiv.
Goranz Posted January 12, 2020 Posted January 12, 2020 Šta ste napali pt, valjda znate da je forumska Marija Antoaneta. "Nemaju doktorat? Neka jedu..."
copkillah Posted January 12, 2020 Posted January 12, 2020 1 minute ago, pt 2.0 said: ovo je informerski način komunikacije. to je bedno. ako misliš ovo što si napisao - onda prosto nemoj više da se obratiš ljudima za koje to misliš. meni na primer. Hoću da pričam o dvostrukim aršinima jer posle tog slučaja, ne postoji nijedan jedini argument da iko ikada brani komunalce. Narod je toliko često najebavao od njih i jednom kada je sirotinja uzvratila, jebeno se pozivate na zakon? Pa oni prvi ne primenjuju poštovanje zakona kako to mora da se radi, zašto bi se onda bavili time šta je njima u ovlašćenjima?
copkillah Posted January 12, 2020 Posted January 12, 2020 1 minute ago, Reaktor said: Možemo mi uz kaficu i tastaturu da likujemo zbog iskazanog otpora, ali bokserka će zbog toga imati gadnih problema (napad na službeno lice). Ne pokušavam da branim komunalce, ali nokaut koji smo videli nije nikakva pobeda nad sistemom. Naprotiv. To je najtužnije u celoj priči, boli me kita i za razbijeni nos komunalne prasice i za javno čerečenje inspektorke, opet je najebao obični čovek. Doduše, nekoliko njih se javilo da je brani pro bono, nadam se da će biti nešto od toga.
mraki Posted January 12, 2020 Posted January 12, 2020 3 minutes ago, copkillah said: Hoću da pričam o dvostrukim aršinima jer posle tog slučaja, ne postoji nijedan jedini argument da iko ikada brani komunalce. Narod je toliko često najebavao od njih i jednom kada je sirotinja uzvratila, jebeno se pozivate na zakon? Pa oni prvi ne primenjuju poštovanje zakona kako to mora da se radi, zašto bi se onda bavili time šta je njima u ovlašćenjima? Ali niko ne brani komunalce kao takve, samo nas ima koji ne stajemo u odbranu ove žene koja bije.
Recommended Posts